(MAKAN LOG ) Mr Bean Malaysia Bertempat Di The Curve

Suka Makan “Bean” ? Atau Sukakan Mr Bean ? Saya Suka Kedua-duanya… betul ni , bukan lawak tau .. saya suka makan makanan atau minuman berasaskan kacang soya , saya suka juga Mr Bean , saya suka .. saya suka….

Oleh sebab itu .. saya tak menolak apabila saya di jemput untuk merasa makanan yang berasaskan kacang soya di The Curve pada hari khamis lepas.

Sebelum tu … mari kita perkenalkan makanan apa yang puanbee duk kecohkan disini.

The Curve

Tengok gambar di atas … ada ke gerai yang menjual produk makanan segera berasakan soya yang ber set-set macam di atas ? percaya atau tidak .. walaupun saya macam tak percaya .. semua makanan di atas saya dah cuba.. jom lah korang cuba makanan ni .. tak jauh di The Curve dekat-dekat Ikea tu je.

Makanan segera yang menyihatkan dan juga sedap…

Perniagaan gerai segera berasaskan soya mula pada tahun 1995 , rangkaian utama bertempat di Singapore yang kini telah pun berkembang ke China , Jepun , Korea Selatan , Filipina dan sekarang ke Malaysia pula . Gerai Mr Bean yang bertempat di The Curve adalah gerai pertama di Malaysia , ya ..pertama tapi .. bukan terakhir.

Saya bertuah kerana menjadi orang terawal yang di jemput merasa makanan dan minuman di gerai Mr Bean yang pertama di Malaysia ini. Saya cadangkan kalau ada produk baru boleh lah jemput puanbee lagi.

Makanan di Mr Bean

Lokasi :
Lot K-G19-W, Ground Floor, The Curve Shopping Mall, Mutiara Damansara

Tujuan Mr Bean menjemput saya adalah untuk menyebarkan dan memberi pendapat jujur dari orang Malaysia gitu .. so pendapat saya memang akan jujur ikut apa yang saya rasa , tapi Mr Bean bertuah kerana saya bukanlah seorang yang terlalu cerewet dalam memilih makanan dan soya juga menjadi makanan kegemaran saya.

Mari saya perkenalkan produk MR Bean Malaysia denga komen-komen tak berapa pedas… tau tak masa merasa makanan tu .. saya terbayang saya ni di ibaratkan juri makanan dalam rancangan Masterchef .. awww kemain gediknya .. hehe.
Makanan pertama adalah PENKEK yang di perbuat dari Susu Kacang Soya , tepung dan juga bahan-bahan lain.

Yang saya nak cakap .. PENKEK Mr Bean SEDAP

Ada dua perisa yang saya suka …. Perisa Cheese Dan Perisa Tuna.. yang lain-lain boleh lah ..sebab apa dua je saya suka ? sebabnya sebelum PENKEK MR Bean di keluarkan mereka dah pun fikir , penkek mana yang akan menjadi pilihan bagi pelanggan-pelanggan mengikut usia tertentu.

mr bean

Penkek Mr Bean adalah sangat fresh , bila ada orang order baru di buat , Penkek Mr Bean hanya akan di simpan lebih kurang 4 jam sahaja , kemudian jika tak habis di jual mereka akan buang. Semua nya di lakukan demi kerana menjaga kualiti dan kesegaran makanan dan minuman yang di jual di gerai Mr Bean ,itu adalah kualiti standart yang mereka amalkan.

the curve

Penkek Cheese dan Penkek Custard Caramel , saya suka penkek cheese .. sedap sangat ….. tapi malangnya saya tak boleh makan banyak , cukup sekadar merasa sepotong ..kerana banyak makanan dan minuman lain saya perlu rasa.

Penkek Custard Caramel bagi saya sangat manis , mungkin kerana saya dah biasa makan makanan tawar-tawar .. tapi saya yakin jika di hidangkan kepada anak-anak saya mesti diorang sapu lincin.

Penkek Tuna … ermmm.. sedap sangat … jika saya ke sana lagi mesti akan sambar Penkek Cheese dan Penkek Tuna…

mr bean the curve

Penkek Cheese , telah di potong 4 ..untuk kami merasa.. tak puas makan sepotong ..waaaaa nak lagi..

Selain dari penkek perisa tuna dan cheese yang ada di gerai Mr Bean Malaysia yang bertempat di The Curve ada lagi beberapa perisa lain…

Mr bean the curve

Antaranya Penkek perisa Chocolate , Penkek perisa Red Bean , Penkek perisa Caramel Cystard…
Sedap-sedap belaka , tapi elok di makan ketika panas, jika sejuk kurang aummm .. dah liat sikit.

Kemudian kami di beri peluang mencuba pelbagai jenis air berasaskan soya … Saya belum pernah lagi dapat rasa air soya fresh yang betul-betul classic , soya yang sangat sedap .. untuk mereka-mereka yang diet dan menjaga makanan ini ada berita gembira … Semua produk makanan dan minuman Mr Bean menggunakan gula perang (sugar brown) bukan guna gula putih biasa. Sebab tu lah makanan dan minuman di gerai Mr Bean ni adalah makanan dan minuman paling berkhasiat.

Tak sama dengan produk lain yang telah di bungkuskan atau di jual di kedai-kedai biasa… korang patut cuba sekali … sekali cuba nak lagi..

Mari-mari tengok pilhan air soya nya pulak…

the curve - mr bean

Minuman Soya classic dengan pertambahan 25% gula perang dan Icy Pearly Soya Milk 100% tambahan gula perang.
Saya paling banyak minum 2 jenis minuman soya ini.. Mr Bean saya nak cakap lah .. saya suka dengan cara mereka hidangkan minuman , semua air soya mereka belum di tambah gula , semasa order air mereka akan tanya berapa peratus gula yang kita hendak ..
Minuman soya pertama saya , soya classic tu .. hanya 25% sugar brown yang di tambah.. saya suka ..kurang manis dan rasa soya kaw kaw punya…

Icy pearly soya milk sedap juga.. tapi manis sebab 100% tambahan gula kan , tapi tak pe masih menggunakan gula perang.
Jika penkek mempunyai 4 jam talian hayat , tetapi air soyanya pula mempunyai 6 jam talian hayat , selepas 6 jam , mereka akan memasak kacang soya , memesin dan membancuh semula…
Mereka tidak menggunakan pengawet tambah , pewarna tambahan oleh kerana itu makanan dan minuman mereka tidak tahan lama.

mr bean

Selain dari itu .. saya amat rekomen pada korang untuk mencuba Smoothie Manggo ni .. manggo campur soya ..perghh sedap dan tidak terdapat di mana-mana lagi.

Selain dari 3 minuman yang saya suka di atas , ada banyak lagi pilihan lain…antaranya …
• Soya + Cendol
• Soya + Tembikai
• Soya + sirap jadi bandung

Semuanya unik dan sedap , memenuhi citarasa semua orang lah saya kira

Apa yang harus di tekankan disini adalah

Mr Bean Soya Bean Attributes – Non-genetically Modified (NGMO), Identity Preserved Soya Beans, Premium Grade I, High Protein

Maksudnya , kacang soya yang di pilih adalah kacang soya bermutu tinggi , premium 1 , Tidak ada perasa tiruan , pengawet dan juga tinggi protein.

Produk lain pula…. Hehe .. banyaknya.. siyes .. saya rasa sikit-sikit tapi perut senak betul malam tu … Aiskrim Soya Classic dan juga Aiskrim The Hijau.

mr bean

Aiskrim soya classic .. aiskrim nya ada 2 perisa sebenarnya .. satu perasa Teh hijau .. tapi ye lah .. mana larat nak cuba lagi .. aiskrim saya pun tak luak .. satunya saya tak suka sangat sebab manis .. tapi ada orang tu sampai lincin dia makan .. hehe ..sorry bro..lawak-lawak aje ..

Ni lah aiskrim yang bro tu makan , dia tambah coklat rice .. sedap agaknya ..lincin dia makan .. haha … nak tau sapa bro tu ? Rahsia .

Tau Fu Faa dengan bebola beras berintikan kacang dan juga red bean.. perghhhh ..- Dalam gambar petak no 3.

Last sekali … saya rasa Tau Fu Faa nya pulak .. saya membuat ramalan Tau Fu Faa ala-ala macam yang di jual di pasar malam , tapi ternyata ramalan saya tak benar belaka. Tau Fu Faa ni lagi sedap … dan ada kelainan sebab ada bebola beras tu .. Tau Fu Faa nya pulak lincin sangat .. masuk dalam mulut cair.. masuk cair .. perut pun dah sempit sangat .. jadi saya mintak tapauuuu .. memang tak tahan .. boleh buat saya terbayang-bayang setiap masa.

OK Lah .. saya bebel panjang sangat dah ni …. Tak guna kalau saya taip lagi panjang .. baik korang terjah je terus ke Gerai Mr Bean di The Curve tu .. alaaa saya tahu ramai yang selalu ke sana untuk dating tengok wayang , shopping-shopping kan .. singgah lah di gerai Mr Bean tu yaaa…

Lokasi :

Lot K-G19-W, Ground Floor, The Curve Shopping Mall, Mutiara Damansara

Facebook : https://www.facebook.com/mr.bean.com.my
Website : http://www.mrbean.com.my/
Email : feedback@mrbean.com.my

Menurut staff Mr Bean, akan datang ada contest di fanpage mereka… so apa lagi LIKEEEEEEEEE lah dulu

Gambar selebihnya di facebook saya  link

Comments

  1. Salam pnBee..you sudah rasa produk Qbean dan The Soya Shop?Kalau YA…antara ketiga2 produk..yang mana satu sedap, menarik dan mendapat sambutan

  2. huh gaya persembahan mmg A+ la…kalau singgah the curve sure BF akan cari kedai mr bean nie..:)
    budak felda recently posted..Google AdSence Dibolehkan pada Blog MelayuMy Profile

  3. bestnye dpt mkn minum free…

    semuanya berasaskn kcg soya yer… mr bean kena dtg mkn situ ;)
    Ummi Hanie recently posted..Meninggal dunia kerana ketumbuhan di kepalaMy Profile

  4. Maybe boleh buat entry pasal menda ini ahaks

  5. nanti p nak terjah kedai mr bean ni la,hihi :D

  6. tengok sekali lagi lah..sedapnya..haha
    spudin recently posted..Jom Masuk Jadi Senarai Sifu Blog SayaMy Profile

  7. penkek lepas 4 jam diorang buang ye…saya kena tunggu kat belakanglah..nak jadi tong sampah diorang…he he he…wah memang first timelah…ada juga ye Mr Bean ni ye…ntah bila dapat cuba kalau duk Lipis ni
    ummiarissa recently posted..Boleh percaya ke dengan terjemahan ni?My Profile

    • hahah sanggup ke ? sebenarnya diorang tk masak banyak2 pun , ada order baru masak , cuma tepung dia tu lah ..dalam masa 4 jam kena habiskan dan bancuh lain , kalau tk habis terpaksa buang sbb jaga kualiti premium kacang soya tu , dah diorang tak masukkan pengawet kan so memang tk tahan lama lah ..gitu ..

      tk pe lain kali datang kl ingat the curve n mr bean ya
      puanbee recently posted..Eyriqazz vs Denaihati ContestMy Profile

  8. Karipap ikea ttp dihati. . .

  9. kalau nak test semua, mau ambik satu bulan dgn hari pi sana…
    Denaihati recently posted..Euro 2012 Juara pilihan Lelaki KacakMy Profile

  10. Anak memang suka makan Taufufa dan minum air Soya. Kalau isteri mengandung wajib beli air soya.
    akubiomed recently posted..Seminar Jom Kurus bersama Kevin ZahriMy Profile

  11. Tak pernah makan menda ni semua…mesti best sgt2 bila dapat makan ni..puan bee,blog puan bee mcm blog yanmieonline..sekali masuk hari tu was2..kot blog yanmie..hehe
    Hafizul recently posted..Contest Eyriqazz vs Denaihati Buat Aku Tak KeruanMy Profile

  12. apa kata puan Bee belanja saya buka pusa nanti ..haha.. saya makan sikit je dalam …….seperiuk nasik … :)

  13. wah nmpk sedap n menyelerakan penkek, air n semua makann tue…mmg ptt akak bgks..makan semua skaligus blh pecah perut…hehe

  14. amboii..bak sikit.
    takkan bagi anak-anak aje..
    titan recently posted..Eyriqazz vs Denaihati vs TitanMy Profile

  15. penkek cheese?..agak menarik gak la..area jb ade x..hehe :)
    Jebeng Otai™ recently posted..Wordless Wednesday : BingungMy Profile

  16. I think kan Bee, untuk berbuka puasa nanti pun kira
    dah mengenyangkan perut sementara malam sambung
    mkn nasi… balik nak cuba..
    nurmisnan recently posted..Wordless Wednesday #51My Profile

  17. Nampak sedap dan menyelerakan la pulak..

    Mesti cuba…
    Bro Framestone recently posted..Kontest Anjuran Bro Framestone Dan Nando’s Malaysia.My Profile

Trackbacks

  1. Mr Bean sudah buka di Malaysia yang pertama says:

    [...] The Curve.Antara blogger yang hadir.Broframestone, Nurul Siezuka, Pen Merah, Ben Ashaari, Achmad, Puan Bee.Suasana di pembukaan Mr Bean pertama di Malaysia.Laman: [...]

  2. [...] tengok blogger yang sempat saya jumpa dan ambil gambar semasa di Majlis Pelancaran MR BEAN  setelah di teliti gambar akubiomed tak ada pulak. Tapi gambar anaknya si abang koning [...]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge