P1 MiFi : Senang guna P1MX230

Spread the love

Seakan memahami saya dapat guna P1MX230 tepat pada waktu dan suasana. Hanphone dan laptop saya tidak akan dapat di gunakan di luar rumah kerana tiada talian internet mahupun broadband untuk kegunaan saya di luar kawasan rumah. Kerana di rumah saya menggunakan talian internet tetap.

Memandangkan kawasan ampang ketiadaan air hampir seminggu , jadi saya banyak begerak untuk mandi di rumah kakak yang tiada air. Jadi memudahkan .. bukan saya sorang yang dapat talian internet sekali kakak dan abang ipar dapat menggunakan wifi yang berada di device P1 MX230 ini.

Kelebihan nya adalah ย P1 personal 4G Wifi ย boleh di sambungkan dengan 8 device dalam satu-satu masa untuk melayari internet. Anda hanya perlu mendaftar secara online dan nikmati rebate yang di tawarkan sekarang . Klik MiFi

Untuk sesiapa sahaja yang melakukan kerja dan memerlukan talian internet bergerak anda boleh mula fikirkan sama ada P1Mx230 ini sesuai dengan anda atau tidak.

Perbezaan di antara MF230 dan MX230 – Review MF230 disiniย 

review p1 mx230

Banyak tempat dah saya guna P1 mx230 ini. Pergi kenduri , berulang-alik dari rumah kakak ke rumah saya , daftar anak sekolah , beli buku , pergi lepak di taman , gunakan pada waktu malam di dalam kereta .. kira semua nya berbaloi. Cuma P1mx230 ni .. di antara satu point ke satu point yang lain mengambil masa beberapa saat untuk mendapatkan sambungan internet nya.

p1 mx 230

Line P1 mx230 di rumah .. line hijau sentiasa , manakala line 4g nya berwarna oren , namun masih lancar jika hendak online untuk menonton movie dan bermain game internet.

review p1mx230

Gambar di atas di ambil ketika kereta sedang begerak di antar Maluri Cheras ke Ampang . Line hijau dan line 4g pun hijau … ย  ๐Ÿ™‚

p1 mx230 d sekolah

Bawa pergi kelas mengaji , sehari tugas saya hantar anak ke sekolah / sekolah agama / mengaji dan saya sendiri pergi mengaji. Seharian saya tidak ada di rumah. Jadi agak bagus bila gunakan P1 , saya dapat online di mana-mana sahaja sambil menunggu anak. Terbaik !! P1 mx230 sentiasa di dalam beg.

Warna lampu tersebut adalah WIMAX LED yang menjadi penunjuk aras kelajuan line ketika itu.

  1. Hijau : Line bagus
  2. Oren : Line baik
  3. Merah : Line Lemah

p1 mx230 di taman

Melampau tak ? selepas kenduri seorang kawan saya pergi melepak dengan kawan-kawan abang yang lama. Mereka berchating beramai-ramai di facebook di tepi tasik sambil memancing ikan. Online dengan lancar.. Tempat Kelana Jaya.

ย p1 mx230 di mana saja

Pendek kata … Walaupun line 4g bewarna oren , tetapi P1Mx230 masih boleh di gunakan dengan lancar. Jika anda hendak keluar dari rumah lebih 6 jam pastikan anda membawa pengecas P1 MX230 . P1 MX230 boleh di cas sehingga penuh selama 4 jam dan boleh bertahan selama 6 jam . Selepas itu anda perlu cas semula.

P1 mx230 paling senang hendak di gunakan. Buka kotak .. buka wifi laptop/smartphone anda dan kemudian terus search nama P1 anda kemudian masukkan password yang tertera di belakang modem P1 MiFi anda.

Senang kan ?

Daftar sekarang dan nikmati rebate RM10X 20 = RM200 bulan dan pertambahan rebate RM50 jika anda mendaftar secara online.

Klik MiFi untuk mendaftar.

28 thoughts on “P1 MiFi : Senang guna P1MX230”

  1. Pingback: Kuota Internet Tanpa Had 1Mbps hanya RM115.94 Murah | Puanbee.com

  2. salam 1 malaysia…

    p14g mx230 mmg terbaik setiap tempat ada signal tp sayang area subang jaya macam hampeh…susah betul nk dapatkan signal……kat umah ada plk……huhuh

  3. Pingback: Oh ye ! Kesimpulan review P1 MX230 | Puanbee.com

  4. awal lagi dah berkenan dgn P1 ni masa ada promosi kat TS rasanya awal tahun 2012, tapi bila search kawasan rumah aku xdapat lagi liputan P1 ni.. baru ada di kawasan seluruh bandar taiping dan kamunting.. kamunting pun sampai masjid kamunting, area bukit jana ada lagi.. lepas pada tu xde.. alahai.. tapi thn ni belum p tnya lagi.. ๐Ÿ™‚

  5. ish…ada rupanya gadget macam ni…ketinggalan betul saya.
    portable tu…mana2 ble pakai internet sendiri

  6. P1 ni takut mula2 pakai je best, laju dan x putus2 tapi lepas 3-4 minggu takut nak sangkut line pun payah.. saya pun dulu pelanggan P1 rumah pun dekat je ngan bangunan P1 kat PJ tu tapi kalau dalam sejam on pun dekat lebih 30 kali disconnect letih la.. kalau tak takkan la ramai orang buat piket kat depan bangunan P1 tu kan..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *