Menu : Ikan Pari Bakar

Share

Ikan Pari Bakar sesuai untuk orang diet .. Bagi korang yang tak ada idea nak memasak hari ni , boleh lah ikut saya masak ikan pari bakar bersama air asam , makan ni dengan nasi kosong panas-panas , meletop. Tapi nak beli ikan pari ni kena berjaga-jaga dan pilih -pilih sikit , takut terkena pari yang hancing , rugi je .. kenapa ek pari hancing ? mak saya sampai tak suka beli ikan pari takut terkena yang baunya hancing tu.

Lagi satu kadang-kadang beli ikan pari yang isi keras , perghh tak boleh makan , ke tong sampah jawabnya .. oleh itu sebelum beli ikan pari , cium-cium sikit , tengok isinya macam mana , picit-picit dan untuk elakkan dapat yang keras tu tengok ketebalan kulit si ikan pari tu ..kalau tebal sangat baik jangan ambik , dah tua sangat tu hahaha 🙂

ikan pari bakar bersama air asam
ikan pari bakar bersama air asam

Hari sabtu tak jogging , punya lah lemau rasa badan ni , biasa jogging pagi-pagi kan , setelah 2 minggu mengamalkan jogging , saya rasa nak jogging hari-hari ..

Amalan jogging saya dah dapat hasil .. seronok ! salam sabtu buat semua 🙂

P/S : kang ada lagi orang cakap tetiba puanbee banyak resepi wahahah .. tak de resepi pun kan ..

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

43 Comments:

  1. Ibu Mifzal Arsyad

    air asam tu yang buat lg terliur..hehe

  2. sedapnya..ni terasa nak makan ikan bakar ni..hehe

  3. memang sedap bila tgk gambar ni…terlius jdnya.

  4. Sangat sedap nampak ikan pari tu. 🙂 Memang kecur liur.

  5. ikan bakar pari mmg terbaek … nis kalo pegi mkn ikan bakar,mcm xmampu @ xsanggup nk pilih ikan jenis lain, maka pari lah jawapannya @ sotong bakar … hahaha ~

    adoi bile la nis nk start jogging nih ? bee dh dpt hasil , mesti ada turun bbrp kg tu

  6. kalau suami saya memang suka bakar2 ni..wah, rajinnya jogging ye…saya dah setahun lebih dah kot tak berjoging ni..huhu..

    p/s: penuh bunga la plak blog akak sekarangni ye..hehe..

    • jom ler jogging ..heheh suami akk kureng sebab tk de kuah so dia memang tk makan bakar2 kecuali ayam golek ..

      saja tukar mood ni , header dah simple , background kena lah meriah sikit tk gitu ?

  7. ikan pari bakar dah lama x makan ni, nmpk sedap nih

  8. Terliur melihat ikan pari bakar. Nasib baiklah ikan pari bukan senarai ikan yang tidak makan. 🙂

  9. tu dia bee terliur nie..pandai bee pilih ikan [ari segala..kutu segala jenis ikan mmg fail.klu bak beli suruh en suami.dasar tak kenal ikan dan kondisinya.haha..

    kutu je tak nampak hasil nie..asyik makan..excercise tak..macam mana nak lawan bee?hehe..

  10. sedapnye..baru balik keje ni duk pikir gak nk makan ape..
    thanks Puanbee huhuh
    so ikan pari pakar 4 tonite!!

  11. ummmp sedap…terus jer lapar hari ni saya tak makan lagik bermalas-malasan kat umah….serius cantik layout bee yang baru ni…siap ader tab button lagik i loike…nak blajar boleh….

    • lah lamabat makan tu lizz ,

      heheh bee guna theme lama lizz , cuma edit2 je tokok tambah , sekarang bee dah tk tukar theme , hanyar adjust je ..

      nak belajar apa ye ?

      tab tu memang disediakan oleh theme tau ..bukan plugin

  12. wah,sedapnya..memang meleleh la air liur ni..huhu

  13. Salam,

    Tetiba teringat medan ikan bakar kat kg baru, fuhhhh feveret tu ikan bari bakar kat sana, masa mengandungkan aiman ngan haziq suka makan, kalau tak dapat makan sampai merajuk2 menangis hahahahhah adoiii lawak 😀

  14. Ikan pari cicah air asam, best tu…

  15. bagus hari2 joging Bee.. Tapi kalau nak diet elakkan makan
    makanan yg berbakar.. sesekali takper.. karbon yang kita
    mkn dari hasil pembakaran sebenarnya boleh mendatangkan
    penyakit kanser.. jadi jika makan sate bakar pastikan mkn
    timun atau bawang sekali.. kita cuba elakkan dari terjadi

  16. sedapppppppnya puan Bee!! berliur den

  17. takpe. makan ikan bakar atau ikan rebus takde masalah sangat. makan banyak-banyak pun takpe..

  18. mesti sodap ni.
    kalau ikan pari hancing boleh hilangkan dgn rendam/basuh air kapur.

  19. Wah…sedapnye…nyum2…

  20. memang nampak menyelerakan tu.. 😀

  21. wah… dah menampakkan hasil berjogging, ya bee. alhamdulillah 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *