Oh sifu ku ..Kantoi

Maaf na .. dalam entri Beraya dengan blogger kujie2.com tak ada guna sony , tu pun saya tak cek , sifu yang cek …. haha masa upload saya letak gambar dari iPhone dan Sony dalam satu file , bawah satu nama ..ok lupa! Nah ambik yang lain pula…

Belatar belakang kan Air terjun serendah

Pemandangan untuk ke tempat mandi.

Taman permainan kecik je … boleh lah ..

Berebut buaian “ibu… ibu .. tengok una ni ……”

kak gambar kami satu kak

Tapak perkhemahan yang di sediakan …

sekian , buwekkk 🙂

News Reporter
Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.

18 thoughts on “Oh sifu ku ..Kantoi

  1. salam puan bee. ni mai bukan nak kondem ke ape. sekadar kasik pendapat ye..

    Nota: saya ambik purata kesemua gambar adalah dalam mode auto. jadi saya abaikan segala perspektif mode manual seperti aperture, speed dan iso.

    Gambar 1.
    2 kanak-kanak memandang ke kiri dan sorang memandang ke sebelah kanan menghampiri tengah (center image). Lagi molek untuk seimbangkan keadaan, imej di-kesot sedikit untuk lebih ke arah kiri supaya space kiri besar berbanding ke kanan. manakala sudut dongakan (atas-bawah) lebihkan sedikit kebawah supaya focus pada anak di tengah-tengah.

    Gambar 2.
    masih beranggapan mode bidikan masih lagi dalam auto, manakala bacaan aperture adalah f5.6. Tak berapa nak sesuai. Lebih elok tukar kepada mode aperture (A), kemudian kecikkan aperture lebih kurang f8-10 untuk dapatkan sharpness. tapi ingat. geraran mungkin berlaku. owh jangan lupa, kalau dah pilih mode A, ISO pilih antara 400-800.

    Gambar lain.. sama komen macam gambar no dua. cuma sedikit penambahan.. untuk lebihkan sikit kejelasan, touchup dengan photoscape untuk sharpness. tapi jangan over sharpness taw.

    yang lain tu… erkk… keep practice 😀 sorry amik masa lama untuk komen. hehehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *