Skrin samsung galaxy tab 2 7.0 terpadam dan ” hang “

Nak tak nak  , surirumah yang ada blog “terpaksa” jadi orang yang termasuk dalam kategori “pengguna gadjet tegar” . Agak nya sebab terlampau tegar , habis semua peralatan pun nak kena ganti setahun sekali. Samsung galaxy  tab saya antara barangan terpenting di dalam blogging , menjawab email secepat mungkin , melihat komen di blog di mana-mana saja dan tak lari mengambil gambar semua yang di rasakan menarik. Kecewa sikit dengan model samsung galaxy tablet ni , mula-mula beli pun dah rosak bahagian untuk masukkan sim kad , kemudian selalu “hang”. Tapi ini dah tahap teruk , “hang” dan terpadam sampai…

Continue reading

Ost Drama : Teduhan Kasih Hyper Act & Bonus! Petikan Novel Akhir Teduhan Kasih

Fuh .. saya memang minat drama Teduhan Kasih ni , hari-hari tengok , siap tolong terjemahkan pada siapa2 yang tak sempat tengok , drama best , OST pun best … nasib baik tak rajin membaca dah sekarang ni kalau tak dah lama cari novel teduhan kasih ni pulak. Entri ni di dedikasikan kepada peminat drama dan pembuat drama ni, bagus ada drama yang boleh di klasifikasikan sebagai drama meroyan , boleh feeling gitu … Drama Teduhan Kasih lakonan ADI PUTRA, SHERRY IBRAHIM, NABILA HUDA & SHAH ISKANDAR. Walaupun ….. Shah Iskandar ni macam bukan manusia jek … kaku betul perasaan…

Continue reading

Petua : hilangkan kesan ” sunburn “

Tanya pada kawan , cam ne nak tulis  ” sunburn” dalam bahasa melayu ?  dia balas .. terbakar oleh sinar matahari , omak aihh panjang nya .. orang nak buat tajuk album ni .. haa .. ok ini sedikit petua yang memang saya buat sendiri , lepas anak-anak berkubang tak ingat dunia di pantai dan taman tema , musim cuti lepas. Malam , saya sapukan losyen  Johnson Baby je , siang nya saya sapukan lendir aloevera ( lidah buaya) , cara nya belah dan ambil lendir di tengah , bewarna putih dan terus sapu. Kalau nampak cecair kuning keluar dari…

Continue reading

Drama : Ramadan yang hilang ( Samarinda TV3) sempena bulan ramadan

Biasa selepas ini banyak drama akan muncul sempena bulan ramadan. Drama Ramadan yang hilang akan di hidangkan buat peminat drama tv3 dalam slot samarinda. Drama ramaddan yang hilang ini akan bersiaran setiap isnin hingga khamis jam 10.30 pm. Para pelakon turut membintangi drama ini iaitu Eira Syazira, Zamarul Hisham, Azizah Mahzan, Zila Bakarin dan ramai lagi. Pastinya drama ketika bulan ramadan sarat dengan mesej dan nilai-nilai murni.Sama-sama nantikan. Dulu punya drama 7 Ramadan lakonan E`LLY suriati , mantoppp !! sinopsis comingg sooonnn ~ sekarang kita tengah layan drama Teduhan Kasih .. ambooiiiii  ….

Continue reading