Lagu kanak-kanak – Tanya sama pokok

bunga teratai

Lirik Lagu Tanya sama pokok

L/P :

Tanya sama pokok , apa sebab goyang
Nanti jawab pokok angin yang gongcang

Tanya sama angin , apa sebab hujan
Nanti jawab angin , tanyalah awan

P :

Awan nanti kata , aku kandung air
Sampai tempat sejuk , aku pun cair

L / P :

Lihat dalam air , nampak bayang-banyang
Campak satu batu , banyang pun hilang

*Ulang lirik di atas.

Puanbee : Saja cari lirik lagu ni dan simpan di blog ini untuk anak-anak tengok , asyik duk nyanyi lagu orang besar sayang-sayang jek .. Tengah-tengah nak tunjuk terer nyanyi lagu tanya sama pokok , saya terlupa lirik terus balik rumah cari balik di You tube .. haha ..

News Reporter
Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.

17 thoughts on “Lagu kanak-kanak – Tanya sama pokok

  1. i tu la..budak2 sekarang gitu la..lagu kanak2 tu tak tau pun..lagu cinta2 tau aje,,heheh..dah kat umah,dalam keta lagu itu je dengar nya..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *