Open order baju PRA sekolah – Tshirt putih dan seluar sukan biru

Dah beli baju-baju dan kelengkapan anak masuk ke sekolah ke ? saya masih belum beli apa-apa , baru beli kain untuk di jahitkan bat baju sekolah anak-anak. Tak ada anak masuk PRA atau Tahun 1 , jadi rilek lah . Saya nak open order baju sukan PRA sekolah atau anak – anak  tahun 1 akan pakai baju ni ( sementara nak dapat baju sukan ). Tshirt Putih berkolar , boleh order lengan pendek atau lengan panjang. Seluar track warna biru gelap. Ni pakaian standart lah tahun 2018. Kalau tak sempat beli di pasaraya beli lah dari kami. Kualiti di jami top top.

  • RM25 je per set LENGAN PENDEK
  • RM27 per set LENGAN PANJANG.

Seluar rm15
Baju putih lengan pendek rm10
Baju putih lengan panjang 12

** Untuk size 32 ke atas tambah RM2 dari harga sebenar

 

 

Kain putih nila
Tebal dan berkualiti dr segi jahitan dan kain.Tip top
Size 24 ke 30

kenapa kena beli dengan kami ?

Jahitan berkualiti dan kain pun berkualiti. Kemas dan selesa buat anak kita.

nak tak ? meh laa … beli 4 set ke atas percuma postage ke semenanjung. Kecuali sabah sarawak kena tambah RM5

beli 1 – 3 helai – postage rm8 sm / rm10 ss
beli 4- 6 helai  – postage rm10sm / rm13 ss
beli 6 – 10 helai  – postage rm15  sm / rm18  ss

kalau lebih : boleh tukar guna skynet atau citylink untuk banyak helai dan berat

 

Promosi beli 4 pasang  – postage FREE utk sm / RM 5 ss  ( TAMAT 1/1/2018 )

whatsapp pun boleh : 011-32095406

 

DIY : Ubahsuai tshirt ibu jadi tshirt anak

Assalamualaikum dan hai semua , kali ni nak share kalau rajin boleh lah ikut cara saya ni. Men DIY kan tshirt lama ibu yang memang dari beli tak pernah pakai dan jadikan tshirt anak. Dalam kes saya , saya jadikan tshirt syamim je , muat muat untuk baju dia je tuh.

Baju dah siap :

  • Bahagian leher saya gunakan ribbing , ribbing ni beli dah siap potong by set. Dijual oleh kawan di facebook. Boleh search nama fb dia Sarazam Othman. 
  • Cara pasang ribbing senang sangat jika nak di bandingkan nak buat  cara bias tu susah nak dapat kemas-kemas untuk newbie.
  • Ukuran baju , tekap sahaja baju anak. Tengok kedudukan yang sesuai. Untuk baju ni saya ambik logo tu dulu asingkan kemas2 . Bahagian yang tingal tu saya tekap lah dengan thsirt syamim yang masih besar dia pakai.
  • Untuk tangan boleh tekap atau buat sendiri sahaja.
  • Logo pasang siap-siap sebelum ikut step di bawah.
  • Cantum bahu dahulu.
  • Di ikuti tepi bawah ketiak.
  • Dan lengan.

tips jahit tshirt :

Guna tapak telfon dan mata jahitan 2.5. Setting tension jangan tegang sangat. Tu je .. insyallah menjadi.

Bahagian depan. Kalau anak besar sikit ambik je sekali leher tu . Tapi syamim kecik jadi saya buang leher buat baru. Kalau naka perempuan boleh buang lengan sahaja. Bahagian badan boleh buat bentuk A.

Bahagian belakang. Saya ambik logo kecik tu letak di lengan. Potong kemas – kemas sikit. Dan jahitkan dengan benang warna sama. Jadi tak nampak lah jahitan tampal kita tu.

Gambar di bawah. Nampak tak bekas saya tebuk. Atas kecik logo kecik. Tengan bawah tu bahagian body nya dan lengan. Saya ambik potongan dengan jahitan kelim bawah sekali. Jadi tak payah banyak kerja nak kelim kali ke dua kan

Jadi siap lah sehelai tshirt baru untuk syamim  hasil DIY . Lepas tu dia pakai sampa makan mangga masak ranum. Habis kotor .. tak sempat la ibu nak snap gambar cecantik.

Gitu

Ok la .. selamat malam .. esok pergi checkup di klinik ibu mengandung. Malam ni ada apa ya ? ada bunyik mercun pula.

Hari pertama cuti sekolah dan Katil ikea preloved

Assalamualaikum , hai hai hai. Hari pertama cuti sekolah. Dalam kepala nak buat banyak program lah berkenaan anak-anak. Tapi perkara pertama kena buat adalah kemas bilik anak dan rak buku. Rumah kecik saja , tak kemas setiap tahun macam ni memang tak boleh lah. Nanti tak cukup ruang.

Lepas tu , untuk beri suasana lapang dalam bilik , satu katil bujang terpaksa di lepaskan. Nak jual aje . tak mau simpan , memang tak ada ruang. Kalau boleh nak rumah macam rumah jepun . Lapang je gitu.

Katil ini di beli di ikea pada awal tahun hari tu. Masih elok. Tak ada rosak pun tapi memang nak luaskan ruang lah. Masing-masing dah besar. Si kakak pun rimas bilik sempit.

Dalam masa cuti ni cuma nak ajar mereka mengaji alquran dan baca buku bahasa english serta matematik. Lain tak adalah.

Mak pun terpaksa bekerja nak tampung kewangan ni memandangkan ayah tengah cari kerja baru.

Tak ada lain , harap ayah dapat kerja cepat. Risau sangat lah . Tahun depan nak naik sekolah. Mak pun nak beranak.

Doakan suami saya dapat kerja cepat ya …

sekian ,
Mak yang sedaya upaya membantu untuk keluarga.

Drag & Drop Feature

She packed her seven versalia, put her initial into the belt and made herself on the way. When she reached the first hills of the Italic Mountains, she had a last view back on the skyline of her hometown Bookmarksgrove, the headline of Alphabet Village and the subline of her own road, the Line Lane. Pityful a rethoric question ran over her cheek, then she continued her way.

On her way she met a copy. The copy warned the Little Blind Text, that where it came from it would have been rewritten a thousand times and everything that was left from its origin would be the word “and” and the Little Blind Text should turn around and return to its own, safe country. But nothing the copy said could convince her and so it didn’t take long until a few insidious Copy Writers ambushed her, made her drunk with Longe and Parole and dragged her into their agency, where they abused her for their projects again and again.