Oh sifu ku ..Kantoi

Maaf na .. dalam entri Beraya dengan blogger kujie2.com tak ada guna sony , tu pun saya tak cek , sifu yang cek …. haha masa upload saya letak gambar dari iPhone dan Sony dalam satu file , bawah satu nama ..ok lupa! Nah ambik yang lain pula…

Belatar belakang kan Air terjun serendah

Pemandangan untuk ke tempat mandi.

Taman permainan kecik je … boleh lah ..

Berebut buaian “ibu… ibu .. tengok una ni ……”

kak gambar kami satu kak

Tapak perkhemahan yang di sediakan …

sekian , buwekkk 🙂

Comments

  1. Lama tak p air terjun..

    Tengok cantik dan gambar yang diambil 😀

  2. wahhh dah mahir nmpak nya berkamera…bagus2..ada peningkatan ni..tu untung ada sifu yang setia mengajar..hehe

  3. ada masa nak terjah gak la air terjun ni..

  4. lama dah tak ke port air terjun…

    cntik2 gambo bee. pulang modallah beli kamera canggih 😉

  5. Berita-Harian.net :

    baru pergi hutan lipur hari tu..best la air terjun sana, teringat pula bila tgk pic ni~

  6. salam puan bee. ni mai bukan nak kondem ke ape. sekadar kasik pendapat ye..

    Nota: saya ambik purata kesemua gambar adalah dalam mode auto. jadi saya abaikan segala perspektif mode manual seperti aperture, speed dan iso.

    Gambar 1.
    2 kanak-kanak memandang ke kiri dan sorang memandang ke sebelah kanan menghampiri tengah (center image). Lagi molek untuk seimbangkan keadaan, imej di-kesot sedikit untuk lebih ke arah kiri supaya space kiri besar berbanding ke kanan. manakala sudut dongakan (atas-bawah) lebihkan sedikit kebawah supaya focus pada anak di tengah-tengah.

    Gambar 2.
    masih beranggapan mode bidikan masih lagi dalam auto, manakala bacaan aperture adalah f5.6. Tak berapa nak sesuai. Lebih elok tukar kepada mode aperture (A), kemudian kecikkan aperture lebih kurang f8-10 untuk dapatkan sharpness. tapi ingat. geraran mungkin berlaku. owh jangan lupa, kalau dah pilih mode A, ISO pilih antara 400-800.

    Gambar lain.. sama komen macam gambar no dua. cuma sedikit penambahan.. untuk lebihkan sikit kejelasan, touchup dengan photoscape untuk sharpness. tapi jangan over sharpness taw.

    yang lain tu… erkk… keep practice 😀 sorry amik masa lama untuk komen. hehehehe

    • Oh takpe ye edit , ingatkan tak boleh .. haha .. ok gambar anak memang di akui susah sikit

      ok takpe .. terima kasih at least tahu mana yang perlu di perbaiki

    • Mantap betul bro azman kita… 😀 dari gambar digital sudah kutahu segalanya… nak kena berguru ni…

    • Komen membina, Myra pun nak ambik sebagai simpanan, boleh la nak cuba aplikasi 😀

  7. ehhh una.. aunty nora nak join gak.. hik3

  8. tempat camping nampak bersih dan kemas. macam best je…

  9. buweekkkkk !..

    lepas ni sambung part 3 plak.

  10. Tempoh hari semasa ke empangan sungai Selangor ada pelan hendak singgah rumah kak Jie tetapi tidak jadi sebab seluar anak basah ketika terjun ke dalam sungai Chiling.

Trackbacks

  1. […] yang sama saya pergi beraya dengan blogger kujie2.com. Setelah beraya kami sekeluarga di bawa ke Air Terjun Serendah. Disinilah saya mendapat permintaan untuk bergambar dan banyak gambar di ambil. (Klik je tulisan […]

Speak Your Mind

*