Menu sahur: Ikan rebus dan budu

Share
Simple

Simple

Menu sahur hari pertama saya hari ini.Ikan temenung rebus dengan halia , serai , bawang merah dan bawang putih. Potong bawang dadu , masukkan budu di tambah cili dan perahan limau. Dah cukup menyelerakan makan macam ni. Selepas makan .. Duduk-duduk kejap tunggu azan. Mata macam nak pejam je. Saya bukan orang kelantan. Tapi suka betul makan budu.Sedap…

Oklah update ringkas dari handphone. Nak cuba update di blog lebih dari media social lain terutamanya facebook. Harap di permudahkan.

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

18 Comments:

  1. Assalam, masakan yang senang,yang penting sedap betul x?

  2. Assalam, nyam nyam simple tapi semua tahu ianya sedap..

  3. selalu snagat dengar nama ikan termenung ni, ingatkan bahan gurauan, rupanya betul yer

  4. sedap camni pun. salam ramadhan puan

  5. Org slunye makan simple2 je waktu sahur.. sye pn mkn koko krunch je waktu sahur tadi.. ehehe

  6. sedapnya lah..i tak sahur pagi ni. bangun dah azan subuh huaa

  7. Resepi ni cukup simple tapi kalau makan boleh bertambah nasi. Saya pun peminat budu tapi bukan juga orang Kelantan. Kita segeng. hihi

  8. Pergh ~ kira ok dah ni kalau saya.. sbb sedang kurangkan bab makan ni.. hehe

  9. Sedap dah tu bee… teeliur plak tgk budu
    Lama x makan. Alamak titiba teringat pekasam bee

  10. simple itu sedap….

    selamat berouasa bee

  11. Bestnya tengok makanan ni

  12. simple menu, tpi sngat menyelerakan…waktu2x puasa ni tk boleh tengok sngat makanan…hhahaha…

  13. simple..sedap..adoi terliur..erm..SA pun bukan org kelantan tapi suka sangat makan budu….

  14. Mmg ekspress masakan tu.. mmg sesuai tu waktu sahur..
    janji ttp selera kan..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *