Merlin Buat Ku Malas

Spread the love

Sekarang ni malas sangat nak online , rasa masa tak cukup pulak ,asyik nak tengok cerita fantasi Merlin lah.. oh ya , tahu lah korang semua layan korea je kan ? tapi saya dah ikut Merlin ni dari siri 1 tapi siri lain tak sama dengan siri 4.. aiii susah pula nak terangkan disini , pendek cerita lah .. Merlin 4 lebih seronok di tonton , sehingga kan saya tidak jemu menonton berulang kali walaupun siri ulangan.

Dasyat ! belum pernah ada mana-mana filem , drama atau telemovie yang dapat buatkan saya tengok secara ulang-ulang..

Merlin 4

Siri Merlin 4 , ini di tayangkan di TV3 , Astro chanel DIVA (702) , waktu tu tak berapa pasti pula , sebab setiap kali buka TV ada je cerita Merlin tu , ulangan sampai tak tahu episod berapa , tapi yang peliknya semua saya layan , kalau drama lain jangan harap lah ..

Merlin 4 ni lebih ganas , mencabar , banyak aksi lucu antara Merlin dan Athur , kisah percintaan Athur dengan anak tukang besinya , Kisah Merlin asyiklah menyamar jadi Emrys dengan cara pembawakan yang kelakar dan ganas ..

Dah.. sambil taip entri sambil tengok Merlin , sudahnya Merlin habis tanpa ku tahu pengakhirannya .. tak pa lah lagi pun 2 hari ku khatam tengok merlin sampai tak update blog ni sebab cuti CNY ritu balik kampung , tak tengok Merlin kan.

Merlin Buat Ku Malas…………………………………………………………………………………..Update blog.

46 thoughts on “Merlin Buat Ku Malas”

  1. Pingback: Merlin Siri 5 - Astro Diva 702 | Puanbee.com | Diari Ibunda

  2. norzie idrie

    saya da download merlin sampai season 5 yang terakhir.x sabar punya pasal. finale amat lah menyedihkan ..huhu i will miss u MERLIN…

    1. Ya…endingnya sgt menyedihkan….sy cuma dpt tgok dr youtube.byk sedutan..mcmana nak d/load full episode…

  3. siri baru blm ada lg kan.. sbb yg dkt tv skang ni siri 3.. nk tau apa jd dgn morgana tu.. tertunggu-tunggu sambungan merlin ni.. huhu

      1. Sy terlepas episod 1 siri 5.. Akak tau x bila ulangannya? Sy tgk dkt guide asik ulang siri 3 je.. Tension lah x dpt tgk.. Dh lama sy tggu.. 🙂

        1. Sy buka tv pkl 8.30 td, cite tu dh nk abis.. Start 7.05 – 9.05pm.. Time maghrib lak tu.. Huhu

  4. kitaorang satu rumah ni pown minat merlin..kalau merlin memang tak berganjak..kan best kalau ada magic cam merlin…uhukss

  5. cikpuanhady

    hihihi..me dah khatam merlin 4.. tak sabar nak tgk next season pulak.. pernah tgk citer chuck dak, besh gak..

  6. maya mustwany

    merlinnnnn(sora dlm citer tuh)hihihi
    mas tak pernah layan coz hero nya tak encem.hahaha
    lagipun tak sanggup tengok banyak series.hihihi

  7. uih! sakan.. tp mmg la kala da kita ni di rumah selalu msti ada siri tv yg akan kita tonton.
    kalo aku la bee, xbole ter”missed” 1 episod drama yg aku minat. tp Merlin ni aku jarang la tgk.

  8. dah lama tak layan tv sgt…

    minggu ni try nak catch up.. tp sat lagi ni rasa mcm nak tidur dah… mata dah kuyu.. ingat kat Bee tu yg singgah jugak sini..

    1. cikpuanhady

      betul2.. makin jahat..tak suka..tak suka.. abih semua org dia nak anggap enemy, even gwen ngan arthur ngan gaius yang sgt baik ngan dia dulu..

  9. suami akak suka benor tengok cite merlin ni..tapi akak x suka x tau nape..mungkin x tengok dari awal macam bee..kalau tgok dari awal tentu melekat jugak dengan merlin macam hubby..ekekeke

  10. oh..layan merlin rupanya. saya layan juga, tp selalu cari download punya version, so lps tu tgk, takde iklan cepat sikit habis 🙂

  11. Salam,

    tengok jugak merlin ni tapi kadang2 termiss jugak, terlalu banyak benda nak kena ingat kan hehehe

  12. lerr…xtau plak dia layan gaks…ehheh..
    merlin ni bukan cite fantasi la bee, mmg kisah benar.
    King auther & uther. Klu bee rajin, ce cari plak cite pasal lancelot,
    Ni pun kisah king auther.

    Klu mgikut kisah katanya, lancelot ni la yg bunuh k. auther sebab berebut gwen.
    Tapi siri lepas , lancelot mati kene telan dek pintu masa……

    Hmmm….apa2 pun mmg bes.
    Latest ni xpat tgk….tapi katanya dragon putih tu jaga morgana ekkk…adeiii…abes la….
    Xsedo diri nye dragon. X sebab merlin selamatkan dia, kompem pecah telur dragon tuu…huhuhu….

  13. merlin ni best kot hehe… cerita seorang yang macam lurus bendul tapi bijak… taat kepada rajanya hehe 🙂

    5 bintang untuk drama bersiri merlin!

  14. aku pun dah layan merlin 4. pengaruh adam. kalau ada jln citer tak paham tanya jek kat dia.. tau jek dia…
    bosan dah ngn csi.. kehkehkeh!!!

  15. saya pun suka tonton merlin.
    teringat masa mula2 tonton merlin..
    kalau tak salah saya tahun 2003 kot..
    masa tu saya terpikir..
    cemana la dia ni jadi hero..tak ensem pun…
    tapi sekarang dah ketagih dah…
    memang ni drama bersiri paling best selepas
    desperate housewives…:)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *