Pengalaman Bersama Mamil Gold , Berat Baby Pun Dah Naik

post melekat , post terbaru di bawah :P
Salam Bahagia Semua :)

haiii meh nak kongsi sikit story tentang baby laila ku itu …. ingat tak baru – baru ni saya ada cerita kan kat korang , berat baby tak naik selama 3 bulan berturut – turut ..wehhh sesak nafas dengar nurse bebel sebab berat anak tak naik ni ..hahaha ….Setiap kali check up , nurse bebel lah , anak kamu minum susu apa ? tak makan ke dia ? saya jawablah susu biasa2 je baby minum , kuat juga dia minum tapi tu lah …selalu demam dan sakit perut tak tahu punca nya …so nurse tu cadangkan saya tukar susu dan beri baby multivitamin ..adoii macam – macam lah kan , nak beri susu tu tak pe …memang no hal lah ….dia suka susu tapi masaalah nak beri multivitamin ni , memang susah sangat walau pun multivitamin tu manis ala – ala gula – gula jer.. gula – gula tu toksah cakap bantai tak ingat baby tu … eh nama je baby tapi bukan baby lagi dah pun berumur 1 tahun 8 bulan tapi berat nya baru 9.2kg ..ringan je kan ..so memang lah ibu nya kena usaha naikkan berat badan si baby ni jugak …

baby & tat telur

baby & tat telur

Tapi tak pe , dengar cerita ada susu yang boleh buatkan imun badan anak – anak lebih kuat kan , saya pun cuba lah search en google tu hahaha …lepas tu saya cuba beri baby ..nasib baby suka susu tu … dia memang tak memilih susu sangat tapi nk tukar susu tu tak boleh tukar secara mengejut , kena cuba tukar pelahan – lahan takut nanti sembelit ke , cirit birit ke ..kita kena tengok dulu susu tu sesuai ke tidak dengan anak kita tau !  contoh lah nak tukar susu tu hari pertama hingga hari ke tiga beri susu baru sekali sahaja , hari ke empat hingga ke enam bagi dia susu baru 2 kali …hari ke tujuh ke sembilan beri dia susu baru 3 kali sehari ..mcm tu lah …memang tak ada apa – apa perubahan yang tak elok lah ..lagi bagus…bila anak tu dah sesuai minum susu tu teruskan aje…

Eh lupa pulak nk share susu apa saya beri baby tu kan haa..tu lah bebel tak ingat dah ni .. dalam banyak – banyak susu saya pilih susu Mamil Gold, memang elok dan sesuai dengan baby laila ..sekarang ni baby dah makin bambam ..belum pun 3 bulan .. tapi dah memang nampak pipi baby bambam , dagu berlipat sikit ..perut pun makin buncit … sebenarnya bukan maksud saya nk gemukkan anak yer … tak …maksudnya berat badan baby dah naik kerana saya sebagai ibu yang perihatin telah tukar susu dan dia dah tak selalu demam , muntah – muntah dan cirit birit ..pendek kata sistem imunisasi baby tu semakin kuat … ecececehh kan , mcm doktor cakap ni ……

Sebelum ni saya tak ambil kisah sangat IMMUNOFORTIS ke …oligosaccharide ke apa ke ..  teruk betul kan , tapi bila berat anak tak naik , selalu pulak demam – demam kena lah cari betul – betul formula apa yang paling elok untuk anak – anak …lagi – lagi anak – anak yang tak nak susu badan macam baby ni … selepas selidik dari en google tu baru tahu IMMUNOFORTIS untuk kuatkan sistem imun anak – anak … dan campuran oligosaccharide tu pula untuk mengelakkan anak dari terkena sembelit … kan ada juga anak – anak pabila minum susu terlalu pekat sembelit jadinya ..kang tak pekat tak cukup nutrien pulak , so dengan Mamil Gold dah senang dah tak perlu fikir banyak – banyak dah ..tak perlu multivitamin lagi ..itu yang penting …

Apa – apa pun saya dah happy tengok baby semakin bambam …suka nya….sayang baby so much ..tak nak demam – demam lagi tau ….tak siyookkk ah baby ….

korang nak maklumat lebih lanjut boleh lah  call Mamil Gold careline , lagi mudah dan tepat maklumat yang korang akan dapat nanti ..biar puas hati kan …

Mamil Gold careline
1800 38 1038

sekian ,

Search

Comments

  1. mamaalvin :

    anak saya sejak umur sebulan saya bagi dia mamex..tahi dia pun bagus.. tak ada masalah sembelit dan kembung perut lagi..badan dia pun dah tembab walau belum sampai 2 bulan..tapi growing chart dia normal..

    • bby sy pon minum mamex gold.ok..
      td br bwk g klinik..last month (4bln) 5.3kg..tp arini (5bln) baru 5.46kg
      sbb dia br pas demam (demam x nangis tau)..
      nurse pon tnye mcm2 la pulak..emm..
      mmg la baka saya & en.suami comel2..he3

  2. betul ke mamil gold bagus.sbb i dh byk kali tukar susu.sbb my baby slalu berak keras/sembelit.my 1st baby.now dia dh 2thn.minum i ni xsembelit ke.dh byk servey kat pasaran x tau nk bg dia minum ape.tp i dh 2hr tukar ke dumex dupro (fruit+vege)…tp dh bc u punye post 2 nmpk mnarik.rasa2 nk try mamil gold pulak…

    • sembelit tu kerana susu yang diberi terlalu pekat kot, ikut pengalaman saya yg ada anak 3 ni lah sukatan susu tk boleh ikut dengan sukatan yg ada di beg plastik tu .. memang baby akan sembelit .. kurangkan sikit …

    • pn.bee… mamil gold memang bagus, saya stay bagi susu mamil dekat anak saya… setakat ni alhamdulillh….sistem penghaman memang bagus…. saya syorkan pn.bebe utk ank puan dengan mamil gold….

  3. Yang penting sihat kan pn bee….

  4. A y e s h a Ramlee :

    alamak, rasanya hr 2 ada masuk contest.. agaknya da umum kan ke..
    A y e s h a Ramlee recently posted..Contest – Aku Yang Lapar!!My Profile

  5. baby kena minum susu banyak2, bagi sihat. nanti kalau sakit, mama dia susah hati.
    eiela recently posted..Sayang Pada Lelaki dan PerempuanMy Profile

  6. untung baby…

  7. uLan pun masih tercari cari lagi susu formula yang sesuai untuk lila… huhu nak try mamil gold gak lah…
    uLan recently posted..INFO – TELINGA MENJADI SARANG SEMUTMy Profile

  8. nampaknya bee kena teruskan kaedah ni..mamil gold sesuai ngan baby la tu.. :)
    mrs.yie recently posted..MARI BERKENALAN DENGAN TUAN BLOG NIMy Profile

  9. suka hati kalau berat anak dah naik ni…tak pyh nak dengar misi bising2…
    ct N honey recently posted..Tiada lagi ku dengar kidungmuMy Profile

  10. Dumex memang bagus..teringin dulu kat kg adik2 semua minum susu dumex biru.
    BSB recently posted..g putrajaya pulakkkkMy Profile

  11. salam puanbee . meh dtg blog tembam . berwajah baru sekarang . hehe . rindu nak jengah blog puanbee .
    hudahassan ^^ recently posted..DaY 03My Profile

  12. UpProfits :

    Susu Mamil Gold nih bagus..DHA pun tggi..biar anak berisi, jgn obes sudah..sian kat dia biler dh bsr nnti..

    Comel baby laila yg bambam tuh.. ;-)
    UpProfits recently posted..Pengambilan Jawatan Kosong Sektor Awam dibekukan sehingga 31 Ogos 2011My Profile

  13. “bee,anak2 akk dulu semuanya minum susu cap gantung jer sbb abahnya kata leh jimat…nak jimat jer kan akak ni..adik jer akk campurkn ngan susu formula sbb agak kecik ms lahir tu 1 kilo lebih jer so doktor soh minum susu branded dgn vit apa ntah zat besi kot…habis duit abahnya sbb susu tu mahal giler…setin 40 ringgit lebih utk seminggu jer..heehee..dah 6 thn dah umur adik tu..bee,kena buat something utk yr baby supaya dia jadi tembam sikit…samada tukar susu atau bg vitamin..”
    pia recently posted..Nak jimat-semuanya kena buat sendiriMy Profile

  14. Hi kak :-)

    Mamil Gold boleh tahan juga RM nyer….
    Tp masa anak bEe bwh 6 bln bEe bagi minum Mamex Gold. Alhamdulilah, sgt2 bagus susu begini :-)

    Cuma…. sediakan RM ajelah kan hehehehe :cool:
    bEe recently posted..Tanggal 1 Jun 2011My Profile

  15. tak kira la kan minum susu apa pun..janji sihat walafiat… ;-)
    syamila recently posted..Wordless WednesdayMy Profile

  16. yup..comel dan sihat..suka tengok baby membesar dengan sihat dan kuat..eh macam iklan plak..rajin minum susu ye baby..

  17. tak suka bila pergi Pusat Kesihatan Kerajaan, mesti nurse diaorg suka marah2. Kita mestilah dah cuba yg terbaik utk anak kita kan.

  18. Oni pun dah dekat 2 thn baru 10kg, susu maintain Dutchlady 123. tapi doktor tak bebel tak apa la, sebab graf berat dia ok je. mak dia pula yg makin naik, huahaaa. sama mcm baby, dia takde masalah tukar susu, main belasah je, janji susu.
    ch@ recently posted..Penjejak terbaik bloghijauMy Profile

    • Yelah umo oni dengan laila lebih kurang je kan cha , berat tk naik sbb dia selalu demam je …tp graft tu ok lagi ler.. hee maknya naik berisi tk pe cha rezeki tu nih bee naik tk berisi apa kes lak ? sabar je lah …

  19. x syiokkk ehh kalau demam yer

  20. Ummi Hanie :

    bagus2 … rase mcm nk try gak utk ank2ku yg 2 bongsu tu ;)

  21. Ala nurse neh..janji dia sihat sudah la kan :)
    juanita recently posted..Contest – My Sabah Vacation ContestMy Profile

  22. comel macam saya…heee :P
    cik ayin recently posted..hepi besday -My Profile

  23. yang penting tetap comel..dan bambam ye..comel nya..
    cik sakura recently posted..-yeay dapat lagikorang ada ke-My Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

Hakcipta Terpelihara · PuanBee.com · Diselia dan diselenggara oleh AI MEDIA NETWORK
%d bloggers like this: