Kisah Benar : Penipuan kad kredit hanya melalui telefon , jual insuran konon.

Amboi tajuk , macam tajuk berita , saya nak kongsi pengalaman saya sendiri dan suami tentang penipuan kad kredit melalui telefon , seperti yang di alami oleh suami dan saya sediri  , seperti yang kebanyakkan kawan kawan tahu , saya seorang PJJ. So kad kredit ini memang membantu jika … tiba-tiba habis pampers susu , minyak kereta ke apa-apa yang urgent lah. Tiba-tiba .. kita tak tahu apa yang akan datang. So ini salah satu persedian. Tak kan la pakai kereta besar nak isi minyak takde duit nak pinjam kat orang .. malu la .. okay … seloroh je lah ya.

penipuan kad kredit

Hari tu .. waktu kejadian , saya baru je balik dari ambil anak balik dari sekolah .. saya terus sinsing lengan baju hendak ke dapur untuk masak , kelam kabut sikit .. sebab lambat masak .. baby pun dah bawa pinggan nak makan. KELAM KABUT SANGAT WAKTU TU. 

( Nama , dan kad pengenalan dalam cerita ni tak benar … )

Saya terima panggilan telefon , mereka menyebut nama penuh saya.

Selamat petang puan , saya dari agensi (apa tak ingat kerana kurang dengar ) , Puan bernama Latifa omar ke ? ”

Saya mengiakan ..

Begini puan , suami puan bernama Encik K , telah pun memohon satu pakej insuran , tetapi dia lupa ic puan yang akhir tu. No ic puan adalah 880623-08- yang hujung ni apa ya ?

Saya pun .. dengan keadaan kalut , tengah basuh pinggan , syamim menangis , 3 orang lagi menjerit apa tah .. sila bayangkan situasi seorag mak dengan anak 4 yang tengah kelam kabut baru balik dari sesuatu tempat dan nak masak.

Saya terus beri tahu no akhir kad pengenalan saya , siap cakap lagi tu .. kad pengenalan akhir saya nak dekat sama dengan no kad pengenalan suami , sebab tu dia selalu lupa.

Kemudian saya baru teringat nak tanya.  ” Encik , suami saya ambil insuran apa lagi ? ”

Terus encik tu minta diri nak letak telefon , memang gaya nak cepat je. Selepas tu encik tu dah letak telefon , saya terus lah cuci pinggan .. tapi hati rasa tak sedap ni , terus pergi telefon suami pula.

Soalan pertama ” abg ambik insuran apa lagi ye ? tadi ada orang call minta nombor ic sayang

Haa jangan bagi , dia duk promot insuran apa tah , abang dah cakap tak mau dia nak masukkan juga , pakej suami isteri apa tah , abg tak dengar sangat , tengah buat kerja tadi... ” Kata suami.

Dan saya .. terus terkedu .. sambil balas  ”  alamak dah bagi tadi , tengah kelam kabut tak sempat fikir.  ”

Lepas tu .. dah habis sembang hal suami isteri anak pinak. Terus la tak sedap hati , sambil masak sambil update status , siap letak nombor telefon yang call tadi , sebab saya ada call semula tak berbalas tau.

Setelah update status di facebook , terus kawan – kawan beri list nombor telefon yang di anggap scam. Wah .. naik pula nombor telefon yang sama call saya tadi. Alalahi terkono dah.

Terus lah call suami balik , minta dia ke bank esok nya. Orang tengah banyak kerja , satu hal nak ke bank pula .. dan la suami tengah prepare kapal nak belayar ke Indonesia. Nun di ceruk hujung negeri kedudukan nya. Di sebabkan kad kredit tu atas nama suami , nak tak nak suami la kena pergi , saya tolong call pun tak boleh buat apa.

Setelah ke bank , suami ada balik ke KL sekejap , bercuti .. semasa di bank katanya , pegawai bank minta suami buat kad baru sahaja , kebetulan MBF  yang dulunya di kelola oleh CIMB , sekarang di kelola oleh AmBank , so ada alasan nak buat kad baru  tanpa ada surat report , sebabkan .. suami banyak kerja , kalau nak cakap kad hilang atau kena scam  kena ada report polis pula. Dia tak ada masa nak ke balai polis. Semasa nak buat kad baru , ya ampun  baru tahu .. berapa banyak dah syarikat scam tu potong duit tiap-tiap bulan , atas nama insuran. Insuran apa pun tak tau la.

Selepas lebih kurang seminggu tukar kad. Berani scam tu call semula. Kami dah kenal nombor dia , dah save di telefon , saja la saya angkat.

Hello .. encik k ada  , saya stevan nak tanya pasal kad kredit ? 

“Tak de , dia pergi tandas .. kenapa ya ? ” jawab saya.

”  Oh ini isteri dia latifah omar ya ? ” kata pemanggil tersebut.

” Ya saya .. kenapa ya ? boleh saya tahu ? “

” Saya nak tanya , kad kredit encik k masih aktif tak ? “

“tak aktif , dah potong .. ” jawap saya …

dan saya tanya lagi ” ni dari syarikat mana ya ?”

Saya dari majlis perbandaran melaka… ” kata pemanggil .. saya tak sempat nak tanya lagi dia dah letak …

Mau je tanya , masa bila pula perbandaran melaka boleh tanya pasal insuran ni .. alahai ..nampak benor nipunye … 

KENAPA LEPAS SEMIGGU TUKAR KAD MEREKA CALL SEMULA ? 

  1. Mereka baru nak proses pemotongan untuk insuran yang tidak di persetujui tu. Tiba-tiba kad di dapati tidak aktif , kerana nombor kad telah pun berubah.
  2. Mereka terpaksa call dan minta nombor kad yang baru , nombor kad di depan dan no kad di belakang ( 3 digit nombor di belakang kad , sangat penting .. jangan dedahkan tapi ).  Menurut kata pegawai bank ,semua pemotongan scam buat memang tak dapat buat lagi selepas nombor kad berubah.
  3. Tapi mereka tak minta dah kerana saya beritahu kad tidak aktif , jika saya beritahu kad aktif , mereka mesti minta semula.
  4. Mereka memang tak suka orang yang suka tanya banyak , cepat-cepat mereka nak letak telefon , itu lah kelemahan suami saya , jenis tak suka cakap banyak , tanya banyak , lagi-lagi semasa tengah bekerja. Dan scam ni memang pandai call oran time sibuk.

Sampai sekarang kami masih tak tahu , macam mana dia dapat semua detail kad kredit kami. Semua data suami dia tahu kecuali nombor akhir kad pengenalan saya ( isteri). Kad kredit tersebut , hanya di gunakan untuk booking tiket kapal terbang , isi minyak dan beli keperluan dapur . Bagaimana mereka boleh dapat nombor kad tersebut ?  Betulke ada orang dalam bank jual data pelanggan ?

Saya ada hantar mesej ke inbox ke AmBank page di facebook , jawapan biasalah .. macam tak yah bagi jawapan jek.

Salam sejahtera dari AmBank.

Hai Latifah Bee,

Adalah dimaklumkan bahawa tawaran produk insurans akan di debitkan dari akaun selepas mendapat persetujuan dari pemegang kad.

Sila laporkan perkara berkenaan ke bahagian AmAssurance untuk tindakan selanjutnya. Mereka boleh dihubungi melalui saluran berikut;

AmGeneral Insurance Berhad Tel: 1300-80-3030 Email: amassurance-general@ambankgroup.com

AmLife Insurance Berhad Tel: 1300-88-8800 Email: amassurance-life@ambankgroup.com

Sekian,

Ni senarai nombor telefon yang telah pun di cop sebagai scammer ; Saya copy dari blog  fitrihadi.com  (Senarai) Nombor Telefon Scam Penipuan Kad Kredit Dan Spam : Senarai ni mungkin akan di update oleh pihak fitrihadi.com , sila lawati blog beliau untuk info terkini.

