Masa menebus kupon #tesco

Sebenarnya pergi tesco untuk ke pejabat pos untuk poskan lactolite , ada pelanggan yang order lactolite semalam.. korang tak nak ke try lactolite tu ? sambil-sambil tu beli sedikit barang dapur .. tak sangka banyak pulak kupon yang di terima.. Ada keyword yang masuk ke blog saya …

pos laju .. apakah yang akan terjadi jika barang tidak sampai kepada penerima… 

Apa akan terjadi ye ? boleh claim balik agaknya .. tak ada pengalaman pula .. tapi kalau barang pos ekspress tidak sampai , kita boleh kesan semula sampul tu ada dimana , dan sebab-sebab barang tidak sampai , melalui no tracking tu juga kita boleh call pejabat pos dan minta sampul tu di pulangkan ke pejabat pos terdekat.

tetapi pos laju tak tahu .. apa pandangan pembaca ???

shopping di tesco
Harga rendah sempena raya .. meriah  sungguh ..- #tesco

shopping dulu ..

P/S : Tips shopping dengan anak-anak

18 thoughts on “Masa menebus kupon #tesco”

  1. Pingback: Hari Tanpa Berbelanja - saving mom

  2. Voucher Tesco nih teringat masa kat US dulu. Kami satu famili kumpul kupon jer kat majalah sebelum shopping. kekadang bila dah banyak kumpul kupon, stau barang tuh dapat free jer akak. cuma kat sini kupon diskaun jer huhu,,

  3. Mak saya pun selalu jugak dapat voucher2 ni. Slalunya tiap2 minggu akan ke Tesco guna voucher2 ni. Dah lama tak pergi Giant

  4. Ibu Mifzal Arsyad

    Pos laju pun buleh tracke brg ada kat mana…kalau akak prefer pos laju…lebih yakin sbb ada pengesahan penerimaa barang…

    Akak jrg guna kupon yg diskaun tu..selalu guna kupon tunai

  5. pos laju dan pos express tak sama. kalau barang pos laju ada insurance, kalau barang hilang(contohnya kena rompak) boleh claim nilai barang. tapi pos express kurang pasti sbb biasanya yg hantar posmen surat biasa bukan posmen pos laju.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *