Pemandangan Di Peneng Port : Pangkalan Sultan Abdul Halim

Salam & Hai pembaca semua , ini entri ke dua di bawah kategori percutian saya ke peneng , sekadang nak berkongsi gambar-gambar kenangan ketika berada di dalam Feri di Pangkalan Sultan Abdul Halim, sangat cantik ciptaan Tuhan. Cantik kan , kalau lah ada camera DSLR …. berangan sudah. Jom layan gambar lah ye.

Pangkalan Sultan Abdul Halim
Pangkalan Sultan Abdul Halim

Tahu tak Pangkalan Sultan Abdul Halim pernah mengalami kemalangan ? Pangkalan Sultan Abdul Halim runtuh di tepi laut Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia. Ia berlaku pada hari Ahad, jam 4.40 petang, 31 Julai 1988. Suasana panik itu menyebabkan 32 orang mati dan 1,674 orang lagi cedera.
Laluan kanan jambatan terminal masih boleh digunakan. Pengguna lain pula beralih kepada Jambatan Pulau Pinang yang jauh dan lebih cekap. – wikipedia

Sejarah lama , kini tidak lagi , nampaknya Pangkalan tersebut sudah pun ada perkhidmatan yang lebih cekap.

pemandangan sekeliling di Feri peneng

pemandangan sekeliling di Feri

gambar laut di Pulau Pinang

Ok tak ? tunggu update pasal ni seterusnya , dah happy balik .. blog semakin pulih dari penyakitnya ..penyakit blog ni hanya saya je yang tahu dan terasa , kalau tak di tukar theme blog ni makin lama makin kurang useronline disini , buat penat jek apply initty .. hehehehe.

Jom tengok entri lain pasal Pulau Pinang DISINI

30 thoughts on “Pemandangan Di Peneng Port : Pangkalan Sultan Abdul Halim”

  1. lama tak p png,nti nak ajak en suami jalan2carik makan kt sanalah.best bawak aiman naik feri.dulu time bercinta selali deting dekat penang ok.haha..

    ptot arr dr semalam tak dpt nak masuk sini..:)

  2. rindunya nak g penang…alamak…tetiber teringat pasembor padang kota…terliur di petang jumaat.. 🙂

  3. Salam Bee,

    Cantik gambar2 yang Bee snap tu, akak last naik feri kat penang tu 4 tahun lepas kot, giler lama kan hahahaha 😀

  4. kena selalu tukar theme ke Bee?

    Penang akan menyusul bila dapat cuti panjang.. memang suka
    cuti Penang dan lepak kat Shangri la.. habis dinner dgr Jazz..
    sesekali layan syok

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *