Makan

Share

Cari laksa sedap yang kena di tekak di Kuala Lumpur susahlah. Semua tak sama dengan cara masakkan sendiri. Ada je yang tak sama. Sedap juga tapi tak sama. Walau apa pun allhamdulillah .. sebab masih ada rezeki untuk makan. Ni laksa di food court baru buka di UO Galaxy Ampang. Tak pernah pergi saja je cuba. Mana lah tahu kot ada benda best . Nampak nya biasa sahaja. wallpaper 5

Ibu dan Kakak Aliya pesan laksa. Husna bihun sup ayam. Syamim bubur nasi ayam. Laila ambil set meat ball. Ala hai laila .. meat ball tu biasa je serupa ibu beli dalam plastik dan balik rumah goreng sendiri. Sosej pun biasa je bukan home made. Tak berapa lah rasa dia. Biasa je. Bukan meat ball ikea. Ibu rasa sedap lagi bubur nasi syamim. Dan harga pun jauh lebih murah. TAPI…. yang meat ball set ni lah paling cepat habis diorang makan. ish….

wallpaper 6

Laila tak besar-besar .. macam tu je lah. Umur dah 7 tahun. Syamim lagi nampak besar jika duduk sebelah laila.

wallpaper 7

Kiri husna dan kanan aliya. Ibu tak berjodoh dengan shawl. Nasib baik beli dua je shawl aidijuma itu hari. Dah pakai dah shawl. Masuk dalam kereta rasa tak selesa. Terus tukarkan tudung dengan husna. He he he .. nasib lah awal husna… syamim terlupa nak amil gambar dia. Boleh tengok sini. Syamim selalu je ambil gambar di bezakan kakak-kakak bertiga ni.

Sejak rumah dah pasang wallpaper warna ala-ala lavendar. Blog pun dah di pasang background lavender. Sejak akir-akhir ni suka sangat bunga lavender di bandingkan rose. Apa ke pelik. Bunga kesukaan pun boleh bertukar.

{ maafkan hamba , lain yang nak di cerita .. lain yang di ceritakan. }

ok lah bye … terima kasih kerana membaca.

puanbee.

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

14 Comments:

  1. Nampak sedap tuh, boleh kapan kita bisa makan bersma-sama, hehe

  2. best anak dah besar2 kan bee…

    tapi mesti rindu bau baby kan? hikss… takper anak sedara ramai kan…

    anak2 nis tak gemar shawl pulak. depa suka jenis tudung sarung je… hmm… umi depa yg berlambak tudung shawl bagai sume jenis ada kot :p

  3. Perghhh laksa… Memang feveret la.. Saya tak kesah.. Tak kena selera pun tak apa laksa tu.. Asalkan sedap.. Hehe

  4. Ok la tu, dapat bagi anak2 lepaskan GERAM nak gi jalan2. Mungkin belum jumpa lagi tmpat yg betul2 KENA dengan citarasa laksa PILIHAN.

  5. Nasib saya bukan penggemar laksa. Takda la pening nak cari laksa sedap dekat KL ni.

  6. laksa kat food court sogo, ada sedap sikit.hehe

  7. Terliur melihat gambar laksa. Harap sedap seperti didalam gambar. 🙂

  8. anak saya no 2 pun taknampak macam umur 5 tahun. dah nampak sama besar dgn sepupunya yg berumur 3 tahun. huhuh risau juga, kesian kat dia je nanti naik darjah 1 tak larat bawk beg nanti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *