Pack Barang Untuk Bercuti

Jom bercuti , cuti sekolah telah pun bermula selama seminggu kan , mungkin blog ini akan berjalan seperti biasa kerana saya sudah tetapkan schedule post selama 4 hari , cuma tak ada orang nak menjawab komen-komen yang di tinggalkan. Inilah keadaannya bila hendak pulang ke kampung.

pack barang untuk bercuti
pack barang untuk bercuti

Oh jangan salah faham , semua di atas untuk 2 famili yang merangkumi 6 kanak-kanak .. hahahaha. Barang saya .. beg paling besar , beg biru dan beg pink kecil tu , yang lain-lain milik kakak saya dan anak-anaknya.

Semua barang di atas mengambil masa lebih kurang 5 jam untuk di kemaskan , pasti kan tak ada satu pun barang penting tertinggal dan tak ada kesulitan bila di kampung nanti.

Barang yang penting seperti ubat , minyak sapu , vicks ,pampers susu dan botol.

Barang penjagaan peribadi seperti make-up , bedak , sikat , syampu dan sabun.

Baju-baju cukup untuk 4 hari.

itu sahaja kot .. tu pun dah penuh .. alahai ..

ok Driver dah balik ,kena berangkat dah ..

12- 13 saya ke peneng dan nampaknya nanti siapa2 yang nak jumpa saya cepat2 ler sms , leh mintak no fon saya pada ummiehanie atau puan kutu ye zie fauzi.Atau siap2 yang lain , kalau jumpa ramai2 pun best ni.

24 thoughts on “Pack Barang Untuk Bercuti”

  1. Selama bercuti kepada Puan Bee bersama famili. Siap bawa pancing ini tentu bercuti di Pulau Pinang. Kalau ada buah Pala hulur-hulurlah sikit. 🙂

  2. Selamat bercuti ye bee!klu tak dpt jumpa kali nie maybe next time..klu ada jodoh tak kemana.hehe..

  3. Salam Bee,

    Semoga selamat sampai ye, amin…nasib baik cakap barang untuk 2 family hehehe, kalau tak memang syak bee nak pindah balik kampung hahhaha.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *