WW : Comey tak kak ton ?

laila & ariff

” WHAT IS WORDLESSS WEDNESDAY ?
On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the wordless title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.”

Cara buat sambal belacan paling senang

Keyword panas blog ini , sambal belacan .. kali ni saya kongsi cara buat sambal belacan guna lesung batu paling senang. Bahan pun tak banyak mana , tapi sedap … cehh nak juga puji sedap .. sebelum ni saya tulis cara buat sambal belacan guna blender .. ( klik tulisan ber warna untuk baca ) nak lagi sedap bakar dulu belacan tu .. contoh gambar ada SINI

sambal belacan Read More

Tiara Beach Resort @ BEST WESTERN Prima Inland Sea Resort

BEST WESTERN Prima Inland Sea Resort atau di kenali sebagai Tiara Beach Resort. Bunyi je macam ada laut , tapi tak ada laut disini .. nak mandi laut kena pergi pantai Port Dickson …  Teluk Kemang dan deretan pantai yang lain. Cuti sekolah yang lepas , saja bawa anak-anak datang sini memandangkan kami ada kenal taukey yang membuat perusaan homestay , dia pula beri diskaun 50% jadi datang je la …. dekat je dari Ampang KL kan ..

tiarabeachresort

sumber gambar :  http://www.tiarabeachresort.org/

Lebih kurang macam ni la pemandangan nya pada hari tu .. kat sini la anak-anak main sampai tak nak naik .. bayangkan dari jam 12.00 tu anak-anak turun tak naik-naik dah .. mak dia sampai blh tidur di tepi … dan salin baju 3 kali .. bayangkan …

Kamera memang tak bawa masak datang ke sini .. malas ya ampun … mood nak begambar tu tak de ….

picture001

Ini gambar perasmian laptop  Acer P3 Aspire Ultrabook  dari dalam bilik tempat kami menyewa ..  duduk 3 hari 2 malam.

Hari pertama sampai , letak beg dan terus ke pantai teluk kemang untuk mandi manda , malam nya balik dan bersiap untuk BBQ .. Saya kemana pun suka bbq tepi pantai , rilek je rasanya ….

Hari kedua memang bersantai di Tiara ni je …

Malam nya pergi makan tomyam , tapi sayang … semua yang lain selera makan , saya tk boleh makan .. perut dah memulas masuk angin , boleh masuk nasi kosong jek …

Esok nya dah bergerak balik .. adik-adik yang lain singgah mandi di pantai lagi .. saya memang tak larat dah nak mandi , panas .. lemah je rasa … terus ajak kay balik terus.

Bukan nak jadi #kakikomplen , tapi sekadar berkongsi la ..

Waterpark punya la mahal ..

Dewasa : RM 35

Kanak-kanak : RM25

Untuk satu sesi , ada dua sesi .. pagi mula jam 7 am – 12 pm  … satu sesi lagi mula jam 12 . 30 pm hingga 7 pm. Padahal sebelum pergi kami survey di internet harganya RM20 untuk dewasa  dan kanak-kanak RM15 , ingat 1 hari full macam di gambang , rupanya tak .. memang tak berbaloi la …

Cer bayangkan .. mahal lagi dari Gambang Waterpark kot ..

Mula nya rasa tak nak masuk … bukan nya best sangat , air kolam semua untuk kanak-kanak jek … tapi anak-anak semua dah tak sabar nak terjun , ambil juga la sesi ke dua tu …

Lagi best lepak tepi pantai , main bola tampar dan ombak sambil bbq 🙂

Untuk homestay tak nak komen , ok la .. 2 bilik tidur , 2 bilik air , ada mesin basuh , ruang tamu besar dan juga kemudahan masak air , cuma iron pulak tak de … lain semua ok … belasah ramai-ramai duduk situ , 3 famili …  subang emas aliya hilang di situ .. tkde rezeki ..

Nak cuba waterpark morib .. 🙂

Sabtu disini

Ambil kesempatan … kelmarin sepanjang 4 bulan mengandung tak teringin kfc , sekarang dah mula teringin kfc ..tetapi tak suka perisa kpop tu .. suka yang biasa-biasa jek .. so kita tapau …  X-meal sorang 1 set .. Sekarang ada KFC DELIVERY ke ? selalu nampak motosikal dengan kotak tertulis kfc delivery dekat-dekat sini ..

kfc

Sementara tu anak-anak main di depan kfc tu , mak dia sampai je … semua pakat nak makan , sambil makan sambil main … jenuh nak bersuap ..sorang ok la .. ni 3 orang ..cam ne la ada baby nanti .. hiks3 Read More