Kongsi Pengalaman Diet

Kongsi Pengalaman Diet

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ok ini motivasi diet untuk pagi sabtu, hari sabtu anak-anak tak kesekolah apa-apa , so saya fikir nak panjat2 sikit cuci tingkap dapur dah berminyak tu , kira cam senaman juga kan ? post ni saya schedule awal-awal dah , orang kongsi pengalaman dengan saya , dan saya kongsi pengalaman dengan korang , bagus kan ada kawan-kawan saling tolong menolong beri sokongan dan support seikhlas hati.

Di bawah adalah dari komen kak yanmie , kami sama-sama berazam tuk kurus dalam tahun 2012 .. moga berjaya .. amin ..nak tengok yang jelas terang dan nyata tengok kat sini

pengalaman ber diet

Dibawah ni adalah seorang blogger yang sendiri telah berjaya kurus setelah beliau mengubah cara hidup beliau dan diet sikit-sikit .. jom baca apa komen beliau ..nak tengok yang jelas terang dan nyata tengok kat sini

Tips Diet dari yang telah berjaya
Tips Diet dari yang telah berjaya

Ok jangan malas2 gerak .. gerakkkkk .. saya mengaku ..sebab saya gemuk di bahagian peha dan montot adalah kerana banyak duduk-duduk .. lepas ni tak dah .. move ..

Comments

  1. Berat badan saya berkurang saat saya puasa khususnya di bulan ramadhan, selain untuk beribadah mungkin sisi positif lainnya bisa menurunkan berat badan.
    Semoga lancar dan sukses ya Puanbee

  2. nak gemuk.. ada tip tak? hehe

  3. moga cepat kurus Bee…

  4. Pengalaman diet masa umo 12 tahun.
    Setahun tak ambik nasik waktu dinner.
    Petang2 lak, pastikan bersenam..main bola.
    Memang menjadik..
    Sampai makcik kedai runcit pon tanya..apa tips untuk slim? Wakaka..

    Tapi itu dulu.
    Skang da gemuk balik da..hehe..

  5. Ibu Mifzal Arsyad :

    good luck ya bee…seronok tgk org diet…sy ni x tau la bila nak start balik..

  6. ayat last tu tak leh blah bee … hahakss …

    ngadap komputer lama2 ni salah satu faktor mengundang lemak terkumpul…setuju ?? so..kena kurang2kanlah yer … ekceli wat kerje rumah ni pun mcm senaman gak tp sbb xde boss nk cek bagai mcm kat ofis tu , makanya kita buat bila nak je…ehehehhe…nis le tu… :p

  7. maya_mustwany :

    wahhh hebat tul
    umah ni,adik yang dok semangat nak diet kurus,mas lak hilang selera dah seminggu lebih.hihih..siap de malam tuh,dah duk bersila,nampak nasi terus hilang selera,masukkn balik nasi dalam periuk.then basuh pinggan.hihihi..

  8. Uih, cabaran sungguh tu, air kosong je hari-hari. 🙂

  9. wah..motivasi yang memberansangkan, =]

  10. wah,motivasi yang terbaik ni..nak turun badan senang,nak naik badan lagi senang..hehe..macam2 teknik sebenarnya kalau nak diet selain dari tips2 di atas..memang sokong la kedua2 pendapat dari diorang berdua ni..hehe

  11. Cara hidup aktif adalah diet yg plg berkesan. Pendek kata, jgn dok diam, buat jer kerja. Hejehe

  12. Ramai yang cuba menurunkan berat badan tetapi mengunakan rejim diet yang ketat hingga membinasakan tubuh sendiri kerana kekurangan zat yang diperlukan. Apa yang dikatakan oleh Yanmie dan Faazreen itu betul. Mengurangkan jumlah makan secara mendadak bukanlah cara berkesan untuk mendapat berat badan yang ideal. Ambil jumlah berdasarkan keperluan kalori badan. Setiap orang mempuyai kalori harian yang tidak sama.

  13. salah satu daripada kelebihan berblogging PnBee. Ramai rakan2 yang tak kedekut ilmu 🙂

  14. sahabat yang sedia membantu dan memberi motivasi, move bee move!!!

  15. apsal semua orang nak diet nih..

  16. basguslah kalau ada kawan2 yg support kita berdiet. sambil2 boleh share tips diet sama2… apapun kak izan doakan bee dan kak yan sama2 berjaya utk kurus tahun ni!

  17. KKO cuba nak elakkan minuman manis skrg…macam yang fazreen cakap, seminggu sekali..yang KKO buat mula2 skali sblm berdiet ialah kira BMR dan kira brape kalori yang diperlukan sehari..utk diet, kurangkan pengambilan kalori dalam sehari..sebagai contoh, KKO sepatutnya ambil 1600kcal sehari, tapi utk diet, KKO kurangkan jadi 1000kcal shja sehari..kalori makanan yang kita ambil penting jugak utk diketahui sblm makan tu..;)
    jgn lupe, banyakkan air kosong..mmg kurang lapar..;)

  18. nak kena gerak jugak. mungkin monitor pencapaian melalui graf, kemaskini seminggu sekali ke.
    sy bagi moral support je kot.

  19. hehe.. nak kena ikut la semua perkongsian rakan2 blogge ni.. ada yg dah tahu, ada yg baru tahu.. thanks.. 🙂

  20. hehe kutu dh baca komen mereka.mmg bagus..makan itu perlu, cuma kena pandai menilai.setuju..klu yg tak menyiksa macam komen fazreen tu mmg kutu boleh ikut.lgpun kutu mmg bkn penggemar air manis.tak minum air manis pun tak kisah…cuma satu jer,klu dok rumah buat itu ini smp lupa nak minum air masak setiap jam..kt tmpt kerja boleh plak minum.mmg bawak botol airbesar punya klu p mana2..

    semalam br rasa nak diet,tiba mlm en suami request burger,kutu pun mkn gak sebijik.dugaan2.haha..nie pun br selesai sarapan spt raja.sup ayam,ayam goreng dua ketul n sayur taugeh.,kahkah..diet apanya..

    • haha boleh makan lepas tu jgn baring2 , buat2 rajin buat kerja rumah lah kutu , bakar kalori ..

      • tp lepas mkn tu yg best baring2..at last tertido..haha..nak buat kerja rumah apa lg bee..baju basuh sminggu 2 kali ja,mop lantai depend,ikut kerajinan..lepas mkn mmg dah sah dah selesai masak..aiman buat semak dia sendiri kemas..pergi kerja tak keluar peluh..mmg takde kerja rumah..haha sebenarnya malas nak buat..:)

  21. hari Sabtu ni… kerja pula, kalau tak memang ada hasrat nak berkebun, pasu kat seberang tu dah lama kering kontang hasrat nak ganti dengan tanaman baru.. berkebun juga aktiviti yang sihat kan.

    • pengalaman diet Yangbaik, sebaiknya semasa dalam pantang jaga pemakanan jangan minum air yang banyak kerana ia akan mempengaruhi sistem badan setelah habis pantang, betul! Sekarang ni nak kena jaga bahagian ‘tummy’ … sedih nye. Setiap hari kena buat exercise sit-up, kalau nak cerita bab makan susah juga sebab Yangbaik memang malas makan, tapi bila dah lapar baru nak cari kudapan untuk isi kekosongan perut…boleh la kot yer

Speak Your Mind

*