Pengalaman Bersama Mamil Gold , Berat Baby Pun Dah Naik

post melekat , post terbaru di bawah πŸ˜›
Salam Bahagia Semua πŸ™‚

haiii meh nak kongsi sikit story tentang baby laila ku itu …. ingat tak baru – baru ni saya ada cerita kan kat korang , berat baby tak naik selama 3 bulan berturut – turut ..wehhh sesak nafas dengar nurse bebel sebab berat anak tak naik ni ..hahaha ….Setiap kali check up , nurse bebel lah , anak kamu minum susu apa ? tak makan ke dia ? saya jawablah susu biasa2 je baby minum , kuat juga dia minum tapi tu lah …selalu demam dan sakit perut tak tahu punca nya …so nurse tu cadangkan saya tukar susu dan beri baby multivitamin ..adoii macam – macam lah kan , nak beri susu tu tak pe …memang no hal lah ….dia suka susu tapi masaalah nak beri multivitamin ni , memang susah sangat walau pun multivitamin tu manis ala – ala gula – gula jer.. gula – gula tu toksah cakap bantai tak ingat baby tu … eh nama je baby tapi bukan baby lagi dah pun berumur 1 tahun 8 bulan tapi berat nya baru 9.2kg ..ringan je kan ..so memang lah ibu nya kena usaha naikkan berat badan si baby ni jugak …

baby & tat telur
baby & tat telur

Tapi tak pe , dengar cerita ada susu yang boleh buatkan imun badan anak – anak lebih kuat kan , saya pun cuba lah search en google tu hahaha …lepas tu saya cuba beri baby ..nasib baby suka susu tu … dia memang tak memilih susu sangat tapi nk tukar susu tu tak boleh tukar secara mengejut , kena cuba tukar pelahan – lahan takut nanti sembelit ke , cirit birit ke ..kita kena tengok dulu susu tu sesuai ke tidak dengan anak kita tau ! Β contoh lah nak tukar susu tu hari pertama hingga hari ke tiga beri susu baru sekali sahaja , hari ke empat hingga ke enam bagi dia susu baru 2 kali …hari ke tujuh ke sembilan beri dia susu baru 3 kali sehari ..mcm tu lah …memang tak ada apa – apa perubahan yang tak elok lah ..lagi bagus…bila anak tu dah sesuai minum susu tu teruskan aje…

Eh lupa pulak nk share susu apa saya beri baby tu kan haa..tu lah bebel tak ingat dah ni .. dalam banyak – banyak susu saya pilih susu Mamil Gold, memang elok dan sesuai dengan baby laila ..sekarang ni baby dah makin bambam ..belum pun 3 bulan .. tapi dah memang nampak pipi baby bambam , dagu berlipat sikit ..perut pun makin buncit … sebenarnya bukan maksud saya nk gemukkan anak yer … tak …maksudnya berat badan baby dah naik kerana saya sebagai ibu yang perihatin telah tukar susu dan dia dah tak selalu demam , muntah – muntah dan cirit birit ..pendek kata sistem imunisasi baby tu semakin kuat … ecececehh kan , mcm doktor cakap ni ……

Sebelum ni saya tak ambil kisah sangat IMMUNOFORTIS ke …oligosaccharide ke apa ke .. Β teruk betul kan , tapi bila berat anak tak naik , selalu pulak demam – demam kena lah cari betul – betul formula apa yang paling elok untuk anak – anak …lagi – lagi anak – anak yang tak nak susu badan macam baby ni … selepas selidik dari en google tu baru tahu IMMUNOFORTIS untuk kuatkan sistem imun anak – anak … dan campuran oligosaccharide tu pula untuk mengelakkan anak dari terkena sembelit … kan ada juga anak – anak pabila minum susu terlalu pekat sembelit jadinya ..kang tak pekat tak cukup nutrien pulak , so dengan Mamil Gold dah senang dah tak perlu fikir banyak – banyak dah ..tak perlu multivitamin lagi ..itu yang penting …

Apa – apa pun saya dah happy tengok baby semakin bambam …suka nya….sayang baby so much ..tak nak demam – demam lagi tau ….tak siyookkk ah baby ….

korang nak maklumat lebih lanjut boleh lah Β call Mamil Gold careline , lagi mudah dan tepat maklumat yang korang akan dapat nanti ..biar puas hati kan …

Mamil Gold careline
1800 38 1038

sekian ,

47 Comments

  1. mamaalvin 28 September 2012 Reply
    • mar84 3 October 2012 Reply
  2. eja 24 October 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 24 October 2011 Reply
    • IBU ARIF 26 August 2014 Reply
  3. Ajumohit 4 June 2011 Reply
  4. A y e s h a Ramlee 4 June 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 4 June 2011 Reply
  5. eiela 3 June 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 3 June 2011 Reply
  6. azura 2 June 2011 Reply
  7. uLan 2 June 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 3 June 2011 Reply
  8. mrs.yie 2 June 2011 Reply
  9. ct N honey 2 June 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 2 June 2011 Reply
  10. BSB 2 June 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 2 June 2011 Reply
  11. hudahassan ^^ 2 June 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 2 June 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 2 June 2011 Reply
  12. UpProfits 2 June 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 2 June 2011 Reply
  13. pia 2 June 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 2 June 2011 Reply
  14. bEe 2 June 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 2 June 2011 Reply
  15. syamila 2 June 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 2 June 2011 Reply
  16. cik sakura 2 June 2011 Reply
  17. transformed hw 2 June 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 2 June 2011 Reply
  18. ch@ 2 June 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 2 June 2011 Reply
  19. ayu jamal 2 June 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 2 June 2011 Reply
  20. Ummi Hanie 2 June 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 2 June 2011 Reply
  21. juanita 2 June 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 2 June 2011 Reply
  22. cik ayin 2 June 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 2 June 2011 Reply
  23. cik sakura 2 June 2011 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.