Maybank Visa Debit Kad Untuk Paypal ?

Maybank Visa Debit Kad Untuk Paypal ?

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Orang kata malu bertanya sesat jalan, saya bertanya banyak kali pun sesat juga .. haha..kelmarin guna kad maybank bisa warna kuning berbelang hitam , saya boleh juga shopping pakai kad tu di mana-mana supermarket dalam Malaysia ni.

Sebab tu saya rasa malas je nak tukar.. saya memang malas nak ke bank bagai , maklum lah tak ada bibik nak tolong tengokkan anak-anak, karang anak-anak buat hal pula di Maybank tu tempat orang nak berurusan kan.

Tapi .. bila saya dah mula melanggan hosting dari indonesia ni, saya kena bayar dan hantar duit tu ke Indonesia setiap bulan ( boleh bayar setahun sekali , tapi pengalaman buat saya serik so bayar bulan-bulan ) saya bayar guna Western Union, setiap kali nak pos duit RM26 kena cas RM5 .. rugi lah bagi saya ni .. so kena pakai PAYPAL sebab tak de cas apa-apa kan (dari pembacaan internet belum guna dan yakin tak de cas lagi )

Maybank Visa Debit Kad

Maybank Visa Debit Kad

Saya baca tutorial cara nak buka PAYPAL dan cara nak verified Maybank2u untuk top up duit ke PAYPAL .. sikit punya susah lah der… hampir setahun buka PAYPAL , hampir 5 bulan nak verified .. Pergi tanya di kaunter MAYBANK..ada staff tak tahu pun apa PAYPAL tu.. last2 depa cakap .kena call customer servis bahagian Maybank2u Online … ceh ! susahkan kerja ..

Last-last google lah cara-caranya semua , malas nak call lagi ..kang kena cakap dengan mesin berjam-jam ..dah lah malas topup fon sekarang ni sejak N79 rosak , saya jadik hilang mood nak guna fon , tunggu iPhone 4s sok baru ada mood kot (matikla sempat lagi berangan ni).

Lepas google jumpa blog zie fauzi saya suka lah dah lah kenal owner tu senang nak tanya , tapi dia guna Maybank Visa Debit Kad , saya guna kad biasa ..ada satu funtion yang di sebut dalam tutorial zie fauzi tu , langsung tak ada dalam akaun maybank2u saya .. buntu lagi ..

Jadi nak tak nak terpaksa juga pergi tukar kad maybank biasa ke Maybank Visa Debit Kad tu , nasib senang je nak tukarnya ..isi borang sudah .. tunggu dia bagi kad baru dan macam biasa tukar no pin di ATM berdekatan. Tapi lepas tu nak verified Paypal tu masih tak boleh sebab tak de tab ‘Maybankard Secure Online Shopping Registration’ yang di sebut dalam tutorial ziefauzi , saya jadik buntu lagi.

Maybank2u for PAYPAL

Gambar kredit pada blog Zie Fauzi

Akhirnya terpaksa juga call customer servis , lepas main balas-balas jawab dengan mesin tu dengar suara budak lelaki , budak ke pak budak tak tau lah , tiba-tiba dia panggil saya “akak” hahah .. lepas memperkenalkan diri dengan formalnya ..saya cakap lah nak verified PAYPAL dengan Maybank2u tu tak boleh sebab tak de tab ‘Maybankard Secure Online Shopping Registration’ mengikut dari pembacaan saya dari internet.. so budak tu jawab …

OHHHH Tab tu memang dah lama tak ada akak , dah dekat setahun pun .. akk terus je pergi Paypal dan masukkan no kad , selepas tu tunggu email kemudian dia akan minta code pp , dah dapat code pp tu nanti masukkan balik ke Paypal , selesai!

uit .. tak ada rupanya ..tipah tertipu bangggggg ..penat saya buat semua kat atas tu rupanya dah memang tak ada .. adoi lah ..lain kali call je lah terus .. tapi pelik juga kenapa staff maybank tak tahu pulak .. tapi sekarang dah boleh verified , cuma nak try guna PAYPAL tu pulak .. kerana blog kan semua ku tempuhi , kalau tak de blog ni rasanya maybank2u pun saya tak guna apatah lagi Paypal bagai ..haishhh .. macam-macam..

Lain kali call customer servis je lah yekkk..

Boleh juga belajar ilmu paypal dengan lebih lanjut dengan klik banner di bawah — >

Comments

  1. saya nak add kad maybank dapt ni:

    We were unable to process your credit card registration at this time. We apologize for the inconvenience. Please try again at a later date.

    camanatu ..balas cepat..

  2. Boleh link credit card untuk Paypal juga. Especially transactions luar negara, higher security kalau through Paypal.

  3. Macam mana nak daftarkan paypal guna Debit Card bank ya Puan Bee?

    Sampai hari ni saya susah nak apply.

    Hadoi, tergendsala semua kerja.

  4. salam admin,
    akaun paypal saya dh verify & dh linkkan dngan maybank..tapi baru2 ni saya tukar kad debit maybank yg baru..
    saya try buat pembayaran mlalui paypal dngan guna duit dalam akaun maybank saya sbab fund dalam akaun paypal saya x ckup tapi dia kluar mcam ni β€œThis credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer’s customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.”
    then saya add maklumat kad debit baru ni dekat setting akaun paypal…
    lpas dah add yg baru dh bole buat payment tu..

    soalan saya–>perlu ke saya link kan balik kad debit baru ni dngan paypal & maybank?
    bole ke saya withdraw duit dalam akaun paypal saya kalau saya x link kan kad debit maybank baru saya

  5. diera tekikushika :

    salam. nak tanya kenapa saya nak link akaun maybank ke paypal tak boleh? Saya guna maybank debit card yang cherry tu lah. dah tukar baru pun, dia tulis platinum mastercard. Lain ke kadnya?

    And dia asyik lah keluar benda alah ni “Card Number: You have entered an invalid or partial credit or debit card number. Please check your entry and try again.” T_T Yg ni saya pilih card type VISA.

    Kalau saya pilih card type mastercard dia jadi macam ni “This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer’s customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.”

    Card Number tu amek yang 16 digit kat depan kad tu kan? ke kat tempat lain…

    Atau, ada step yang saya perlu buat di maybank2u sebelum link kan akaun.

    Minta jasa baik reply komen neh.

  6. salam kak,

    sye tak paham. macam mne nak dptkan num pp tu? kne kol cust service ke?

  7. Klau dh verify paypal dgn visa maybank…mksud kita dh bley bli barang on9 la…wlapn dia dlm paypal tur 0….dia akan tolak duit auto dlm account debit card maybank kita ker klau duit dlm papypal kita nie 0?

  8. kak no kad tu nk msukkn kt mne ? sy xleh nk verified gak.Huu~~

  9. ayook! kena call ke.. malasnya nak menunggu.. nasib jumpa blog ni.haha

  10. salam puan bee.. saya pown semalam da isi terus kat paypal.. tp asik error jer?
    saya guna maybank debit mastercard bukan visa. knp xboleh yew? nak kena maybank jugak ker?

  11. Xpe ke klu x ltk ‘bin’ @ ‘binti’ kt nama paypal kta? Nti x sma pula nma kta yg diguna kt akaun maybank & kad debit maybank.. Siapa yg bjaya withdraw duit paypal wlupn nama kita x letak ‘bin’ @ ‘binti’ tlg share ye..

  12. Ibu Mifzal Arsyad :

    sy ni pun br terhegeh ak verifiedkan akaun paypal..nsb baca sini..x de la ikut step yg lama tuh…hehe

  13. kak bee,

    lepas verified kad tu dalam paypal, email berkenaan code pp tu dihantar paypal terus kepada kita atau bank yang akan beri pada kita?

    berapa lama nak tunggu code pp tu?

    sekian. tq. πŸ™‚

  14. Bee, nanti zie perbetulkan tutorial tu.. Tutorial tu pun dah dekat setahun dah.. masa zie buat paypal dulu mmg rumit… lani dah senang kan… hehehe…

  15. salam akak ^^ akak . akak tahu tak camne na topup paypal dari m2u ? baru2 ni saye bukak, just boleh topup dari RHB Bank je . ni 1st time na topup T_____T

  16. hehe..kesian akak..last2 kol customer servis je terus setel masalah ye..tapi pelik la pekerja tu tak tahu apa tu paypal kan..

  17. nizam banyak guna maybank debit card ni..senang..nak reload paypal pun senang..hehe

  18. hmm..leceh betul yek …

    nis dah lama bukak akaun paypal tp pakai kad kredit suami lah … masuk aje no.kad, habis ceriter .. gune paypal ni sng bee,dia worldwide kan … international gitu … nk bukak servis satu dunia pun xde masalah

  19. Saya belum ada paypal dan belum terniat nak register lagi kot….-errr sebenornya tak teri nak apply pun…hehehe

  20. haha terbaik lah cerita akak nie.. Punya la susah kan nak verify tu. (padahal senang je) πŸ˜›

  21. err..paypal tu apa ye??

  22. terbaik lah Bee…
    bagus bee buat n3 ni sbb kakyong ade a/c paypal.. tp x pernah verified & tak tahu nak guna utk apa pun lagi..

    baru ni memang tukor kad baru – debit card maybank tu.. so lepas ni buleh la verified paypal dah.. tu pun kalo ada keperluan nak guna paypal..

  23. paypal tak berfungsi sebab hanya daftar ajer,,,sebab diaorang mintak mastercard..putera macam berminat nak bukak maybank debit card setelah artikel puanbee nie,,terima kasih banyak..

  24. Jomtonton :

    Agak lama juga saya guna PayPal dengan Maybank Debit Card ni sejak 2009.
    Memang ok, belum ada yang cas berlebihan pun, apa yang dipotong adalah harga produk tu je.. cuma kalau beli produk yang auto renewal setiap tahun dia akan potong dari Maybank automatik. Contoh kalau nak bayar hosting ngan domain. So, dalam akaun Maybank kena selalu ada duit je πŸ™‚

  25. ooh..mksudnye klau nak verified paypal still kena tukar ke visa debit card jgk ke kak bee? syu ada akaun paypal jgk..tp xleh nak verified lg smpai skang..huhu..

    • yup .. lepas dah tukar kad visa tu , nanti masuk balik akaun paypal , klik verified tu klik icon visa dan masukkan no akaun kad debit kita tu ..

  26. saya baru tahu boleh guna paypal melalui maybank visa debit kad. tak pernah guna paypal tu. dah ada akaun tak pernah guna, entah boleh guna ke tidak lagi, tak tahulah

  27. UpProfits :

    Dh lama ada akaun paypal tp tak digunakan pun..jarang membeli online, kalu shopping online pun, guna internet banking.. πŸ˜‰

  28. wah puan bee debit card saya faham, pay pal tak pernah guna lagi….

  29. baguslah bee kongsi pengalaman ni, dapat jugak memecah kebuntuan orang lain nanti..

    • itu lah ummie ..ramai yg buntu hehe ..

      psst : nanti bee masukkan duit ek ..entah nape kl duk offline je atam tuk bank in duit hari ni

  30. Zarul Umbrella :

    saya nyer paypal dah dua kali teactvate-sbb jarang pakai.tp visa debit maybank ni mmg berguna tp jgn pakai buat isi minyak..sbb dorang akan charge RM150 dulu then lepas 2-3 hari baru dornag pulangkan balik duit lebihan

  31. aduhh punye la pening..pakai yg free la senang xyah pk segala bagai hee

    tp knp pakai indon punye,.mesia kan byk yg bagus2

    cintailah barangan buatan mesia huhuu

    • sebab dah pakai 2 yrk malaysia.. mahal lepas tu servis tah hape .. ni murah sikit unlimited dan murah heheh .. untuk kesenagan juga ..dah tk larat nak tanggung bandwidth limit ,server down , top up bandwidth bagai ..

      • ape sume tu..xfaham haha xpernah try pun ape bende yg di cakapkan itu hhuhu..

        nanti kalo nak try gune bende tu boleh la mintak khidmat nasihat yer.. πŸ™‚

  32. Kalau nak kirim duit ke luar negara mmg kena cas :)..sebab guna line dorang.Jalan selamat guna paypal jer lah.. πŸ™‚

  33. Saya ada akaun PayPal tapi tidak aktif. πŸ™‚

  34. call customer servis biasanya jalan terakhir sebab, berjanggut nak tunggu dilayan.
    mcm kes pbee, kadang terpaksa, xde pilihan.

  35. lupa nak tanya.. berapa hari baru dapat code pp tu kak bee?

  36. terbaik la kak bee, semoga terus sukses…

  37. ambik tahu aje,rasanya belum ada keperluan nak buka akaun paypal,klu nak buat nanti,bolehlah rujuk kat Pbee aje….

  38. saya dah lama aktif akaun paypal.. πŸ™‚
    guna kad kredit..

  39. banyak kat dalam blog tu x update terkini…

    • a’ah diorang kena update semula ..sebab tu lah jadi cenggini kalau harapkan internet hehe .. tk pun bank2 tu sendiri kena ada org update info di internet lagi senang dan mudah ..

  40. Ahlul Faradish :

    πŸ˜€ BTW Paypal tidak bisa menggunakan Debit Card, tapi harus Credit Card..

    Sebenarnya simple saja nak buka paypal jika memang susah mengurus Credit Card.

    Bisa dengan menggunakan VCC jadi lebih simple untuk mendapatkan akun Verified Paypal.

    • eh ahlul , dah boleh guna debit kad maybank untuk buka paypal di Malaysia ni tau ..

      saya dah berjaya berified debit kad untuk paypal ..

      heheh nanti senang nak berurusan dengan ahlul ..

      BTW : check email ya .. dah ada bayaran tuk bulan ini πŸ™‚

  41. saya buka akaun paypal pun memang guna visa debit card maybank, memang terbaik. tak perlu nak bayar lebih lagi. hehe

  42. hehe, terbaik perkongsian ni πŸ™‚ . Saya pun tak tau, tak pernah lagi link Maybank Visa ni dengan paypal.

    • ye lah .. akk kalau ikutkan malas nak buat semua ni , sayang duit punya pasal tk nak kena cas dek western union tu terpaksa buat juga ..

Trackbacks

  1. […] mula-mula den daftar dulu. Harap dapat membantu sesiapa yang memerlukan. Terima kasih jugak kat Puan Bee sebab inform step yang terbaru ni..** Dulu den ada akaun paypal, tapi tak verified lagi sebab […]

  2. […] malas nak fikir taruk je terus terang .. ok ada 2-3 pertanyaan dalam komen post saya yang bertajuk Maybank Visa Debit Kad Untuk Paypal ?, so nak jawab satu-satu segan lah pulak , so saya buat entri lah ye […]

  3. Belajar Abakus | Wan Rizuan Blog says:

    […] ini blogger PuanBee pernah bertanya saya berkenaan abakus ini, hendak ajar secara online saya rasa tidak pratikal. jadi […]

Speak Your Mind

*