Nak pergi Johor

Ada apa di Johor ? Nak tidur hotel apa versi bajet ? tujuan ke Negeri Johor adalah sesaja , melawat lokasi tempat kerja encik suami , kali ini saya akan drive bertemankan anak saudara dan anak-anak. Harap sangat semua anak-anak beri kerjasama. Tak pernah drive sendiri ke Johor , sebab tu lah agak terasa gusar sedikit , risaunya jika terjadi perkara tidak di ingini seperti tayar  kereta pancit di highway tempoh hari.

johor

Saya telah pun buat beberapa peracangan , rasanya hotel akan di tempah terus dari Agoda.com. Saya nampak dan berminat dengan hotel murah yang berharga cuma RM70-RM90 Semalam untuk satu bilik. Saya mungkin akan tempah 2 bilik dan haruslah ada sarapan. Tahu tak ? dengan adanya sarapan kita jimat banyak jika ada anak ramai , lagi pun pagi-pagi agak susah nak merayap cari sarapan. Kerenah anak-anak masing – masing kadang-kadang menduga.

Pada mulanya saya merancang nak tinggal di homestay , tetapi harga untuk 2 malam sekitar RM500 ++ dan tak ada sarapan , manakala hotel boleh dapat dalam RM300 ++ dengan sarapan. Mana lebih baik ? Saya tak kisah tidur di hotel tak ada star sangat , asalkan jangan la ada nyamuk atau aircond tak sejuk atau bau asap rokok.Lain-lain saya tak cerewet. Lagi jimat lagi bagus.

Cuma ada lagi beza , homestay boleh masak , hotel tak boleh. Tapi johor kan tengah catu air .. so saya pilih Hotel lah .. alang – alang , boleh lah daku bercuti masak.

Tarikh ? Biarlah rahsia. Agak tak sesuai saya tulis di blog sebelum pergi dah peri tak apa. Menurut google dari Kuala Lumpur ke Johor memakan masa lebih kurang 3 jam 11 minit , iaitu 330km perjalanan nya.

Hanya mampu berdoa semoga semua selamat dan anak-anak beri kerjasana.

Saya hutang dengan diri sendiri untuk tulis cerita gambang waterpark dan gambang safari . Oh ada juga tertinggal cerita taman tasik ampang hilir. Cerita anak-anak dah graduasi dan akan masuk Tahun 1 pada tahun 2016. OMG. Sebenarnya banyak cerita , tapi agak kurang idea menulis.

Tahu tak ? apa yang paling susah nak bercerita di blog ? yang paling susah adalah mencari tajuk.

9 Comments

  1. raihanah 17 December 2015 Reply
  2. Abang hasan 10 December 2015 Reply
  3. musadun 6 December 2015 Reply
  4. Blogger Pontianak 3 December 2015 Reply
  5. diana 30 November 2015 Reply
    • puanbeeAuthor 3 December 2015 Reply
  6. Media Sensasi 30 November 2015 Reply
  7. Ikhwan 30 November 2015 Reply
  8. akubiomed 29 November 2015 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.