Jun
2012

Minta Tolong

Kali ni terpaksa mintak tolong dari rakan blogger yang bijak pandai lagi. Saya memang dah buntu sangat-sangat. Jika sebelum ni saya pakai theme warna ungu tu dah memang puas hati sangat-sangat tetapi sejak update wordpress kepada versi terbaru , saya perasan theme atau blog saya ni ada masaalah lain.

Semasa pakai theme ungu tersebut saya lupa nak print skrin , tapi ini lah masaalah yang saya hadapi ..

Theme Ungu : Bila klik tajuk contoh lah link nya ini

http://puanbee.com/pasang-streamyx-unifi-secara-percuma-seluruh-malaysia/

tetapi untuk perengan pertama entri jadi ada link , kita boleh klik link tu tetapi akan dapat macam ni linknya

http://puanbee.com/pasang-streamyx-unifi-secara-percuma-seluruh-malaysia/undefined

  • Kemudian broken link terjadi , memang banyak sangat . Walaupun sebenarnya saya tak letak link pada perengan pertama entri tu. Faham tak ? lupa nak print skrin.

Tapi saya tukar theme pulak , theme sekarang ni  theme thesis , dah tak ada undefined di entri , tetapi ada pada atas navigation.

Contoh tengok dalam gambar.

Yang ini Normal.
link http://puanbee.com/

blog error undefined

Kadang-kadang akan naik macam dalam gambar di bawah.

blog dengan error undefined

Bila klik disitu akan naik ERROR macam ni …

link nya http://puanbee.com/undefined

error blog

Buat ni untuk tatapan @anarmnet @yanmie @affanruslan . Terima kasih korang ..

  • Semalam , kelmarin dah minta tolong pada diorang ni
  • Kelmarin blog saya tak boleh update ke wordpress versi baru , tapi dah settel atas bantuan Affanruslan.
  • kak yanmie cakap delete di cpanel theme lama , install lain .. masaalah ni tetap timbul.
  • Seterusnya sajalah pergi Optimize Database secara manual , sebab lama tak optimize guna tutorial dari blog Anarm – Link (saya memang simpan link ni untuk kegunaan dalam masa panjang.) Pun selepas optimize , masaalah ni ada juga.

Tak sedap hati lah bila ada error macam ni. Tolong rekomen pada sapa2 yang pandai bab ni.

UPDATE : 29 JUN Error dah tak ada , punca dari iklan initty .. rasanya javascript tk boleh letak di atas header tu .

Search

54 thoughts on “Minta Tolong

  1. salam kak bee. erk.. dah ok ke blom masalah ni?
    pasal dari apa yang saya tengok cam ok je.

    1. cuba reinstall WP pakai dashboard.
    lepas tu.. kalau still nampak.. cuba log off WP.

    2. kalau tak nampak.. maknanye WP-Admin file config ade problem.
    Cuba transfer wordpress pakai FTP. Kemudian clear cache dan segala
    history… lepas tu.. login semula ke WP-Admin.

    3. Kalau tadek masalah dah.. tahniah.. berjaya..
    Kalau still ade.. cer cube tuit kat kita ye.. hehehe
    Azman Ishak recently posted..Bidikan f1.4 pada kelajuan serapan cahaya 100, dan di bawah kondisi kekurangan cahayaMy Profile

  2. Saya tak pasti, tapi ada beberapa kemungkinan.

    1. Masalah javascript. Sama ada browser akak disable javascript atau ada masalah pada code advertlet tu.
    - Dalam keadaan normal, kedudukan banner advertlet terletak di bawah banner saji.my, tapi dalam gambar kedua, banner advertlet takde di bawah banner saji.my.
    - Ada dua cara nak test, sama ada buang banner adverlet (macam Hazmin Hazmuddin) suggest kat atas, ataupun disable javascript:
    > Mozilla: Options > Options > Content
    > Chrome: Settings > Privacy > Content Settings

    Cuba try dulu salah satu cara di atas, kalau dah takde problem tu, mungkin masalah javascipt lah kut.

    2. Masalah /undefined pada setiap entry tu, mengikut carian di Google, mungkin juga known issue
    > http://productforums.google.com/forum/#!category-topic/webmasters/webmaster-tools/MYv0E5agHrk (forum Google)
    > http://wordpress.org/support/topic/google-webmasters-reports-undefined-in-urls-causes-404s (forum WordPress)

    Mungkin orang lain boleh bantu.
    Affan Ruslan recently posted..Tiada Lagi KucingMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge