Pandalela rinong menang pingat gangsa (Olimpik London 2012)

Semalam tidur lewat semata-mata nak tengok Pandalela Rinong di dalam sukan Olimpik london 2012. Entah kenapa saya suka sukan kali ini terasa sangat semangat kecintaan pada negara. Pandalela Rinong berjaya meraih pingat gangsa , bermakna berada di tempat ke-3 , walaupun di tempat ke -3 , Namun ianya cukup membanggakan .. Seperti yang saya cakap di dalam komen berkenaan Lee Chog Wei , mungkin dengan pingat gangsa , perak ini lah akan datang adanya pingat emas..

Akan datang siapa tahu ???

olimpik 2012 - menang gangsa

Bangga pabila atlit negara berdiri di hadapan jutaan orang dengan memegang bendera Malaysia

Pandelela mencipta rekod selaku wanita pertama negara berjaya merangkul pingat gangsa pada final acara 10 meter platform individu wanita di Sukan Olimpik London dengan mata keseluruhan 359.20 . Jom tengok pandalela rinong di upcara pembukaan sukan olimpik 2012

TAHNIAH sekali lagi buat PANDALELA RINONG !!!

Comments

  1. tahniah pandelela..padan muka johan pain..haha

  2. Tanniah kepada Pandalela kerana meraih pingat ke 2 buat negara.

  3. proud to be Malaysian! 😀

  4. dia layak. jadi, tak hairan sebenarnya. harap lepas ni leh dapat emas plak.

  5. memang membanggakan betul la baru 19 thn ada can nak dpt emas olimpik di next olimpik nanti hehehe

  6. Blog Asyraf :

    Tahniah2..bukan mudah untuk dapat pingat diolimpik ini melainkan usaha..

  7. tahniah pandelela..dia buat kejutan disaat akhir.

  8. setakat ni, BW kat blog semua blogger update pasal ni. wah. nampaknya makin femes la Pandelela lepas ni.

Speak Your Mind

*