#MYTravelAdventure – Sehari di SAFARI PARK BUKIT GAMBANG

Hai semua. Cerita #MYTravelAdventure ini khas buat Traveloka , demi support contest mereka untuk blogger. Ampun terlewat agak sibuk. Gambar ni semua adalah hasil jalan-jalan dalam Malaysia pada tahun 2015. Tapi belum pernah di publish di blog. Saya pergi masa tu memang tak rancang. Jika korang semua jenis travel sesuka hati je boleh lah geng. Jam 11 malam macam tu suami cakap jom jalan. Kita pun terus pack baju masuk dalam kereta jalan.

#MYTravelAdventure kali ini kami pergi ke Gambang Waterpark dan Safari Park yang terletak di Bukit Gambang Kuantan Pahang. Kalau rajin nak tengok gambar boleh ke instagram tapi kena scroll ke belakang lah dalam 87weeks macam tu.

Safari Park Bukit Gambang adalah Safari Park Terbesar di Malaysia. Ia bertujuan untuk membawa anda bertemu dengan haiwan eksotik dari seluruh dunia secara tertutup . Terdapat lebih daripada 300 spesies haiwan, sebanyak 138 ekar hutan sekunder dan hanya 35km sebelum bandar Kuantan, Safari Park Bukit Gambang adalahZoo Safari Park yang terbesar di Malaysia.

Saya tak mahu cerita waterpark lagi , nak cerita pasal safari park. Sebab ini merupakan kali pertama saya ke sana. Waterpark dah pergi beberapa kali.

Semasa di menuju ke Gambang , memang tak sempat booking hotel pun. Kami terus menuju ke gambang dan cari hotel. Sehingga lah terjumpa hotel yang masih available biliknya iaitu Arabian Bay Resort , korang nak tahu maklumat tentang hotel ini boleh lah klik link Traveloka ini.

Maaf gambar tak ada sangat  , di instagram ada  satu ini  ( klik link ). Apa yang best nya tinggal di Arabian Bay Resort adalah , hotel ini seperti sebuah apartment , di dalam nya terdapat 2 bilik. Bilik master room di sertakan dengan bilik air. Bilik ke dua ada bilik air sendiri di luar. Ada ruang tamu dan ada pantry nya sendiri. Jika pergi berkeluarga dengan anak – anak kecil seperti saya dan inginkan privasi bersama pasangan tanpa anak tidur sekali boleh lah cuba menempah di Arabian Bay Resort. Harga sangat berbaloi.

Saya ambil pakej bilik dan waterpark + safari park. Termasuk makan  pagi dan malam. Weh .. makan malam tau. Makan pula sedap. Bukan macam hotel biasa. Berbaloi sangat lah.

Bergambar di pintu masuk Gambang Waterpark. Pintu masuk ke Safari Park sebelah nya sahaja.

Ada banyak gambar di hanphone saya , tapi handphone saya sudah arwah. Maaf .. ini yang tinggal gambar dari suami. Selamat sebab dah sync dengan laptop. Mari lah sama-sama melihat serpihan gambar yang tinggal.

Seronoknya pergi ke Safari Park adalah kerana dapat melihat haiwan yang boleh di katakan haiwan liar dan hidup di habitat asalnya. Mereka melepaskan haiwan di sini. Ada singa dan harimau yang hampir pupus juga.

Di Safari Park ada 2 bahagian , satu bahagian lagi haiwan jinak-jinak satu bahagian haiwan seprti singa dan harimau ni. Tapi penat sikit lah pergi dengan anak kecil macam syamim yang berumur 2 tahun pada ketika ini. Meragam.Mula-mula ya eksited.

Continue reading

KOLEKSI RAYA RIZMAN RUZAINI DI FASHION VALET

Hi..

Seperti tahun-tahun yang lepas Rizman Ruzaini bersama-sama dengan fashion Valet mengeluarkan koleksi untuk Raya dan begitu juga tahun ini dimana koleksi raya 2017  dengan nama Julliette dan Romeo di lancarkan.

Untuk permulaan koleksi kali ni  hanya dijual di semua outlet Fashion Valet di Pavllion, Bangsar , Singapore dan di Publika sahaja sehingga kelmarin (14 mei 2017) . Untuk jualan online ianya masih belum dikemas kini.Mungkin akan ada dalam masa terdekat ini.

kalau tahun lepas Koleksi raya dari RR ni banyak bermain dengan campuran warna tapi bagi tahun 2017 ,RR lebih banyak menghasilkan koleksi mereka dengan menambah kain Lace di bahagian atas .Antara koleksi Julliette yang mencuri tumpuan:-

 

 

Penambahan kain lace pada busana membuatkan ianya nampak lebih mewah dan tidak terlalu sarat jika dibandingkan dengan penggunaan manik .Yang paling saya suka dengan koleksi ini ialah kain lace yang diguna kan adalah warna hitam dan nampak sangat kena dengan fabrik yang berwarna pastel.Continue reading

Gosip Minyak Yu Yee Tak Halal ? Minyak Yu Yee Cap Limau Halal Dan Telah Di Sahkan Oleh Jakim

Assalamualaikum dan hai semua. Pernah dengar tentang Minyak Yu Yee Cap Limau tak halal tak ? Setelah beberapa tahun saya menjadi pengguna setia Minyak Yu Yee Cap Limau iaitu zaman kelahiran anak sulung tahun 2004 kalau tak salah .. ke 2003  Omak aihh ..lupa pulak tahun kelahiran anak sulung .. Abaikan .. pendek kata dia sekarang dah berumur 13 tahun , lepas tu bawa ke adik adik memang lah pengguna setia Minyak Yu Yee Cap Limau ko .. Lepas tu timbol gosip di katakan Minyak Yu Yee Cap Limau ada lemak khinzir. Amboi mengelabah orang kita termasuk lah daku .

Lepas tu sekarang ni , kalau di belek – belek dekat tin nya dah pun ada cop halal. Makanya sebagai pengguna dan blogger yang sangat perihatin mesti lah check sendiri di website Jakim kan. Korang ni. Mana boleh bedal je buat entri kang kena kecam. Minyak Yu Yee Cap Limau HALAL. Korang boleh check sendiri dekat website JAKIM. Meh sama-sama jadi perihatin dan bijak. Bak kata Mat Dan , jangan buat bijok .

Minyak Yu Yee Cap Limau Kegunaan Satu Keluarga.Continue reading

Step by step pendaftaran E-Rezeki untuk mereka yang ingin menambah pendapatan dengan eRezeki

Assalamualaikum. Ramai yang dah pernah dengar tentang E-Rezeki kan? Cuma mungkin ada yang keliru cara nak mulakan. Saya faham sebab saya juga salah seorang daripada anda dulu. Jom, saya kongsikan “Step by Step” cara nak mulakan menampah pendapatan anda dengan E-Rezeki.

Sebenarnya mudah kalau kita tahu stepnya kan. Ok Jom Mula!

1 : Masuk ke website https://erezeki.my/en/home/ dan klik ‘REGISTER NOW’


Continue reading

Pola leher baju melayu dan pola leher baju kurung readymade.

Assalamualaikum dan hai. Malam – malam ni teringat nak kongsi dan review pola leher baju melayu dan pola leher baju kurung readymade . Saya baru je lagi beli , tapi dah guna untuk buat baju kurung. Memang mudah guna acuan pola ni. Sukat bahu je berapa dan boleh pilih acuan mana sesuai.

Ada orang dia tak kisah pakai baju leher luas sikit. Ada orang suka pakai baju leher terletak ngam-ngam ikut leher dia. Jadi apa-apa pun kena tanya dulu kesukaan pemakai baju tu.

Saya pernah jumpa pelanggan seorang makcik yang suka leher nya ngam – ngam. Jadi cara pertama kena sukat leher kemudian sukat pola ni. Atau cara kedua buat sendiri.. Buat sendiri tu rumit lah .. lambat saya rasa hee.. Cara pertama senang. Kalau dah ada pengalaman senang lah kot ye.

Jadi kalau awak awak berminat nak beli boleh terus ke facebook.

Tempahan Pakaian Azie D’Closet

Atau whatsapp dia : 0192857822

Harga : RM40