Misi Potong Rambut

Share

Ini saya pergi semalam , sebelum dan selepas pergi kedai BATA itu. Rambut Husna di potong selepas dia balik sekolah. Rambut Aliya pula potong sehari selepas rambut husna di potong , kedai lain-lain. Dulu potong rambut laila sendiri je saya buat. Haha sebabnya rambut laila tak lebat sangat dan kerinting , so kalau ada tak sama pun orang tak nampak. Beza rambut Husna dan Aliya ni.

Budak – budak ni macam kembar , mana boleh buat sesuatu hanya untuk seorang , yang seorang lagi mesti tak puas hati. Bebel sampai ke sudah. Sebab malas nak dengar dia merungut mari lah kita ke kedai dan potong rambut cepat-cepat.

axis ampang

Lagi pun cuaca panas sekarang. Si aliya tu selsema jenis tak sembuh-sembuh , kurang minum air pun ye juga , pagi petang sekolah. Kesian ..cuaca panas pula tu ..

Si Husna hidung berdarah-darah pun sebab kepanasan. Sebelum pergi tadika husna mandi mesti basahkan rambut. Kadang-kadang husna pakai tudung. Bayangkan la rambut basah tak sempat kering , pergi sekolah pakai tudung , main panas .. berkuap kepala.

UO ampang

Nk buat rebonding di kedai amoi ni murah , tetapi kalau nak buat rebonding di saloon aliya pergi tu mahal sikit. Untuk rambut panjang paras bawah sikit bahu RM65 jek tak termasuk gunting , tapi ada treatment dan blow segala. Weh weh ..

Pujuk abe nak buat rebonding , tapi beliau tak suka hakhakhak~

Pagi tadi pergi sekolah ada mesyuarat VLGFROG dan SARANA ibu bapa . Saya jadi ketua .. wah wah … balik rumah terus demam , tidur tak ingat punya. Abe call tak angkat sampai merajuk la dia.   Baru makan ubat , dah berpeluh sikit. Sehari pun tak sampai kalau ibu-ibu demam ni kan .

Biasa.

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

14 Comments:

  1. sama la..anak saya ada jugak hidung berdarah ni..panas memang melampau sekarang ni kan?cantik dah anak dara puanbee…auuuu…hehe

  2. Ank2 nis sume salon di rumah je.. Hik2

  3. hoho..memang macam-macam..

  4. wah…misi potong rambut nampaknya sudah berjya =)

    kalau ibu2 demam, biasanya mmg cepat sembuh…kuat betullah daya juang ibu2 ni…tabik!

  5. saya suka rambut panjang tp cuaca sekarang membahang, rimas plak rasanya.

  6. Salam.. bru 1st singgah sini 🙂

    rimas kalau rmbut panjang

  7. tahniah pbee jadi ketua. panas-panas ni sesuai pendek je.

  8. Rambut panjang, memang sesuai buat teknik rebonding, tentu nampak cantik.

  9. aliya comel sgt rmbut pendek tu.. sesuai dgn muka dia yg bujur kurus.. ank2 perempuan n kita pun perempuan mcm2 gaya ada dan nk cuba kan..

  10. Hehe, betul.. budak lelaki lagi senang nak potong rambut.. tapi budak perempuan rambut curly cute la!!

  11. kalau lelaki senang.. nak gaya mana? no. 1 no.2.. perempuan ni, nak ikut barbie. ahah bak kata anak buah.. nak sangat rambut mcm barbie.. cemane tah nak buat tu

  12. Kalau anak lelaki senang sahaja dengan botakkan. 🙂

  13. Ahmad pun baru lps potong rambut tadi…ira tk yah..sbb rambut payah nk panjang…hmmm

  14. bdk2 ni rambut cpt btl panjang..naseb ank sume laki senang nk handle..kikiki..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *