Mini forum #SBB2013

Seperti semua orang tahu , 26 Januari 2013 berlangsungnya satu majlis pertemuan di antara blogger dari 3 buah negara anjuran Denaihati Network. Sangat meriah , sangat berharga bagi semua blogger yang turun untuk memeriahkan majlis tersebut.

Saya akan tulis 2-3 artikel mungkin untuk blogger yang tidak dapat hadir menghayati detik-detik di sana. Malangnya saya tidak mempunyai peralatan video yang canggih , kalau tidak dah boleh buat VLOG . Tahun depan insyallah ..doakan rezeki blog puanbee.com melimpah ruah boleh lah sambar peralatan untuk buat video pula. Dan seharusnya perkara begini perlu ada team nya tersendir (kalau buat seorang agak payah ).

Tahun depan minta Denaihati Network sediakan Live streaming. ๐Ÿ™‚

blogger 3 negara bergabung

Acara majlis di mulakan dengan pendaftaran , dan peyampaian sepatah kata oleh Tuan Amir pengasas Denaihati.com dan di selang selikan dengan penyampaian hadiah cabutan bertuah serta forom mini ini.

sbb2013

Kujie2.com , Beutiful Nara , Ustaz berbicara bagaimana menulis blog menjadi blog hebat , mempunyai traffic yang tinggi dan sedikit usik-usik mengenai tatasusila menulis blog. Intipatinya … semua boleh jadi hebat dengan cara yang betul.

  1. Kujie2 – elakkan buat perkara yang kita rasa orang tak suka dan kita tak suka.
  2. Beutifulnara – hari-hari refresh tengok traffic itu adalah normal.
  3. Ustaz Noehas.com – Tulis dengan gaya sendiri , bahasa ringkas lebih mudah mendapat tempta di hati pembaca.

Dan ya .. pengacara majlis ini adalah abang ensem yang juga blogger hebat di dalam bidang hartanah.

sbb2013

Kak kujie pandang i .. sebab tu letak gambar ni boleh ? hehe

blogger mencerita kan pengalaman masing2

Blogger Dari indonesia yang di kenali sebagai Bang iwan , juga berkongsi cerita mengenai blog beliau . Cik yuyu zulaikha dan juga Amanz.my juga sama2 bercerita bagaimana blog mereka mula di kenali ramai. Dan korang mesti kenal Broframestone bertindak sebagai orang tengah.

Pendek kata .. di dalam kemerihan perjumpaan ada isi yang bermanfaat di kongsikan.

Comments

  1. seronoknye dapat pergi…tahun nie tak dapt pergi..tahun depan bru nk pergi insyaALLAH

  2. Hanif Menhad :

    Meriahnya sbb2013, saya pun nak join jugk la next time… tp mcmne yer?

  3. Aiman Aziz :

    Meriah je nampak #SBB2013 ni. Teringin nak pegi tapi…..

  4. Assalammualaikum wbt.. salam ukhuwah… i m new blogger.. Harap mendapat tunjuk ajar dari anda untuk menjadi blogger yg baik agar dapat memberi menafaat kepada ummah..

  5. sape laa bakal team puanbee tu nanti ye… ๐Ÿ˜‰

  6. lepas ini giliran akak pulak kasi mini forum.. ada gaya cam gitu la.

  7. sensasi2020 :

    pasti teruja dpt hadir, dpt apa hadiah yg special.?

  8. terima kasih kembali kerana dapat hadir pbee, meriahkan majlis dan juga entri khas ni. idea pbee tahun depan live streaming, insyaAllah.

  9. wow .. saya cuma dapat saksikan gambar-gambar. Next SBB, pasang tekad untuk join.

  10. Ada bersama serta ๐Ÿ™‚ Kalau perasan dalam mini forum pertama -> org terakhir tanya soalan -> itulah kome…

    • dan……….. kak jie nak jawap banyak.. tapi mengigil oooo dok atas pentas tu.

      kalau free..email je kak jie boleh tolong jelaskan

  11. xde orang kenal pun orang tengah tue he…23x entah, siapalah dia tue ek

  12. selain dapat berjumpa rakan2 blogger, dapat juga ilmu kan…bestnya…rugi tak join…huhu

  13. Betul. Lagi best kalau ada video atau live streaming. At least saper yang tak dapat hadir boleh dapat manfaat. pada masa yang sama, apa2 info yang tertinggal bolehlah refer balik, ye dak.

  14. bestnye beee… huhuhu sedeyy suri x dpt join. segan sebnrnya nk join sbb blm lg dikira blogger bebnor kot suri ni… al maklum ler… trafik ciput x mcm bee (padahal usia blog kita lbh krg jek kan bee… huhuhuhu… kagum ngan komitment bee… wish suri pon ada strength mcm bee jgk… doakan suri yea bee… ๐Ÿ™‚

    hrp suatu hari nnt suri pon ada kesempatan untuk join mjlis2 sebegitu…

  15. takde yg ambil video ke mini forum ni…kesian kami2 yg xdpt join ni… ๐Ÿ™

  16. sedihnya tak dapat join

  17. saya tak dapat g …sedeyyyy

  18. Sempat lagi buat live blogging.

  19. lensablogger :

    muncul satu lagi selebriti…

  20. cepatnyer update..
    remember me????
    haaaaa

  21. update dpn aku tu..x menahan..untgla hp power..ahaha

  22. best juga forum Social Media Awards 2013

  23. sepantas kilat..hehe…best2 tadi..

  24. kozumi ro :

    ahak…sempat mengupdate juga puanbee ni ya^^

  25. macam meriah je makanan nampak…

  26. Laju betul puanbee update blog ๐Ÿ™‚

  27. tak sabar nak baca pengalaman para blogger berkumpul di SBB 2013.

Trackbacks

  1. […] rakan-rakan blogger popular Azuan Razi, Nur Misnan, Melastik Bintang, PuanBee, PenMerah, Sharidawati, Aziewan, Nia Namia, Eyriqazz, BroFrameStone, LadfeAmir, Adik Azri Johan […]

  2. […] diri untuk gunakanya .. Hampir 20 kali cuba buat live update yang berjaya baru dua kali. Satu entri mini forum #sbb2013 dan yang lama di lupa jangan. Sampai ada yang pm di facebook tanya , kejap nampak entri tu , kejap […]

Speak Your Mind

*