Motivasi Irfan khairi : Dua Cara Mencapai Cita-Cita

Semua orang mempunyai cita-cita, tak kira yang besar ataupun kecil. Tak kira sebesar mana cita-cita yang kita impikan, hanya terdapat dua cara sahaja untuk mencapainya. kata-kata Irfan khairi di dalam emailnya .. bagus kalau melanggan email2 dari Irfan Khairi ni .. banyak artikle yang membangkitkan semangat kita …

Disebab kan saya down

Saya cari artikle untuk bangkitkan semangat saya 🙂 senyum tak perlu kata apa-apa..

Tip pilihan: Dua cara mencapai cita-cita!

Terdapat dua cara sahaja dalam mencapai cita-cita. Cara berjalan & cara berlari…

1) Berjalan…

Sekiranya anda taking your own sweet time. Anda berusaha pada kadar yang perlahan, sedikit demi sedikit. Hari ini mungkin bersemangat… esok lusa kurang semangat. Setiap pagi bangun tidur, anda rasa it will be the same day as yesterday. Untuk menyiap kan sesuatu kerja, ia mengambil masa yang lama. Semangat anda adalah rendah walaupun sememangnya mempunyai matlamat dan cita-cita. Dalam mencapai sesuatu yang membanggakan, ia mengambil anda berminggu-minggu atau berbulan-bulan walaupun anda merasa diri anda cukup bermotivasi. Anda sering rasakan kejayaan adalah jauh lagi…

Berjalan mengejar cita-cita mengurangkan momentum anda. Ia juga mengambil masa yang amat lama dan kadangkala, ia membosankan apabila tiada apa yang tercapai dalam masa terdekat…

2) BERLARI!

Sekiranya anda bersemangat setiap hari. Bangun pagi dan rasa teruja bahawa hari ini anda akan mencapai matlamat anda tetapkan pada hari ini! Setiap masa adalah amat berharga dan anda menyiapkan segala kerja anda dengan pantas dan cekap! Anda mempunyai semangat dan momentum yang tinggi. Selang beberapa hari, anda mencapai sesuatu yang membanggakan diri anda sendiri… Anda rasa puas dan ketagih dengan kejayaan dan setiap jam sentiasa membuat anda lakukan sesuatu kearah mencapai cita-cita anda!

Berlari mengejar cita-cita akan meninggalkan orang lain jauh ke belakang!

Berjalan adalah mudah dan dilakukan oleh semua orang. Berlari adalah lebih sukar dan memenatkan- oleh itu, ramai tidak melakukannya cuma apabila terpaksa!

Sekian
Puanbee… senyum saja piss… lupakan semua .. bak kata eiz upprofit .. pasang filter

Please follow and like us:
200

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

17 Comments:

  1. teringat kisah sang kancil berlumba dengan kura-kura.. hahaha

  2. kadang2 berjalan, kadang2 berlari…hee.

  3. oo..bee pun langgan newsletter IK ek .. samelah 😉

    kdg2 xlarat juge baca bile emel trlalu byk .. heee ~

  4. kalau ayu..T.I.D.U.R….

  5. wahhh kak bee. i like la articel ni..
    bersemangat lg la ni.
    tp sy suka berlari kalo penat baru sy berjalan 😀

    momentum yg terpendam eik? 😉

  6. dapat motivasi berjalan ke mari hari ini pn bee 🙂

  7. kalau yang jenis kejap berlari, kejap berjalan, kejap stop tu mcm mana ek? he he itu bukan orang lain sebenarnya, mengata diri sendiri tu..k.aya mcm tu la, itu pasal cita-cita makin jauh meninggalkan kak aya.

  8. Hahaha..btol3x..pakai filter..nk tips elakkan down spjg hari? sblm tido ngan bangun tido igt perkara yg happy2 jer..kalu boleh jgn baca paper pagi2 atau kuar duit, sbb akan buat down spjg hari..pagi2 tgk ler earnings ker apa2 yg menggembirakan..sure happy jer spjg hari.. 😉
    Kalu dri pagi dh down, sure bawak smp ke ptg..huhu

  9. klu down nk berjalan pun tak larat,cmna nk berlari?hehe..

  10. kak..thank for the article…saya pun tengah down…rasa sangat2 berdebar bila berfikir yg saya xmmpu utk capai cita2 saya…..article ni membuatkan saya rasa bersemangat balik….thanks a lot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *