Pendaftaran Kemasukkan Murid Tahun 1 – Negeri Selangor 2014/2015 Kini Di Buka

Memandangkan ramai pencari dari google search mencari maklumat pendaftaran murid tahun satu bagi tahun 2014/2015 ini , jadi saya kongsikan sedikit info disini. Setakat ini saya cuma berkongsi untuk makluman ibu bapa yang tinggal di kawasan selangor sahaja. Jika anda mempunyai anak yang lahir pada tahun 2007 dan 2008 anda boleh mula membuat pendaftaran kemasukkan pelajar untuk tahun satu pada 2014/2015 bermula dari 1 Mac hingga 30 April 2013 ini. Pendaftaran lewat di anggap permohonan lewat dan tertakluk kepada akibat daripadanya.

daftar  tahun 1 2014/2015

Jika ingin mendaftar secara online sila ke link ini — >

  1. Sebelum mengisi permohonan secara online, ibu bapa/penjaga digalakkan membaca Tatacara dan Panduan Permohonan terlebih dahulu.
  2. Selepas itu bolehlah memulakan proses Permohonan Online.
  3. Setelah selesai mengisi semua maklumat, bolehlah membuat Semakan Status Permohonan
  •  Kepada Pemohon yang kehilangan No Pin atau menghadapi masalah berkaitan dengan pendaftaran secara online, boleh merujuk kepada sekolah yang dipohon oleh murid.  [Kredit ciklaili.com]

Sila bawa bersama jika membuat pendaftaran di sekolah:
1. Sijil kelahiran atau sijil Anak Angkat (asal dan salinan)
2. Bukti alamat tempat tinggal (bil elektrik atau bil air)
3. Salinan kad pengenalan ibu bapa / penjaga
4. Sijil Nikah /Pendaftaran Perkahwinan / Hak penjagaan anak (asal dan salinan)
5. Sampul surat besetem bersaiz 4 x 9 (115cm x 245cm)

 

Baca entri pengalaman saya mendaftar anak sendiri bagi tahun bagi kemasukkan pada tahun 2013/2014

  1. Mendaftar Sekolah Rendah Tahun 1 Bagi Sesi 2013/2014
  2. Cerita Daftarkan Anak Tahun 1
Please follow and like us:
200

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

18 Comments:

  1. Pingback: Kalendar Cuti AM 2014 & kalendar Cuti Sekolah 2014 ( Persekutuan & Negeri )

  2. Pingback: Persediaan buka sekolah 2014 | Puanbee.com

  3. Salam puan bee…
    thanks utk tips nie…
    thn dpan br nk daftar utk girl sy utk Tahun 1 2016…
    arap2 x t’lepas…huhu

  4. Pingback: Umur 4 Tahun Nak Pergi Sekolah Dah | ~ Ini lah FaMiLi @ Puanbee.com ~

  5. Thanks for the info.. saya mulanya xtahu jugak nak daftar anak tahun 1 ni mcm maner.. tapi, ikut u punyer tips, alhamdulillah dah dapat daftar… Thanks

  6. Baru je daftar isnin lepas

  7. betul. masih ramai lagi yang tak tahu..

  8. Di Indonesia sekarang banyak pula sekolah yang membuka pendaftaran melalui sistem online…
    Sepertinya sekarang semuanya akan serba online.
    Tentunya ini akan sangat membantu para orang tua yang akan memasukkan anak-anaknya ke sekolah

  9. oh…kalau kat tempat akak masih daftar secara manual lag

  10. Jangan isi maklumat palsu. Biasanya alamat dan nombor telefon palsu. Untuk mendapatkan sekolah yang diidamkan, mak bapak tergamak memasukkan alamat ntah sapa-sapa yg berdekatan sekolah idaman tersebut. Akibatnya, bila surat dihantar memaklumkan urusan permohonan tak sampai mulalah menyalahkan pihak sekolah.

    • aaaa…ada jugak dgr kes2 camni..silalah elakkan menipu

      p.s. cam kes org nak plat kereta putrajaya..ada yg sanggup main letak jer alamat org lain…selambe jer

  11. Kalau sekolah di kawasan perumahan saya memerlukan pengisian secara online kemudian cetak dan serah kepada sekolah bersama sampul surat serta setem.

    Kemudian bawa surat beranak untuk pengesahan pendaftaran sekolah.

  12. Tahun depan insya allah ingat untuk anak… anak belum cukup haul lagi hehe

  13. bagus sangat boleh daftar online, biasanya ibubapa kena ambik cuti khas untuk daftar.

  14. tunggu penang nya pendaftaran plak…

  15. Bagus kepada yang tinggal di negeri selangor..

  16. Terima kasih di atas perkongsian info… Saya kena daftar anak saya untuk masuk Tahun 1 pada tahun depan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *