Minta Tolong

Kali ni terpaksa mintak tolong dari rakan blogger yang bijak pandai lagi. Saya memang dah buntu sangat-sangat. Jika sebelum ni saya pakai theme warna ungu tu dah memang puas hati sangat-sangat tetapi sejak update wordpress kepada versi terbaru , saya perasan theme atau blog saya ni ada masaalah lain.

Semasa pakai theme ungu tersebut saya lupa nak print skrin , tapi ini lah masaalah yang saya hadapi ..

Theme Ungu : Bila klik tajuk contoh lah link nya ini

http://puanbee.com/pasang-streamyx-unifi-secara-percuma-seluruh-malaysia/

tetapi untuk perengan pertama entri jadi ada link , kita boleh klik link tu tetapi akan dapat macam ni linknya

http://puanbee.com/pasang-streamyx-unifi-secara-percuma-seluruh-malaysia/undefined

  • Kemudian broken link terjadi , memang banyak sangat . Walaupun sebenarnya saya tak letak link pada perengan pertama entri tu. Faham tak ? lupa nak print skrin.

Tapi saya tukar theme pulak , theme sekarang ni  theme thesis , dah tak ada undefined di entri , tetapi ada pada atas navigation.

Contoh tengok dalam gambar.

Yang ini Normal.
link http://puanbee.com/

blog error undefined

Kadang-kadang akan naik macam dalam gambar di bawah.

blog dengan error undefined

Bila klik disitu akan naik ERROR macam ni …

link nya http://puanbee.com/undefined

error blog

Buat ni untuk tatapan @anarmnet @yanmie @affanruslan . Terima kasih korang ..

  • Semalam , kelmarin dah minta tolong pada diorang ni
  • Kelmarin blog saya tak boleh update ke wordpress versi baru , tapi dah settel atas bantuan Affanruslan.
  • kak yanmie cakap delete di cpanel theme lama , install lain .. masaalah ni tetap timbul.
  • Seterusnya sajalah pergi Optimize Database secara manual , sebab lama tak optimize guna tutorial dari blog Anarm – Link (saya memang simpan link ni untuk kegunaan dalam masa panjang.) Pun selepas optimize , masaalah ni ada juga.

Tak sedap hati lah bila ada error macam ni. Tolong rekomen pada sapa2 yang pandai bab ni.

UPDATE : 29 JUN Error dah tak ada , punca dari iklan initty .. rasanya javascript tk boleh letak di atas header tu .

Comments

  1. salam kak bee. erk.. dah ok ke blom masalah ni?
    pasal dari apa yang saya tengok cam ok je.

    1. cuba reinstall WP pakai dashboard.
    lepas tu.. kalau still nampak.. cuba log off WP.

    2. kalau tak nampak.. maknanye WP-Admin file config ade problem.
    Cuba transfer wordpress pakai FTP. Kemudian clear cache dan segala
    history… lepas tu.. login semula ke WP-Admin.

    3. Kalau tadek masalah dah.. tahniah.. berjaya..
    Kalau still ade.. cer cube tuit kat kita ye.. hehehe
    Azman Ishak recently posted..Bidikan f1.4 pada kelajuan serapan cahaya 100, dan di bawah kondisi kekurangan cahayaMy Profile

  2. tu yg nis malasss sgt nk update themes… nis slalu biarkan je dgn version lama… sbb dah biasa kene error

    apapun, dah selamat kan…
    Ummi Hanie recently posted..Opah pula pergi buat selamanyaMy Profile

  3. saya dah klik tak ada masalah apa undifined pun…
    azman recently posted..Eyriqazz VS Denaihati – T & CMy Profile

  4. sebab tu jangan asyik selalu tukar macam-macam. hehe..
    titan recently posted..Eyriqazz vs DenaihatiMy Profile

  5. Emm byk yang puanbee belajar dari error ni kan..hehe..makin mantap ahh puanbee..nanti boleh dijadikan rujukan pulak puanbee ni..
    Hafizul recently posted..Wordless Wednesday #11 – Suatu Masa DuluMy Profile

  6. dah settled ke bee..dah guna theme lain ni?
    Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Wang Kertas Baru Diedarkan Bermula 16 Julai 2012My Profile

  7. Lebih daripada satu error. Kalau tanya kod ada masalah agak terbatas untuk bantu.
    akubiomed recently posted..Wordless Wednesday – # Hak golongan OKUMy Profile

  8. Saya tak pasti, tapi ada beberapa kemungkinan.

    1. Masalah javascript. Sama ada browser akak disable javascript atau ada masalah pada code advertlet tu.
    - Dalam keadaan normal, kedudukan banner advertlet terletak di bawah banner saji.my, tapi dalam gambar kedua, banner advertlet takde di bawah banner saji.my.
    - Ada dua cara nak test, sama ada buang banner adverlet (macam Hazmin Hazmuddin) suggest kat atas, ataupun disable javascript:
    > Mozilla: Options > Options > Content
    > Chrome: Settings > Privacy > Content Settings

    Cuba try dulu salah satu cara di atas, kalau dah takde problem tu, mungkin masalah javascipt lah kut.

    2. Masalah /undefined pada setiap entry tu, mengikut carian di Google, mungkin juga known issue
    > http://productforums.google.com/forum/#!category-topic/webmasters/webmaster-tools/MYv0E5agHrk (forum Google)
    > http://wordpress.org/support/topic/google-webmasters-reports-undefined-in-urls-causes-404s (forum WordPress)

    Mungkin orang lain boleh bantu.
    Affan Ruslan recently posted..Tiada Lagi KucingMy Profile

  9. yang nih memang tak dapat nak tolong, memang tak reti.
    eiela recently posted..Nona Serikaya Keluarga AnnonaceaeMy Profile

  10. mcm masalah kat fail nav_menu kot..huhu
    Jebeng Otai™ recently posted..Eyriqazz vs Denaihati : Tema SEO ThesisMy Profile

  11. maaf la B ee , xdpt la akak nk tlg krn slama ni pn Bee yg byk tlg akak dlm bab2 camni..moga adalh org yg dpt tlg Bee nnti….
    nza recently posted..Mural ke 4/2012 + Projek Recycle.My Profile

  12. Bila dah refresh byk kali, ada lagi la kak. Iklan saji tu iklan innity ke kak? Igt baru nak ckp dah takda.
    Hazmin Hamudin recently posted..Kembali Pulang Ke TeratakMy Profile

  13. Ada problem lagi ke dengan blog akak ni? Tapi saya klik semua ok je kak.. Navigation pun ok..
    Hazmin Hamudin recently posted..Kembali Pulang Ke TeratakMy Profile

  14. moga ada yang dapat tolong bee..
    ummiross recently posted..TIRAMISU FOR YOUMy Profile

  15. zie view dr pc rumah zie ok je.. x nmpk mcm dlm gambar pun… zie pun ada masalah sejak updated wordpress yg baru tu.. button reply kt komen xde..baru perasan td…
    zie fauzi recently posted..Panduan Memilih Nama BayiMy Profile

  16. apasal kak jie punya ok je…. atau kak jie tak faham apa error yg dimaksudkan

    kak jie klik permalink entri lain2, keluar elok je..klik navigator tu pun keluar , elok je tak de link underfined pun
    Kak Jie recently posted..Sijil Halal Nando’s Telah Tamat TempohMy Profile

  17. minta sapa sapa disini tolong, saya x tahu
    Juan recently posted..Malaysian Dropship Wholesale Online ShoppingMy Profile

  18. Dah cuba disablekan semua plugin? Pastu kalau ok aktifkan satu2.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge