Menjelajah Pulau Pangkor

Di sebabkan kami menyewa kereta di Pulau Pangkor , jadi kami boleh suka-suka berjalan satu Pulau dan suka-suka nak singgah di mana. Baca entri lepas Perjalanan ke Pulau Pangkor (Gambar sekitar di jeti dan feri ) untuk info kereta sewa.wpid-20130327_132903.jpg

Kalau naik teksi boleh ikut ke mana pemandu teksi nak bawa la . Tak best gitu .. Oh ada yang bertanya van disini warna pink ke ? Yup .. semua teksi di Pulau Pangkor menggunakan van dan berwarna pink.

 

2013-03-27 13.25.13

Jika meronda seluruh pulau , ada banyak menara tinjau yang kita boleh berhenti dan tengok pemandangan sekeliling pulau. Pulau Pangkor kecil sangat . Satu hari dah habis meronda .. ngee~

2013-03-27 13.25.56

Tangga kecik-kecik .. alahai susah benar nak panjat ..risau jatuh pun ye ..

2013-03-27 13.26.02

Bergambar .. depa tak dak mood .. sebab cuaca panas sungguh ..

2013-03-27 13.26.17

Sambil panjat , sambil sapu tangga .. aktif sungguh si iman  ni .. letih maklang dia … aiyooo ..

2013-03-27 13.27.54

Sekali lagi .. si iman yang tak reti diam .. mana nak possing bagai .. kakak-kakak ok jek ..

2013-03-27 13.31.03

Tengok monyet nak berpacaran di tepi bukit .. ngee ~

2013-03-27 13.32.33

Sweet kan ?

2013-03-27 15.00.07

Kami dapat kereta sewa iswara .. tak ada pilihan .. musim cuti kereta sewa pun habis .. motosikal banyak la.. kalau anak-anak dah besar boleh sewa motorsikal jek ..lagi senang kot.. Tapi dah bawak anak kecik-kecik macam ni elok la sewa kereta.

2013-03-27 14.59.59

Jalan pula berbukit-bukit .. masa mula-mula gerak dari Teluk Nipah .. hati dup dap dup dap .. takut iswara tu tak lepas mendaki jalan berbukit ni. Pernah sekali enjin kereta mati di tengah jalan berbukit. Syukur la tak ada apa-apa..

2013-03-27 14.58.38

Dari menara tinjau ..

2013-03-27 14.55.42

Sekali lagi bergambar .. tengok kerenah budak kecik ni lagi .. geram betul ..

2013-03-27 14.54.28

Tengok laut .. pusing-pusing mesti nampak laut .. ngee ~ seronoknya duduk pulau .. gelap la jawabnya haha..

Sebenarnya gambar ini di ambil ketika dalam perjalanan melawat Kota Belanda , Batu Bersurat dan Temple FOO LIN KONG.. Next ~

Please follow and like us:
200

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

22 Comments:

  1. Tak pernah lagi pergi Pulau Pangkor. Tapi tengok gambar macam best je 🙂

  2. fahmimustakim

    tak pernah pegi pulau pangkor..penah pegi langkawi je,itupun time program sekolah tahun 2002 lalu..huhu..

  3. Rindunya dengan Pulau Pangkor… last gi Pangkor tahun 2006… In Shaa Allah! bulan 5 nanti akan kujejakkan kakiku ke sana….

  4. tak pernah sampai pulau pangkor ni..tumpang tengok sini jelah..hehe

  5. kami dulu sewa motor ja bee…. romentik youuu….

    masih berdua… syiok nyee…

    tp gayat sikit naik motor sbb jalannya kan berbukit bukau kona sana kona sini

  6. Sedap pegi jalan jalan

  7. Masih hijau2 sedap udaranya…

  8. assalamualaikum … apa yg best kat pangkor ? shopping baju / dress / topi / lah … mmg habis duit kat c 2 … beli makanan ringan kat kilang . satay sotong yum yum …

  9. masa kami pergi dulu…Alya masih kecik lagi… nak jimat kami sewa moto ja… Pusing2 pulau setengah jam dah habis… Memang kecik pulau nya…

  10. Pangkor bagi saya best kalau dapat hotel best. Other than that, tak berapa sebab saya suka makannn seafood hehe.. tapi seafood dia tak memberansangkan.

  11. mungkin tyka dalam 5 6 tahun lagi akan buat entri macam ni..
    sekarang tak bole, tak ada anak nak bawak jejalan.. heeeee

  12. pengambilan fotonya bagus mbak dengan menampilkan hasil cerminan dari kaca mobil …

  13. jelajah naik basikal sewa 5 beranak la… he he. kalau tak ronda2 satu pangkor memang tak puas lah rasanya.

  14. ala, puanbee apsal x banyak gambar kat dalam hutan pangkor tuh

  15. ni menjelajah apa naik kereta ni. haha..

  16. akak duk perak pun x sampai lg ke pulau pangkot..takat lumut je..belum terjah ke pulau..huhu

  17. Wow menjelajah pulau Pangkor. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *