Menjelajah Pulau Pangkor

Di sebabkan kami menyewa kereta di Pulau Pangkor , jadi kami boleh suka-suka berjalan satu Pulau dan suka-suka nak singgah di mana. Baca entri lepas Perjalanan ke Pulau Pangkor (Gambar sekitar di jeti dan feri ) untuk info kereta sewa.wpid-20130327_132903.jpg

Kalau naik teksi boleh ikut ke mana pemandu teksi nak bawa la . Tak best gitu .. Oh ada yang bertanya van disini warna pink ke ? Yup .. semua teksi di Pulau Pangkor menggunakan van dan berwarna pink.

 

2013-03-27 13.25.13

Jika meronda seluruh pulau , ada banyak menara tinjau yang kita boleh berhenti dan tengok pemandangan sekeliling pulau. Pulau Pangkor kecil sangat . Satu hari dah habis meronda .. ngee~

2013-03-27 13.25.56

Tangga kecik-kecik .. alahai susah benar nak panjat ..risau jatuh pun ye ..

2013-03-27 13.26.02

Bergambar .. depa tak dak mood .. sebab cuaca panas sungguh ..

2013-03-27 13.26.17

Sambil panjat , sambil sapu tangga .. aktif sungguh si iman  ni .. letih maklang dia … aiyooo ..

2013-03-27 13.27.54

Sekali lagi .. si iman yang tak reti diam .. mana nak possing bagai .. kakak-kakak ok jek ..

2013-03-27 13.31.03

Tengok monyet nak berpacaran di tepi bukit .. ngee ~

2013-03-27 13.32.33

Sweet kan ?

2013-03-27 15.00.07

Kami dapat kereta sewa iswara .. tak ada pilihan .. musim cuti kereta sewa pun habis .. motosikal banyak la.. kalau anak-anak dah besar boleh sewa motorsikal jek ..lagi senang kot.. Tapi dah bawak anak kecik-kecik macam ni elok la sewa kereta.

2013-03-27 14.59.59

Jalan pula berbukit-bukit .. masa mula-mula gerak dari Teluk Nipah .. hati dup dap dup dap .. takut iswara tu tak lepas mendaki jalan berbukit ni. Pernah sekali enjin kereta mati di tengah jalan berbukit. Syukur la tak ada apa-apa..

2013-03-27 14.58.38

Dari menara tinjau ..

2013-03-27 14.55.42

Sekali lagi bergambar .. tengok kerenah budak kecik ni lagi .. geram betul ..

2013-03-27 14.54.28

Tengok laut .. pusing-pusing mesti nampak laut .. ngee ~ seronoknya duduk pulau .. gelap la jawabnya haha..

Sebenarnya gambar ini di ambil ketika dalam perjalanan melawat Kota Belanda , Batu Bersurat dan Temple FOO LIN KONG.. Next ~

About puanbee

Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.
This entry was posted in Destinasi and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

22 Responses to Menjelajah Pulau Pangkor

  1. Tak pernah lagi pergi Pulau Pangkor. Tapi tengok gambar macam best je 🙂

  2. fahmimustakim says:

    tak pernah pegi pulau pangkor..penah pegi langkawi je,itupun time program sekolah tahun 2002 lalu..huhu..

  3. RinnAzrinah says:

    Rindunya dengan Pulau Pangkor… last gi Pangkor tahun 2006… In Shaa Allah! bulan 5 nanti akan kujejakkan kakiku ke sana….

  4. tak pernah sampai pulau pangkor ni..tumpang tengok sini jelah..hehe

  5. kami dulu sewa motor ja bee…. romentik youuu….

    masih berdua… syiok nyee…

    tp gayat sikit naik motor sbb jalannya kan berbukit bukau kona sana kona sini

  6. alfajri says:

    Sedap pegi jalan jalan

  7. alfajri says:

    Masih hijau2 sedap udaranya…

  8. assalamualaikum … apa yg best kat pangkor ? shopping baju / dress / topi / lah … mmg habis duit kat c 2 … beli makanan ringan kat kilang . satay sotong yum yum …

  9. Zie Fauzi says:

    masa kami pergi dulu…Alya masih kecik lagi… nak jimat kami sewa moto ja… Pusing2 pulau setengah jam dah habis… Memang kecik pulau nya…

  10. elieza says:

    Pangkor bagi saya best kalau dapat hotel best. Other than that, tak berapa sebab saya suka makannn seafood hehe.. tapi seafood dia tak memberansangkan.

  11. Datin Tyka says:

    mungkin tyka dalam 5 6 tahun lagi akan buat entri macam ni..
    sekarang tak bole, tak ada anak nak bawak jejalan.. heeeee

  12. Jefry says:

    pengambilan fotonya bagus mbak dengan menampilkan hasil cerminan dari kaca mobil …

  13. Denaihati says:

    jelajah naik basikal sewa 5 beranak la… he he. kalau tak ronda2 satu pangkor memang tak puas lah rasanya.

  14. Juan says:

    ala, puanbee apsal x banyak gambar kat dalam hutan pangkor tuh

  15. titan says:

    ni menjelajah apa naik kereta ni. haha..

  16. akak duk perak pun x sampai lg ke pulau pangkot..takat lumut je..belum terjah ke pulau..huhu

  17. akubiomed says:

    Wow menjelajah pulau Pangkor. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *