Lakukan Terapi Air Untuk Menguatkan Sistem Petahanan Tubuh Melawan Penyakit.

Kehilangan 4 % air dalam tubuh akan meletihkan dan menurunkan tahap kecergasan seseorang. Kehilangan melebihi 7 % air dalam tubuh akan membuatkan seseorang itu mudah berasa lesu,lemah,dan pusing-pusing.Sesiapa sahaja digalakkan untuk minum air sebelum berasa haus.

Suhu dan keadaan sekitar mempengaruhi keperluan seseorang tehadap air. Berkerja dalam pejabat yang mempunyai penghawa dingin akan membuat kan anda lebih mudah dehidrasi (kekurangan air) . Anda yang bekulit kering juga disarankan untuk minum lebih banyak air.Banyak meminum air akan membantu tubuh mengendali tahap kecergasan sesesorang.

Air merupakan sumber penting dalam merawat penyakit jantung , kerosakan kulit , sesak nafas serta gangguan jiwa. Penyakit yang tidak terlalu serius seperti batuk dan serak suara akibat kekurangan tidur.

Lakukan terapi air. Khasiat air kosong – [link]

Bukan sukar,basahkan badan anda dengan air panas.kemudian,berendamlah dalam air dingin. Amalan ini akan menguatkan sistem petahanan tubuh melawan penyakit.Ketegangan otot dapat disembuhkan dgn berendam dalam air hangat .selain itu ,air hangat juga baik untuk mengatasi masaalah sukar tidur.

About puanbee

Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.

5 Replies to “Lakukan Terapi Air Untuk Menguatkan Sistem Petahanan Tubuh Melawan Penyakit.”

  1. Pingback: Manfaat air pada tubuh badan manusia | Puanbee.com

  2. A'ah sy dulu suke minum air manis. .sekali jumpe pakar kesihatan. .dia ckp walaupun umur sy 26, tp organ dalam dah 40 keatas. .dia ckp kena byk minum air. Hu3

  3. Many family members dah nasihat me to drink as much as I could coz I only drink 2-3 glass of water (plain or not). Tp, rasenye now is better. Dulu when I study in KL alone, I only drink 1 glass per day. haha. Teruk kan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*