Gambar Note baru Ringgit Malaysia wang kertas dan wang syiling keluaran terbaru

Kisah Wang kertas RM20 Dikeluarkan Julai 2012 Nanti

Selepas 16 tahun wang kertas RM20 diperkenalkan kembali oleh Bank Negara Malaysia. Ia merupakan sebahagian daripada siri wang kertas dan duit syiling terbaru yang bakal memasuki edarannya pada awal tahun depan.

Pengenalan semula wang kertas RM20 dalam siri matawang baru ini penting kerana ia berfungsi sebagai perantara yang menghubungkan jurang nilai antara RM0 dan RM50. Ini akan memudahkan pengguna membuat bayaran.

Gambar Note baru Ringgit Malaysia wang kertas dan wang syiling keluaran terbaru
Gambar Note baru Ringgit Malaysia wang kertas dan wang syiling keluaran terbaru

Wang kertas RM20 telah lama diperkenalkan sejak siri kedua pada tahun 1982 dan telah dihentikan pengeluarannya pada 1995.

Kakitangan Bank Negara menunjukkan Note baru Ringgit Malaysia wang kertas dan wang syiling keluaran terbaru yang akan dikeluarkan pada Julai tahun depan. Rekaannya menonjolkan hiasan tradisional Malaysia dan gambar ibu pejabat Bank Negara di muka bertentangannya.

P/S : Comel tak sabar nak pegang duit RM20 tu , tadi terbaca komen di Facebook , katanya tukang pegang duit RM20 warna kuning tu gigi pun kuning .. haha sampai begitu impak duit baru ye .. lawak saja eh , jangan buh di hati pula .. ngeee ~ eh nak tengok duit lama RM20 boleh ke blog denaihati

puanbee

Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.

14 thoughts to “Kisah Wang kertas RM20 Dikeluarkan Julai 2012 Nanti”

  1. cntik ….duit …. dan wangi semestinya .. heheheh :p

    sje nk kabor bee , yg kiri skali tu blogger gak … name glemernye tipahvogue . masa nis awal2 aktif blogging dulu slalu g blog dier n maen tag2 award bagai .. haha . dah add FB pun . mmg ramah n giler2 org nye

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *