Minta Tolong

Kali ni terpaksa mintak tolong dari rakan blogger yang bijak pandai lagi. Saya memang dah buntu sangat-sangat. Jika sebelum ni saya pakai theme warna ungu tu dah memang puas hati sangat-sangat tetapi sejak update wordpress kepada versi terbaru , saya perasan theme atau blog saya ni ada masaalah lain.

Semasa pakai theme ungu tersebut saya lupa nak print skrin , tapi ini lah masaalah yang saya hadapi ..

Theme Ungu : Bila klik tajuk contoh lah link nya ini

Pasang Streamyx , Unifi Secara Percuma Seluruh Malaysia

tetapi untuk perengan pertama entri jadi ada link , kita boleh klik link tu tetapi akan dapat macam ni linknya

undefined

  • Kemudian broken link terjadi , memang banyak sangat . Walaupun sebenarnya saya tak letak link pada perengan pertama entri tu. Faham tak ? lupa nak print skrin.

Tapi saya tukar theme pulak , theme sekarang ni  theme thesis , dah tak ada undefined di entri , tetapi ada pada atas navigation.

Contoh tengok dalam gambar.

Yang ini Normal.
link http://puanbee.com/

blog error undefined

Kadang-kadang akan naik macam dalam gambar di bawah.

blog dengan error undefined

Bila klik disitu akan naik ERROR macam ni …

link nya

error blog

Buat ni untuk tatapan @anarmnet @yanmie @affanruslan . Terima kasih korang ..

  • Semalam , kelmarin dah minta tolong pada diorang ni
  • Kelmarin blog saya tak boleh update ke wordpress versi baru , tapi dah settel atas bantuan Affanruslan.
  • kak yanmie cakap delete di cpanel theme lama , install lain .. masaalah ni tetap timbul.
  • Seterusnya sajalah pergi Optimize Database secara manual , sebab lama tak optimize guna tutorial dari blog Anarm – Link (saya memang simpan link ni untuk kegunaan dalam masa panjang.) Pun selepas optimize , masaalah ni ada juga.

Tak sedap hati lah bila ada error macam ni. Tolong rekomen pada sapa2 yang pandai bab ni.

UPDATE : 29 JUN Error dah tak ada , punca dari iklan initty .. rasanya javascript tk boleh letak di atas header tu .

54 Comments

  1. Azman Ishak 30 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 30 June 2012 Reply
  2. Ummi Hanie 29 June 2012 Reply
  3. azman 28 June 2012 Reply
  4. titan 27 June 2012 Reply
  5. Hafizul 27 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 27 June 2012 Reply
  6. Ibu Mifzal Arsyad 27 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 27 June 2012 Reply
  7. akubiomed 27 June 2012 Reply
  8. Affan Ruslan 27 June 2012 Reply
    • akubiomed 27 June 2012 Reply
      • akubiomed 27 June 2012 Reply
        • puanbeeAuthor 27 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 27 June 2012 Reply
  9. eiela 26 June 2012 Reply
  10. Jebeng Otai™ 26 June 2012 Reply
  11. nza 26 June 2012 Reply
  12. Hazmin Hamudin 26 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 26 June 2012 Reply
      • Hazmin Hamudin 26 June 2012 Reply
        • puanbeeAuthor 26 June 2012 Reply
          • Hazmin Hamudin 26 June 2012 Reply
            • puanbeeAuthor 26 June 2012 Reply
              • Hazmin Hamudin 26 June 2012 Reply
  13. Hazmin Hamudin 26 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 26 June 2012 Reply
      • Hazmin Hamudin 26 June 2012 Reply
        • Hazmin Hamudin 26 June 2012 Reply
        • puanbeeAuthor 26 June 2012 Reply
          • Hazmin Hamudin 26 June 2012 Reply
            • puanbeeAuthor 26 June 2012 Reply
            • puanbeeAuthor 26 June 2012 Reply
              • Hazmin Hamudin 26 June 2012 Reply
                • puanbeeAuthor 26 June 2012 Reply
                  • Hazmin Hamudin 26 June 2012 Reply
                    • puanbeeAuthor 26 June 2012
  14. ummiross 26 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 26 June 2012 Reply
  15. zie fauzi 26 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 26 June 2012 Reply
      • zie fauzi 26 June 2012 Reply
  16. Kak Jie 26 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 26 June 2012 Reply
  17. Juan 26 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 26 June 2012 Reply
  18. Cikgu Hairul 26 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 26 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 26 June 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 26 June 2012 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.