Majlis Pelancaran Nutri Shinewhite Dari Medina Essential.

Share

Nutri Shinewhite adalah produk yang baru sahaja di lancarkan pada bulan Mac 2014 baru-baru ini. Nutri Shinewhite tidak seperti makanan ” white-white ” yang lain kerana kandungan di dalam setiap sachet Nutri Shinewhite dari Medina Essential ini merupakan pemakanan sunnah , bahan makanan yang di amalkan dan menjadi kegemaran Rasullulah S.A.W sendiri.

MAJLIS PELANCARAN PRODUK FENOMENA NUTRI SHINEWHITE

Antara kebaikkan yang boleh anda dapat di dalam setiap sachet Nutri Shinewhite ini adalah :

  1. Mencerah dan memutihkan kulit dari dalam
  2. Anti penuaan , awet muda dan mengurangkan kedut.
  3. Memelihara kuku , rambut dan mata.
  4. Menengangkan dan menganjalkan kulit.
  5. Memelihara dari rekahan kulit kaki.
  6. Memelihara dan melembabkan kulit.
  7. Memulihkan Pigmentasi dan masaalah jeragat.
  8. Menghaluskan kulit dan mencantikkan kulit.
  9. Antioksidan dan Detoxification yang hebat.
  10. Membantu mengurangkan berat badan.
  11. Membantu menstabilkan paras kolesterol.
  12. Dapat menyerap lebihan lemak dan minyak daalam badan.
  13. Meningkatkan memori dan daya ingatan.
  14. Mengembalikan stamina dan menghilangkan stress.
  15. Meningkatkan metabolisma badan.
  16. Mengurakan risiko kanser dan Leukimia.
  17. Memberi dan merangsang tenaga batin.
  18. Baik untuk kesihatan jantung.
  19. Membantu mengurangkan risiko penyakit diabetis.
  20. Membantu mengurangkan batuk , selsema dan asthma.
  21. Membantu menstabilkan tekanan darah.
  22. Mengelakkan migrain.
  23. Baik untuk masaalah haid yang tidak teratur.
  24. Membantu menstabilkan hormon.
  25. Melegakan resdung.
  26. Membantu menghilangkan keputihan untuk wanita.
  27. Membantu mengurangkan asid urik dan masaalah gout.
  28. Baik untuk alahan ( ALLERGIC )
  29. Melancarkan pengeluaran susu.
  30. Baik untuk sistem kekebalan ( Immunity ) tubuh.
  31. Rheumatisme.
  32. Mengubati gangguan usus dan sembelit.
  33. Membantu merawat buasir dan melawaskan kencing.
  34. Merawat sakit – sakit badan.
  35. Bersifat antibiotic yang bagus untuk menentang penyakit.
  36. Sesuai untuk lelaki dan perempuan.

MAJLIS PELANCARAN PRODUK FENOMENA NUTRI SHINEWHITE

Terlalu banyak kebaikkan yang kita boleh dapat jika mengamalakan minum Nutri Shinewhite ini di samping menjadi putih berseri …  Allhamdulillah saya sendiri telah pun mencuba Nutri Shinewhite ini dah tinggal separuh dari kotak. Tumpuan dan tujuan saya bukan lah untuk mendapatkan kulit putih .. tetapi saya ada masaalah sembelit selepas melahirkan anak , selain dari itu rambut yang terlalu banyak gugur dan saya masih menyusukan baby syamim. Ye lah baby syamim baru 4 bulan , hormon badan baru hendak kembali stabil , saya perlu menjaga pemakanan saya demi untuk memberi penyusuan ekslusif untuk baby syamim. Saya harap sangat dengan mengamalkan pemakanan sunnah ini , keperluan susu syamim tak putus dan saya sendiri berstamina untuk menguruskan anak-anak yang lain.

SEPATAH DUA KATA PENGASAS MAJLIS PRODUK FENOMENA NUTRI SHINEWHITE

Alhamdullilah, dengan secara rasminya, Medina Essential Official telah melancarkan produk terbaru iaitu Nutri ShineWhite pada 01 Mac 2014.

Produk telah dilancarkan oleh Dr. Shah Razali (Executive Chairman SHAH GROUP @ Malaysia’s No 1 Property Expert) bertempat di Hotel Crytal Crown, Petaling Jaya.

Pelancaran turut diserikan oleh Hisham Hamzah (Sham) yang popular menerusi program Sarapan, TV3.

Alhamdullilah, syukur kepada Allah kerana majlis berjalan dengan sangat lancar.

Kami mengucapkan jutaan terima kasih kepada team DSR yang bertungkus lumus menjayakan pelancaran produk kami. Didoakan supaya semua sentiasa dibawah lembayung rahmat Allah. Aamiin.

Hisham Hamzah (Sham) yang popular menerusi program Sarapan, TV3.

Hisham Hamzah (Sham) yang popular menerusi program Sarapan, TV3.

Akan datang saya akan berikan review penuh setelah saya mengamalkan sekotak Nutri Shinewhite ini. Suka tau .. positif juga hasilnya .. nanti ye .. sabar …… ada masa saya tulis. Kan dah cakap saya sibuk dengan anak-anak dan bisnes baru tu .. stamina kena lebih ni …

Hati yang bersih dapat melahirkan pemikiran yang waras. 

Maka, ‘suapkanlah’ ia dengan makanan dari sumber yang halal dan berkhasiat.

Jika korang berkenan nak beli dan cuba seperti saya , jangan segan-segan mesej mereka di facebook :

https://www.facebook.com/messages/medinaessential 

atau follow instagram mereka di :

@medinaessential 

Atau lagi terus hubungi di talian :

014-3361224 / 016-7777889 / 016-7777188

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

9 Comments:

  1. Pingback: Review Medina Essential selepas 3 bulan mengamalkan nya. | Puanbee.com

  2. mcm DSR je yg pakai baju pink tu..ke salah org..hmm

  3. Bestnya layan event..

  4. Banyak betul khasiat Nutri Shinewhite ni..memang bagus kalau amalkan..

  5. Banyak produk baru kuar sekarang. Banyak pilihan yang boleh dibeli. Yang penting baik untuk kesihatan.

  6. Wow!! 36 kebaikan VS 36 penyakit krtikal…mesti beli!!

  7. DSR yang melancarkan produk ini… Tahniah…

  8. harga dia berapa puanbee

  9. Produk kesihatan antara produk terlaris lajak dipasaran. Siapa tidak mahu kelihatan cantik. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *