Nak Pecah Tabung , Nak Beli Haipad (iPad)

( Baca sampai habis tau , ada soalan di bawah )Jalan-jalan survey iPad dengan kawan , Orang yang nak membeli tu tak tengok sangat pun benda-benda gini , tapi yang over sangat tu diorang ni , siap test main game berjam-jam disitu , sementara kita orang tengok-tengok semua produk dalam kedai tersebut…layan …

Bosan layan una , layan baby pula , banyak sebenarnya gambar , tapi malas lah.. ambik sekeping , punya banyak gambar si baby ni kemain galak dia ..

Diorang berdua ni memang suka sangat iPad tu , pernah balik kampung kelmarin sepupu-sepupu diorang semua ada iPad , ada ler duk tumpang main game dan segalanya , sambil diorang duk berebut tekan-tekan ipad tu dengar lah depa berborak berdua ..

” Berapa harga haipad ni ek una “
” tak tau tanya ibu “
” nanti kita pecah tabung kita lah beli haipad “

Jurujual yang tengok diorang ni pun tersengih-sengih , saya malas layan ..kang merengek suruh ibu beli naya beb! Ibu nak beli samsung galaxy s|| pun tak lepas2 lagi .. hahahaha

Dah nak balik dah , tapi diorang memang berat nak tinggalkan kedai iPad tu haha .. main tekan-tekan banner kat luar pulak , sakan betul.

Rupanya masa nak balik , diorang betul-betul nak pecah tabung untuk beli iPad , jenuh pulak saya nak explain kat depa ni , harga iPad tu mahal , tak cukup setakat guna tabung kakak dan una , tapi kalau guna duit “tabung” ayah boleh ler.. ahahahaha .. jangan berangan lah , dari beli iPad tu , baik lah ibu menabung untuk sekolah korang ..

Soalan : Jika Ada duit RM3000 , nak dapatkan jika boleh nak beli 3 barang dengan RM3000 tu antaranya android , camera DSLR , dan laptop/tablet .. jenama apa yang boleh di beli dan jadi pilihan korang ???

Orang pertama komen dengan jawapan model dan harga paling menarik akan memenangi satu ? pedometer .. selamat berjaya !!

Saya Nak Samsung Galaxy S II Sebab..

Once Upon a time …….

Terkisah lah satu cerita yang sangat menyanyat hati puanbee

Kau memang sangat comel , nakal dan manja ..

senyum gigi rabbit

membuat hatiku tertawan meruntun-runtun

nak cubit pun sayang …

Walaupun buruk , aku sayang juga kau N79 …dulu aku beli kau .. mahal sungguh ..sekarang kau murah ..

tak setanding Samsung Galaxy S ||

Funtion kau tak sehebat Samsung Galaxy S ||

Kau tak boleh beri aku buat apa yang aku suka..

kau tak boleh masuk fb , twitter , beta.my , blog puanbee ..

kau tak hebat N79

kau tak hebat N79

tapi aku totap sayang kau selagi aku tak dapat

SAMSUNG GALAXY S||

wah hebatnya samsung galaxy s|| dengan tulisan merah

belum lagi berada di tangan aku ..

Sampai Hati baby celup tepun ibu dalam baldi air tu ..sedih tau ..

Rasa nak pergi bunuh …… ? kat batu belah batu bertangkup je !

dah lah itu je yang ada ..

ayah tak mahu belikan ibu henpon canggih ..

ayah kata ibu dah ada laptop ..

ibu repair balik henpon N79 sampai ok

boleh pakai semula

tapi ibu nak juga bersosial dengan henpon canggih macam

Samsung Galaxy S||

Mermori lalu di abadikan di bawah 🙂

Meruntun jiwa tengok blogger bergaya hebat dengan

Samsung Galaxy S||

Wah tulisan merah lagi , nampak hebak !

belum lagi ada di tangan aku ..

simpan duit blog yang seciput ?dalam ASB

kenapa tak maybank ? sebab ASB susah nak ambik..

sampai masa nanti SAMSUNG GALAXY S|| tak best dah ..

Lambat lah kalau tunggu duit simpanan..

Selalu je kureng duit dalam beg duit … hurmmm.. macam mana tu ?

Terpaksa lah berkepit dengan laptop ke hulu ke hilir

ber online jika ada masa nak buka laptop

lambatnya nak buka laptop

sambung wayar itu ini

kalau guna SAMSUNG GALAXY S|| kan ke senang ?

Dah lah tu , kena duduk tegak-tegak ..

setakat nk berchating kat facebook pun duduk tegak-tegak

lenguh tau !

Nak jalan-jalan

nak makan-makan

nak juga update blog

tak kan nak pegang laptop aje ..

abih anak sapa nak pegang ?

tak kan zila bakarin kot ?

kena mengena ke zila bakarin tu dalam cerita ni ?

Aku dah cakap , aku nak Samsung Galaxy S||

sampai semua contest yang tawarkan gadjet impian aku join ..

Nasib tadi jalan-jalan kat blog denaihati

nak tengok update pasal contest gadjet impian

tapi ada pulak ?giveaway dari beta.my

aku join laju-laju walaupun ….

entahkan memang entah tidak .. Samsung Galaxy S|| punya pasal tak peeeeee..

Apa lagi nak taip ?,

aku rasa tak nak bodek Beta.my ,

tapi aku nak bodek juga ,

Beta.My terbaik

sebab beri peluang pada aku untuk dapatkan Samsung Galaxy S|| yang hebak itu secara percuma ..

kalau aku menang lah

kalau aku menang ..

doakan aku menang

jika aku menang

aku nak menang

itu semua keyword (doa) nak menang

Oh Samsung Galaxy S||

Contest ini dianjurkan oleh Beta.my & ditaja oleh Mynewshub

Keputusan AIM18 2011 – Lagu Terbaik AIM 18 Penakut Yuna

Penyanyi dan komposer Yuna atau Yunalis Zarai antara artis yang mengungguli Anugerah Industri Muzik yang ke-18 (AIM18) yang berlangsung di Stadium Putra Bukit Jalil, malam tadi.

setelah Keputusan AIM18 2011 , Yuna telah mendominasi 3 kategori pada malam berprestij tersebut dengan merangkul anugerah Lagu Terbaik menerusi lagu Penakut dan Persembahan Vokal Terbaik di Dalam Lagu (Wanita) serta satu anugerah khas,Artis Kembara.

Bonus – Lirik Lagu dan video penakut oleh yuna

Yuna dalam AIM18
Yuna dalam AIM18

Tak semua kau rancang akan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja

Chorus
Ini tidak adil tidak adil baginya
Ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adil
Untuk engkau bertanya jika ku mencintaimu juga
Tidak adil tidak adil baginya

Kau tak pernah cuba memahami aku
Cinta kau ucap tak pernah engkau tunjuk
Dan bila tiba saat ku kehilangan
Beban yang tak pernah cuba kau ringankan

Ulang Chorus
Kau bukan milikku
Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku

Video Penakut : sumber youtube

Tahniah di ucapkan buat yuna kerana berjaya merangkul 3 anugerah sekali gus dalam AIM18 kali ini 🙂

Video Greyson Chance Dan Najwa Latif Berduet Waiting Outside The Lines dan Paparazzi

Semalam dalam Anugerah Industri Muzik yang ke-18 (AIM18) siapa yang tengok si Najwa Latif dan Greyson Change buat persembahan ? Mula-mula Najwa Latif menyanyikan lagu Cinta Muka Buku nya , hurmm agak macam kecewa , lah tak sedapnya Najwa Nyanyi Cinta Muka Buku tu , dalam you tube lain pulak bunyinya , mungkin Najwa Latif gementar kan , maklumlah persembahan atas pentas besar , betapa ramainya umat manusia , dan ada yang memang dah berjaya di bawah tu menonton dia , Lepas tu mata asyik duk fokos tengok baju Najwa Latif , Alahai .. nampak cam perut buncit sikit , tak cantik …bila fikir2 balik , mungkin dia nak padan kan baju Najwa Latif dengan baju Greyson Change tu kan ..

Najwa latif dan greyson change dalam AIM18
Najwa latif dan greyson change dalam AIM18

Kemudian Greyson Chance nyanyi lagu nya pula , terpegun saya tengok , macam orang dewasa yang memang berpengalaman lah dengan piano dia , kemudian keluar lak si Najwa berduet pula , aihh sedap pula suara Najwa Latif nyanyi lagu omputih ..Tapi memang sedap .. jom layan video Geryson Chance dan Najwa Latif berduet di bawah. Tepegun seketika 🙂