03-2023-3800 (Bonuslink/AIA promotion; Added 6 Sept. 2012)
03-2026-7949 (Scammers; Added 14 Oct. 2011)
03-2027-4890 (Calls then hangs up; Added 14 Oct. 2011)
03-2028-4599 (OCBC bank; Added 17 Feb. 2012)
03-2031-9999 (Scammers. Aggressive. Contributed by CS; Added 22 Apr. 2012)
03-2034-0777 (AIA Insurance. Aggressive; Updated 02 Mar. 2012)
03-2035-3101 (AEON; Added 14 Oct. 2011)
03-2035-3734 (Calls then hangs up)
03-2035-4340 (Scammers; Added 10 Nov. 2011)
03-2035-7230 (Credit card. Aggressive. Contributed by koi; Added 09 Dec. 2011)
03-2035-7612 (AEON credit card; Added 02 Mar 2012)
03-2035-7732 (AEON credit card; Added 02 Nov. 2011)
03-2035-7891 (Calls then hangs up; Added 24 Jul. 2012)
03-2035-9300 (Scammers; Added 22 Apr. 2012)
03-2036-6888 (UTS Marketing Solution Sdn. Bhd. General telemarketer. Aggressive; Updated 28 Sept. 2012)
03-2036-7188 (General telemarketer. Aggressive; Added 09 Dec. 2011)
03-2037-1333 (AIA Insurance)
03-2037-1500 (AIA Insurance. Aggressive; Updated 10 Aug. 2012)
03-2037-1666 (AIA Insurance. Aggressive.)
03-2037-3800 (CIMB debt collector; Added 24 Jul. 2012)
03-2037-4400 (Calls then hangs up; Added 27 Jan. 2012)
03-2037-4600 (Telemarketer for banks: CIMB and Ambank; Added 28 Sept. 2012)
03-2050-3800 (HSBC; Added 10 Nov. 2011)
03-2050-4200 (Scammers/Maybank?; Updated 12 Jul. 2012)
03-2050-5300 (HSBC; Added 10 Nov. 2011)
03-2050-6300 (HSBC)
03-2052-1435 (AEON credit card; Updated 28 Sept. 2012)
03-2052-4800 (Telemarketer for Alliance Bank; Added 6 Sept. 2012)
03-2053-5200 (Scammers/Pranksters; Added 09 Dec. 2011)
03-2054-3000 (Calls then hangs up – Maybank?; Added 09 Dec. 2011)
03-2054-4672 (AIA Insurance. Aggressive; Updated 10 Aug. 2012)
03-2054-5200 (Ambank loan; Added 17 Feb. 2012)
03-2054-5400 (Ambank loan; Added 02 Nov. 2011)
03-2054-6000 (Ambank debt collector; Added 27 Jan. 2012)
03-2055-0700 (General telemarketer. Aggressive; Updated 22 Apr. 2012)
03-2056-0838 (AirAsia; Added 14 Oct. 2011)
03-2056-9852 (Scammers; Added 10 Aug. 2012)
03-2058-3553 (Telemarketer for insurance; Added 12 Oct. 2012)
03-2058-3688 (AEON credit card; Added 09 Dec. 2011)
03-2058-4000 (HSBC)
03-2058-4200 (HSBC; Added 24 Jul. 2012)
03-2058-4400 (HSBC. Contributed by mizi; Added 11 May 2012)
03-2058-4740 (Harithna & Partners. Debt collectors; Added 12 Oct. 2012)
03-2059-9000 (HSBC)
03-2059-9400 (HSBC credit card; Added 28 Sept. 2012)
03-2059-9600 (HSBC)
03-2059-9741 (HSBC. Contributed by mizi; Added 11 May 2012)
03-2061-4600 (Calls then hangs up; Added 02 Nov. 2011)
03-2146-7000 (Debt collectors; Added 09 Dec. 2011)
03-2167-6267 (Ambank loan; Added 09 Dec. 2011)
03-2167-7400 (MBF; Added 02 Nov. 2011)
03-2167-7722 (Scammers. Aggressive; Corrected 28 Mar. 2012)
03-2167-9400 (Scammers; Added 6 Jun. 2012)
03-2170-4XXX (Generic – will sell everything and anything. Aggressive.)
03-2170-9400 (Hong Leong Bank)
03-2172-1000 (Calls then hangs up; Added 09 Dec. 2011)
03-2174-1515 (Scammers; Added 6 Jun. 2012)
03-2175-4888 (Palace of the Golden Horses/Mines. Contributed by Meg; Added 24 Jul. 2012)
03-2175-4999 (Palace of the Golden Horses/Mines. Aggressive; Updated 02 Mar. 2012)
03-2176-4600 (Jobstreet; Added 27 Jan. 2012)
03-2176-4888 (Job/Head hunter)
03-2178-7600 (AmBank credit card; Added 24 Jul. 2012)
03-2179-5800 (Scammers? Added 02 Mar 2012)
03-2179-6600 (Public bank; Contributed by Nicole; Added 12 Jan. 2012)
03-2180-3799 (Bank Islam debt collector; Added 10 Aug. 2012)
03-2182-2600 (General insurance telemarketer; Corrected 24 Jul. 2012)
03-2182-4444 (TM debt collector; Added 28 Sept. 2012)
03-2182-4488 (Scammers; Contributed by Frank; Added 12 Jul. 2012)
03-2182-7600 (CIMB; Added 10 Nov. 2011)
03-2203-6000 (CIMB; Added 09 Dec. 2011)
03-2252-4408 (Maybank credit card; Added 03 Nov. 2011)
03-2260-3702 (SMS Service by Radins-ED Sdn. Bhd.; Corrected 10 Nov. 2011)
03-2260-9688 (General telemarketer. Contributed by nurA; Added 12 Oct. 2012)
03-2260-9888 (Maxis phone insurance plan; Added 28 Sept. 2012)
03-2610-4670 (Debt collector for credit cards; Added 28 Sept. 2012)
03-2261-4699 (Scammers)
03-2264-5800 (Ambank debt collector; Added 28 Sept. 2012)
03-2264-7999 (Debt collectors. P&A Smart Solution. Aggressive; Added 09 Dec. 2011)
03-2266-2222 (ALERT! Scammers, hijacking Bukit Aman Police number; Updated 09 Dec. 2011)
03-2273-5205 (Debt collector; Added 27 Jan. 2012)
03-2296-2000 (Scammers; Added 02 Nov. 2011)
03-2296-9200 (Scammers; Added 22 Apr. 2012)
03-2297-5600 (General telemarketer. Contributed by myobmmob; Added 6 Sept. 2012)
03-2297-7700 (Scammers; Added 03 Nov. 2011)
03-2301-1700 (Al Rajhi debt collectors. Contributed by David; Added 28 Sept. 2012)
03-2301-1704 (Al Rajhi debt collectors. Contributed by David; Added 28 Sept. 2012)
03-2301-1777 (Al Rajhi debt collectors. Contributed by David; Added 28 Sept. 2012)
03-2301-1782 (Al Rajhi debt collectors. Contributed by David; Added 28 Sept. 2012)
03-2301-1788 (Al Rajhi debt collectors. Contributed by Nokia2004; Added 10 Aug. 2012)
03-2302-3900 (Scammers?; Contributed by Joe; Added 28 Mar. 2012)
03-2332-6650 (Scammers)
03-2332-6927 (Debt collectors)
03-2332-6983 (Scammers; Added 6 Jun. 2012)
03-2332-6984 (Scammers; Added 6 Jun. 2012)
03-2332-6995 (Scammers; Added 12 Jan. 2012)
03-2332-6996 (Nora, Scammers; Contributed by Almost victim; Added 17 Feb. 2012)
03-2333-1100 (Citibank; Added 02 Nov. 2011)
03-2333-9209 (Bonuslink; Added 17 Feb. 2012)
03-2333-9237 (MS Travel credit card promotion. Contributed by oneyzuka and Kong; Updated 10 Aug. 2012)
03-2333-9239 (Ambank/Standard Chattered Bank agent. Contributed by Monamie; Added 22 Apr. 2012)
03-2333-9277 (Debt collector; Added 10 Aug. 2012)
03-2339-9390 (Standard Chattered Bank agent. Contributed by Monamie; Added 22 Apr. 2012)
03-2380-1961 (Scammers; Added 28 Mar. 2012)
03-2380-1905 (Telemarketer for banks; Added 12 Oct. 2012)
03-2383-1100 (Citibank credit card; Added 09 Dec. 2011)
03-2383-4000 (Citibank; Added 12 Jan. 2012)
03-2383-8585 (Citibank; Added 09 Dec. 2011)
03-2600-0500 (HSBC; Added 6 Sept. 2012)
03-2600-7400 (Calls the hangs up/Seng Heng?; Added 28 Mar. 2012)
03-2600-7600 (General telemarketer; Added 6 Sept. 2012)
03-2600-9000 (Calls then hangs up; Added 02 Mar 2012)
03-2600-9199 (Celcom package promotion; Added 12 Jan. 2012)
03-2600-9200 (AIA Insurance/General telemarketer. Contributed by steadysimple, K43Y, and Fizz; Updated 10 Aug. 2012)
03-2600-9600 (Prudential insurance; Added 12 Oct. 2012)
03-2600-9800 (Ambank personal loan; Added 10 Aug. 2012)
03-2601-4400 (Calls then hangs up/possibly TM. Aggressive; Corrected 24 Jul. 2012)
03-2601-4600 (Calls then hangs up/possibly TM. Aggressive; Added 24 Jul. 2012)
03-2601-5000 (TM Internet promotion; Added 17 Feb. 2012)
03-2601-5400 (Calls then hangs up/possibly TM. Aggressive; Corrected 28 Mar. 2012)
03-2601-6400 (TM Malaysia; Added 12 Jan. 2012)
03-2610-5030 (AEON credit card; Added 09 Dec. 2011)
03-2610-6000 (RHB; Added 11 May 2012)
03-2610-9200 (Calls then hangs up; Added 11 May 2012)
03-2612-3000 (Debt collectors. Contributed by ben greys; Added 10 Aug. 2012)
03-2612-8121 (Scammers; Added 28 Mar. 2012)
03-2612-8400 (Maybank credit card; Added 02 Nov. 2011)
03-2614-3566 (CIMB Insurance; Added 10 Nov. 2011)
03-2616-3999 (Scammers. Aggressive; Corrected 28 Mar. 2012)
03-2619-4300 (CIMB loan; Added 09 Dec. 2011)
03-2688-6000 (AEON credit card; Added 12 Jan. 2012)
03-2690-0500 (HSBC. Contributred by M.F.; Added 28 Sept. 2012)
03-2690-9500 (HSBC; Added 02 Nov. 2011)
03-2690-9800 (HSBC. Contributred by M.F.; Added 28 Sept. 2012)
03-2691-2046 (Scammers; Added 12 Jul. 2012)
03-2698-8044 (Scammers? Added 17 Feb. 2012)
03-2711-0076 (Standard Chartered Bank. Contributed by Hamster; Added 11 May 2012)
03-2711-0656 (Astro debt collectors; Added 12 Oct. 2012)
03-2711-6830 (Standard Chartered Bank. Contributed by Hamster; Added 11 May 2012)
03-2711-6833 (Standard Chartered Bank. Contributed by Hamster; Added 11 May 2012)
03-2711-6867 (Standard Chartered Bank. Contributed by Hamster; Added 11 May 2012)
03-2711-6878 (Standard Chartered Bank. Contributed by Hamster; Added 11 May 2012)
03-2711-9992 (Standard Chartered Bank. Contributed by Hamster; Added 11 May 2012)
03-2712-5400 (RHB debt collectors; Added 12 Jul. 2012)
03-2712-5800 (RHB debt collectors; Added 12 Jul. 2012)
03-2713-0076 (Standard Chartered Bank. Contributed by Hamster; Added 11 May 2012)
03-2718-4275 (Scammers)
03-2719-2600 (General telemarketer; Added 12 Jan. 2012)
03-2171-2421 (Zest Travel & Tour; Added 28 Sept. 2012)
03-2179-6600 (Calls then hangs up/Public bank insurance?; Updated 28 Mar. 2012)
03-2719-6800 (General telemarketer; Added 09 Dec. 2011)
03-2722-0300 (Maybank. Aggressive; Added 17 Feb. 2012)
03-2722-5700 (AIA)
03-2722-5678 (General telemarketer; Added 09 Dec. 2011)
03-2723-8561 (General telemarketer. Aggressive; Added 10 Aug. 2012)
03-2726-1200 (AIA Insurance; Added 12 Oct. 2012)
03-2726-1500 (Calls then hangs up; Added 24 Jul. 2012)
03-2726-1700 (AIA-Bonuslink/Celcom. Contributed by yikes and Naf; Updated 12 Oct. 2012)
03-2726-3500 (Insurance telemarketer; Added 6 Sept. 2012)
03-2726-8000 (OCBC loan; Added 24 Jul. 2012)
03-2727-5000 (Generic – will sell everything and anything . Aggressive; Added 02 Nov. 2011)
03-2731-5700 (Standard Chartered Bank. Contributed by Monamie; Added 22 Apr. 2012)
03-2770-0001 (Scammers; Added 10 Nov. 2011)
03-2772-0300 (Maybank)
03-2772-7300 (Scammers; Added 14 Oct. 2011)
03-2772-7304 (Scammers. Contributed by Concern Citizen; Added 1 Oct. 2012)
03-2772-7500 (Maybank credit card. Aggressive; Added 12 Jan. 2012)
03-2773-0300 (Hong Leong Bank; Added 10 Nov. 2011)
03-2773-3113 (Calls then hangs up)
03-2773-3666 (Standard Chartered Malaysia Bank; Added 12 Jul. 2012)
03-2773-3999 (Standard Chartered Malaysia Bank)
03-2776-3900 (Maybank)
03-2781-1XXX (Debt collectors; Added 14 Oct. 2011)
03-2781-3100 (Telemarketer for banks; Added 12 Jan. 2012)
03-2781-8181 (AIA. Aggressive; Added 09 Dec. 2011)
03-2782-6998 (Scammers; Added 09 Dec. 2011)
03-2783-2247 (UOB; Added 12 Oct. 2012)
03-2783-9999 (Scammers; Added 6 Jun. 2012)
03-2787-1000 (Calls then hangs up; Added 09 Dec. 2011)
03-2787-2917 (RHB debt collector. Contributed by acid; Added 6 Jun. 2012)
03-2987-2983 (RHB debt collector. Contributed by acid; Added 6 Jun. 2012)
03-2787-4000 (Some property developer; Added 14 Oct. 2011)
03-2787-4200 (General telemarketer for insurance. Aggressive; Corrected 28 Mar. 2012)
03-2787-6800 (Citibank/Calls then hangs up; Added 11 May 2012)
03-2788-3400 (BSN-CIMB Aviva Takaful insurance; Updated 28 Sept. 2012)
03-2788-4722 (Scammers; Added 22 Apr. 2012)
03-2847-2400 (Celcom)
03-2848-3939 (Celcom; Added 27 Jan. 2012)
03-2848-6000 (Celcome Careline Centre; Added 28 Sept. 2012)
03-2848-7200 (Celcom bill collection; Added 02 Nov. 2011)
03-3372-2517 (TM Unifi; Added 02 Nov. 2011)
03-4022-3368 (Debt collector for Celcom. Contributed by Badariah; Added 28 Sept. 2012)
03-4023-7211 (Hong Leong Bank Debt collector. Contributed by asrul hezly; Added 12 Oct. 2012)
03-4024-0418 (Scammers; Added 02 Nov. 2011)
03-4041-5773 (HSBC)
03-4042-1040 (Credit card/Scammers?; Added 17 Feb. 2012)
03-4044-3470 (HSBC debt collectors; Added 24 Jul. 2012)
03-4044-3844 (HSBC debt collectors. Contributed by Avn; Added 6 Sept. 2012)
03-4044-3855 (HSBC debt collectors; Corrected 6 Sept. 2012)
03-4044-3860 (Debt collectors; Added 09 Dec. 2011)
03-4044-3862 (HSBC debt collectors; Added 10 Nov. 2011)
03-4044-3864 (HSBC debt collectors. Contributed by Yap; Added 6 Sept. 2012)
03-4044-3876 (HSBC debt collectors. Contributed by Avn; Added 6 Sept. 2012)
03-4044-3897 (HSBC debt collectors; Added 10 Nov. 2011)
03-4044-3901 (HSBC debt collectors; Added 10 Nov. 2011)
03-4044-3904 (HSBC debt collectors. Contributed by Avn; Added 6 Sept. 2012)
03-4044-3907 (HSBC debt collectors. Contributed by Avn; Added 6 Sept. 2012)
03-4044-3914 (HSBC debt collectors. Contributed by Avn; Added 6 Sept. 2012)
03-4044-3923 (HSBC debt collectors. Contributed by Avn; Added 6 Sept. 2012)
03-4044-3926 (HSBC debt collectors. Contributed by Avn; Added 6 Sept. 2012)
03-4044-3927 (HSBC debt collectors. Contributed by Avn; Added 6 Sept. 2012)
03-4044-3928 (HSBC debt collectors. Corrected 6 Sept. 2012)
03-4044-3949 (Debt collector. Contributed by w00t; Added 24 Jul. 2012)
03-4044-3950 (HSBC debt collectors. Contributed by Avn; Added 6 Sept. 2012)
03-4044-3951 (HSBC debt collectors. Contributed by Avn; Added 6 Sept. 2012)
03-4044-3962 (HSBC debt collectors; Added 10 Nov. 2011)
03-4044-3977 (HSBC debt collectors. Contributed by Yap and Avn; Added 6 Sept. 2012)
03-4044-3984 (Debt collectors; Added 09 Dec. 2011)
03-4044-3986 (HSBC debt collectors; Added 10 Nov. 2011)
03-4044-3987 (HSBC debt collectors. Contributed by Avn; Added 6 Sept. 2012)
03-4044-3996 (HSBC debt collectors. Contributed by Avn; Added 6 Sept. 2012)
03-4044-3997 (HSBC debt collectors. Corrected 6 Sept. 2012)
03-4044-4014 (HSBC debt collectors; Corrected 10 Nov. 2011)
03-4044-4016 (HSBC debt collectors. Contributed by Avn; Added 6 Sept. 2012)
03-4044-4018 (Debt collectors; Added 09 Dec. 2011)
03-4044-4024 (HSBC debt collectors. Contributed by Avn; Added 6 Sept. 2012)
03-4044-4031 (Debt collectors; Added 09 Dec. 2011)
03-4044-4492 (Debt collectors; Added 09 Dec. 2011)
03-4044-7015 (HSBC debt collectors. Contributed by Avn; Added 6 Sept. 2012)
03-4044-7017 (HSBC debt collectors. Contributed by Yap; Added 6 Sept. 2012)
03-4044-7071 (HSBC debt collectors. Contributed by Avn; Added 6 Sept. 2012)
03-4050-2311 (Hong Leong Assurance. Aggressive; Updated 10 Aug. 2012)
03-4141-4141 (CTIC Corp. Sdn.Bhd. Debt collectors. Aggressive. Contributed by David; Updated 10 Aug. 2012)
03-4142-5258 (Debt collectors; Added 09 Dec. 2011)
03-4142-7094 (Scammers; Added 12 Jan. 2012)
03-4143-3968 (Info Survey, a survey company; Added 22 Apr. 2012)
03-4148-1053 (Takaful; Added 03 Nov. 2011)
03-4149-5700 (Euro Pretasi & Partners. Debt collectors; Added 24 Jul. 2012)
03-4287-0025 (Maybank personal loan; Added 02 Mar 2012)
03-4295-5477 (Scammers; Added 1 Oct. 2012)
03-4800-3001 (TM Unifi. Contributed by Bigben4949; Added 22 Apr. 2012)
03-4800-3009 (TM Unifi. Contributed by Bigben4949; Added 22 Apr. 2012)
03-4800-8011 (TM Unifi. Contributed by Traisoon Phongket; Added 6 Jun. 2012)
03-5102-3600 (Express Solutions. Debt collectors; Contributed by Zack and james; Updated 24 Jul. 2012)
03-5515-1752 (TM Streamyx debt collection; Added 02 Nov. 2011)
03-5517-1188 (Debt collectors for various telcos; Added 10 Nov. 2011)
03-5518-3987 (Debt collectors for various telcos; Added 10 Nov. 2011)
03-5518-3988 (Debt collectors for various telcos; Added 10 Nov. 2011)
03-5542-1088 (Debt collectors for various telcos; Added 10 Nov. 2011)
03-5622-5888 (Midas Surplus Mgmt. Debt collectors; Added 22 Apr. 2012)
03-5623-8000 (Affin Bank loan; Added 02 Nov. 2011)
03-5639-0000 (Sunway Lagoon package promotion; Added 17 Feb. 2012)
03-5721-7788 (Digi debt collection; Added 10 Nov. 2011)
03-5879-5400 (EON debt collectors; Added 10 Aug. 2012)
03-5885-5100 (Maybank. Aggressive; Updated 22 Apr. 2012)
03-5885-5300 (Maybank. Aggressive; Corrected 28 Mar. 2012)
03-5885-5700 (Maybank; Added 10 Aug. 2012)
03-6254-5971 (Debt collectors; Added 28 Mar. 2012)
03-6254-5999 (Debt collectors; Added 02 Nov. 2011)
03-6254-7399 (Debt collectors, Sharif Partners; Updated 09 Dec. 2011)
03-6259-1888 (PGS Partners Sdn. Bhd. Debt collectors; Added 28 Sept. 2012)
03-6730-9016 (Maxis survey. Aggressive; Added 12 Jul. 2012)
03-6730-9018 (Maxis survey; Added 12 Oct. 2012)
03-7490-9199 (AIA; Added 02 Mar 2012)
03-7494-1666 (Debt collectors, Credit Risk Management. Aggressive; Added 09 Dec. 2011)
03-7494-5000 (Astro. Aggressive)
03-7494-5600 (Astro; Added 12 Oct. 2012)
03-7494-5400 (Astro; Added 02 Nov. 2011)
03-7623-3888 (Standard Chartered credit card; Contributed by IS; Added 17 Feb. 2012)
03-7626-1800 (Calls then hangs up; Added 12 Jan. 2012)
03-7626-6800 (RHB bank; Added 17 Feb. 2012)
03-7626-7000 (Scammers? Aggressive; Corrected 28 Mar. 2012)
03-7626-7200 (Telemarketer for UOB and Public Bank. Contributed by Ms. Huang; Updated 28 Sept. 2012)
03-7626-8899 (Hong Leong bank; Added 12 Jan. 2012)
03-7628-8000 (Scammers; Added 22 Apr. 2012)
03-7628-8060 (Debt collector; Added 12 Jul. 2012)
03-7628-8070 (Astro debt collector; Added 6 Jun. 2012)
03-7629-2007 (Prank or Scammer; Added 02 Nov. 2011)
03-7650-1288 (Hong Leong Assurance; Added 03 Nov. 2011)
03-7651-5500 (General telemarketer. Aggressive; Updated 10 Aug. 2012)
03-7651-6100 (Debt collector; Added 22 Apr. 2012)
03-7663-7000 (Calls then hangs up; Added 09 Dec. 2011)
03-7650-1818 (Hong Leong insurance; Added 09 Dec. 2011)
03-7651-5000 (Astro; Added 12 Jan. 2012)
03-7651-6100 (Calls then hangs up; Added 12 Jan. 2012)
03-7712-2356 (One World 1Utama Club)
03-7787-5200 (Astro. Aggressive; Corrected 28 Mar. 2012)
03-7787-5200 (Calls then hands up. Contributed by miss.teak; Added 11 May 2012)
03-7787-5600 (Astro; Added 12 Jan. 2012)
03-7797-5200 (Astro)
03-7803-5995 (Credit card. Contributed by Monamie; Added 22 Apr. 2012)
03-7806-3392 (Credit card. Contributed by Monamie; Added 22 Apr. 2012)
03-7841-5888 (Enfa Club Member; Added 14 Oct. 2011)
03-7841-6800 (Calls then hangs up; Added 09 Dec. 2011)
03-7844-3500 (Maybank; Added 12 Jan. 2012)
03-7849-1XXX (Generic – will sell everything and anything. Aggressive.)
03-7849-6555 (General telemarketer. Contributed by Joey; Added 28 Sept. 2012)
03-7862-2111 (Calls then hangs up; Added 12 Jan. 2012)
03-7862-2113 (Calls then hangs up; Added 10 Aug. 2012)
03-7862-2133 (AIG Insurance; corrected 07 Nov. 2011)
03-7862-5622 (Credit card? Added 03 Nov. 2011)
03-7862-5656 (AIA Insurance)
03-7862-5680 (Credit card? Added 03 Nov. 2011)
03-7872-8686 (Debt collectors. Aggressive; Corrected 28 Mar. 2012)
03-7872-8700 (Debt collectors; Added 09 Dec. 2011)
03-7873-5951 (Kudrat Partners & Co., Debt collectors. Aggressive; Added 17 Feb. 2012)
03-7873-6915 (Debt collectors)
03-7874-2718 (Kudrat Partners & Co., Debt collectors. Contributed by SAP; Added 10 Aug. 2012)
03-7874-2720 (Kudrat Partners & Co., Debt collectors. Contributed by SAP; Added 10 Aug. 2012)
03-7874-5434 (Debt collectors; Added 28 Mar. 2012)
03-7874-5442 (Ritma Armada Debt Collectors; Contributed by Jash; Added 12 Jul. 2012)
03-7874-5467 (Debt collectors; Added 27 Jan. 2012)
03-7881-4341 (Calls then hangs up. Contributed by Phil; Added 10 Aug. 2012)
03-7882-4337 (Calls then hangs up; Added 6 Sept. 2012)
03-7882-4340 (Calls then hangs up; Added 12 Jul. 2012)
03-7882-4341 (Calls then hangs up/Telekom. Contributed by Eycha; Updated 28 Sept. 2012)
03-7882-4342 (Calls then hangs up; Added 12 Jul. 2012)
03-7882-4343 (Calls then hangs up; Added 12 Jul. 2012)
03-7882-4344 (Calls then hangs up. Contributed by Reza; Added 28 Mar. 2012)
03-7882-4345 (Calls then hangs up; Added 12 Jul. 2012)
03-7882-4346 (Kudrat Partners & Co., Debt collectors. Aggressive; Added 27 Jan. 2012)
03-7882-4348 (Calls then hangs up; Added 24 Jul. 2012)
03-7885-0692 (Maha Partners & Co. Debt collectors; Added 24 Jul. 2012)
03-7885-4999 (Debt collectors; Added 6 Sept. 2012)
03-7885-5214 (Ambank debt collectors; Added 10 Aug. 2012)
03-7885-5310 (P1 Broadband. Contributed by Jbreans; Added 11 May 2012)
03-7885-8835 (Debt collectors; Added 02 Nov. 2011)
03-7885-8904 (Celcom; Added 02 Nov. 2011)
03-7940-0400 (Astro; Added 12 Jul. 2012)
03-7940-0600 (Astro; Added 12 Jul. 2012)
03-7946-3333 (Astro. Aggressive)
03-7947-2078 (Hong Leong Bank; Added 28 Sept. 2012)
03-7948-6000 (Kudrat Partners & Co./Legal Recovery Agency Debt collectors. Aggressive; Updated 12 Jul. 2012)
03-7948-6600 (Debt collectors; Added 6 Jun. 2012)
03-7950-1111 (Hong Leong Bank; Added 09 Dec. 2011)
03-7950-1133 (Hong Leong Bank)
03-7950-1177 (Hong Leong Bank; Added 28 Mar. 2012)
03-7950-1188 (Hong Leng Bank; Added 28 Sept. 2012)
03-7951-9600 (Calls then hangs up; Added 22 Apr. 2012)
03-7962-9200 (Allianz Insurance)
03-7964-9600 (CIMB-Air Asia; Added 03 Nov. 2011)
03-7982-3064 (General telemarketer; Added 28 Sept. 2012)
03-7983-1840 (Alliance Bank; Added 10 Aug. 2012)
03-8070-1210 (TM Unifi; Added 6 Sept. 2012)
03-8073-7699 (Alliance Bank; Added 02 Nov. 2011)
03-8073-7800 (Alliance Bank loan; Added 6 Jun. 2012)
03-8073-8700 (Alliance Bank; Added 17 Feb. 2012)
03-8213-2000 (Scammers; Added 12 Jan. 2012)
03-8314-0200 (Air Asia; Added 27 Jan. 2012)
03-9027-7200 (Telemarketer for insurance. Aggressive; Corrected 28 Mar. 2012)
03-9106-1134 (Debt collectors. Contributed by james; Added 24 Jul. 2012)
03-9145-1668 (Standard Chartered Bank. Contributed by Hamster; Added 11 May 2012)
03-9173-3382 (EON Bank)
03-9195-3311 (Debt collector; Contributed by SHP; Added 12 Jul. 2012)
03-9195-5613 (Debt collector; Contributed by SHP; Added 12 Jul. 2012)
03-9207-7277 (Prudential Insurance. Aggressive; Added 02 Nov. 2011)
03-9235-3600 (Fitness First membership promotion; Added 09 Dec. 2011)
03-9543-6110 (Calls then hangs up; Added 12 Jan. 2012)
03-9543-6140 (Scammers/Maxis? Aggressive; Updated 02 Mar 2012)
03-9543-6170 (Scammers)
03-9914-8917 (HSBC; Added 6 Jun. 2012)

Prefix 04

04-261-0346 (RHB personal loan; Added 28 Mar. 2012)

Prefix 05

05-241-5188 (Maybank/Scammers? Added 12 Oct. 2012)

Prefix 07

07-226-7611 (Sharif Partners. Debt collectors. Contributed by shawn; Added 6 Sept. 2012)
07-226-7623 (Sharif Partners. Debt collectors. Contributed by shawn; Added 6 Sept. 2012)
07-226-7639 (Sharif Partners. Debt collectors. Contributed by shawn; Added 6 Sept. 2012)
07-556-1222 (Scammers; Added 03 Nov. 2011)

Prefix 09

09-942-6006 (Scammers; Contributed by Frank; Added 12 Jul. 2012)

Prefix 010

010-204-9408 (Scammers)
010-220-7869 (Scammers; Added 28 Mar. 2012)
010-220-9671 (Scammers; Added 6 Jun. 2012)
010-220-9672 (Scammers; Added 6 Jun. 2012)
010-220-9673 (Scammers; Added 6 Jun. 2012)
010-221-6784 (Scammers; Added 28 Mar. 2012)
010 2917311 (scammers; Added 16 Mar. 2014) – Real Estate Property Scammer
010-934-7527 (Scammers)
010-953-0682 (Scammers)

Prefix 011

011-520-6313 (Repeating Chinese-language voice recording; Added 02 Mar 2012)
011-1566-4432 (Political survey spammers. Contributed by RKp_Nb; Added 12 Oct. 2012)
011-1569-5495 (Political survey spammers. Contributed by RKp_Nb; Added 12 Oct. 2012)

Prefix 012

012-203-8401 (Caryn, EON Bank)
012-235-9657 (Scammers; Added 6 Jun. 2012)
012-247-9869 (Scammers; Added 1 Oct. 2012)
012-256-3365 (Personal bank loan. Contributed by Monamie; Added 22 Apr. 2012)
012-262-4598 (Maybank; Added 03 Nov. 2011)
012-263-2049 (Pusat Perubatan Wanita Petaling Jaya)
012-267-9208 (Hong Leong Bank telemarketer. Contributed by purplelily; Added 24 Jul. 2012)
012-283-6571 (Online purchase scammers; Added 02 Mar. 2012)
012-283-6931 (Online purchase scammers; Added 02 Mar. 2012)
012-284-0193 (Zest Sdn. Bhd. Contributed by Izu; Added 12 Oct. 2012)
012-316-0030 (Scammers; Added 24 Jul. 2012)
012-323-3768 (Personal bank loan. Contributed by Monamie; Added 22 Apr. 2012)
012-329-1038 (Pervert; Contributed by weeds; Added 17 Feb. 2012)
012-333-6038 (Astro)
012-337-8723 (Scammers; Added 1 Oct. 2012)
012-338-8202 (Personal bank loan. Contributed by Monamie; Added 22 Apr. 2012)
012-349-4366 (Usahawan Lumiglow)
012-357-0621 (Alliance Bank)
012-387-7235 (Mines Wellness Centre)
012-389-5200 (Kidnapping scammers; Added 24 Jul. 2012)
012-392-3560 (Scammers. Contributed by Badariah; Added 28 Sept. 2012)
012-458-0155 (Online purchase scammers; Added 6 Jun. 2012)
012-527-8353 (Scammers)
012-558-7948 (Online purchase scammers; Added 6 Jun. 2012)
012-596-6286 (Pervert; Contributed by Alissa; Added 17 Feb. 2012)
012-606-2671 (Astro)
012-609-0531 (Mac from HSBC. Contributed by mizi; Added 11 May 2012)
012-662-1283 (Astro)
012-667-7390 (Zest Leisure Sdn. Bhd.; Added 10 Aug. 2012)
012-721-3041 (Scammers; Added 09 Dec. 2011)
012-778-8514 (Scammers; Added 09 Dec. 2011)
012-823-4137 (Scammers)
012-914-4335 (Credit card centre. Contributed by izniza; Added 6 Jun. 2012)

Prefix 013

013-213-4196 (Takaful)
013-213-4198 (Takaful/Scammers?; Contributed by fridh; Added 27 Jan. 2012)
013-213-4200 (Takaful; Added 28 Mar. 2012)
013-213-4220 (Chandra, Takaful; Added 03 Nov. 2011)
013-309-8398 (Online purchase scammers; Added 11 May 2012)
013-333-5521 (Koperasi personal loan. Contributed by azmi; Added 10 Aug. 2012)
013-335-1460 (Farah, Titan Group Sdn Bhd)
013-363-6536 (Usahawan Lumiglow)
013-481-5955 (Online purchase scammers; Added 11 May 2012)
013-728-8725 (Kidnapping scammers; Added 24 Jul. 2012)

Prefix 014

014-265-1053 (Scammers; Added 1 Oct. 2012)
014-374-8521 (Scammers)
014-383-0779 (Online purchase scammers; Added 02 Mar. 2012)
014-527-2657 (Online purchase scammers; Added 11 May 2012)
014-611-5006 (Online purchase scammers; Added 02 Mar. 2012)
014-711-3084 (Scammers; Added 09 Dec. 2011)
014-727-3055 (Personal bank loan. Contributed by Monamie; Added 22 Apr. 2012)
014-727-3232 (Personal bank loan. Contributed by Monamie; Added 22 Apr. 2012)
014-727-3240 (Personal bank loan. Contributed by Monamie; Added 22 Apr. 2012)
014-727-3273 (Debt collectors for various telcos; Added 10 Nov. 2011)
014-727-3274 (Debt collectors for various telcos; Added 10 Nov. 2011)
014-727-3281 (Debt collectors for various telcos; Added 10 Nov. 2011)
014-727-3643 (Scammers/Debt collectors? Contributed by David; Added 28 Sept. 2012)
014-727-3647 (Scammers/Debt collectors? Contributed by David; Added 28 Sept. 2012)
014-727-3941 (Scammers; Added 17 Feb. 2012)
014-727-7958 (Personal bank loan. Contributed by Monamie; Added 22 Apr. 2012)
014-728-1288 (Hong Leong Assurance; Added 03 Nov. 2011)
014-728-3088 (Takaful; Added 03 Nov. 2011)
014-728-3092 (Scammers; Corrected 28 Mar. 2012)
014-728-3323 (Standard Chartered Bank; Added 03 Nov. 2011)
014-728-3637 (Personal bank loan. Contributed by Monamie; Added 22 Apr. 2012)
014-728-3694 (Personal bank loan. Contributed by Monamie; Added 22 Apr. 2012)
014-728-3696 (Personal bank loan. Contributed by Monamie; Added 22 Apr. 2012)
014-728-3741 (Scammers; Contributed by Almost victim; Added 17 Feb. 2012)
014-728-3895 (Personal bank loan. Contributed by Monamie; Added 22 Apr. 2012)
014-728-3917 (Personal bank loan. Contributed by Monamie; Added 22 Apr. 2012)
014-728-3987 (Personal bank loan. Contributed by Monamie; Added 22 Apr. 2012)
014-728-8341 (Scammers. Contributed by Nazrul; Added 11 May 2012)
014-755-5602 (Personal bank loan. Contributed by Monamie; Added 22 Apr. 2012)
014-969-1669 (Online purchase scammers; Added 11 May 2012)

Prefix 016

016-201-4884 (Scammers; Added 03 Nov. 2011)
016-206-5924 (Scammers; Added 12 Jul. 2012)
016-208-6157 (Scammers; Added 28 Mar. 2012)
016-208-6214 (Scammers? Contributed by Gee Shaf; Added 22 Apr. 2012)
016-208-6243 (Scammers; Added 24 Jul. 2012)
016-210-6674 (Scammers; Added 24 Jul. 2012)
016-211-2352 (Ambank)
016-211-7476 (Zes Sdn. Bhd. Contributed by N: Added 12 Oct. 2012)
016-211-7849 (Zest Tour & Travel. Contributed by angry user; Added 11 May 2012)
016-211-7917 (Scammers; Added 03 Nov. 2011)
016-212-0475 (Scammers; Added 24 Jul. 2012)
016-212-0605 (Credit card; Added 17 Feb. 2012)
016-213-6756 (CIMB Debt collector; Contributed by wass; Added 12 Jul. 2012)
016-216-0736 (Takaful; Added 03 Nov. 2011)
016-216-4702 (Ambank; Added 12 Jan. 2012)
016-218-0475 (Zest Sdn. Bhd.; Added 10 Aug. 2012)
016-218-0476 (Zes Sdn. Bhd. Contributed by N: Added 12 Oct. 2012)
016-226-7544 (Spammer; Added 03 Nov. 2011)
016-227-1044 (Smart Solution, debt collectors. Contributed by ME; Added 10 Aug. 2012)
016-227-7184 (Maybank; Added 03 Nov. 2011)
016-229-0121 (Personal bank loan. Contributed by Monamie; Added 22 Apr. 2012)
016-232-2473 (Scammers; Added 28 Mar. 2012)
016-232-5944 (Scammers; Added 28 Mar. 2012)
016-248-3088 (Scammers; Added 1 Oct. 2012)
016-256-0863 (Scammers; Added 03 Nov. 2011)
016-260-4021 (Zest Sdn. Bhd. Contributed by Izu; Added 12 Oct. 2012)
016-261-0834 (Scammers; Added 28 Mar. 2012)
016-261-6048 (Card Center KL)
016-262-2157 (Tourism Malaysia)
016-262-2247 (Spammers)
016-262-7544 (Shila, Scammers; Corrected 17 Feb. 2012)
016-262-7640 (New Venus Travel. Contributed by Kong; Added 10 Aug. 2012)
016-262-7650 (Spammers; Added 03 Nov. 2011)
016-262-7653 (Vacation Club; Added 03 Nov. 2011)
016-262-7654 (Credit card? Added 03 Nov. 2011)
016-262-8050 (Scammers. Contributed by David; Added 28 Sept. 2012)
016-262-9621 (Personal bank loan. Contributed by Monamie; Added 22 Apr. 2012)
016-263-1277 (Spammers)
016-267-3627 (Scammers; Added 12 Oct. 2012)
016-313-9950 (Zes Sdn. Bhd. Contributed by N: Added 12 Oct. 2012)
016-320-2731 (Scammers; Added 03 Nov. 2011)
016-332-3864 (Vacation Club; Added 03 Nov. 2011)
016-335-2189 (Scammers; Added 03 Nov. 2011)
016-335-8630 (Michelle, Cabinet promotion)
016-336-4087 (Scammers; Added 03 Nov. 2011)
016-337-5627 (Leisure Holiday)
016-339-7020 (Credit card; Contributed by koi; Added 09 Dec. 2011)
016-342-3312 (Scammers; Added 22 Apr. 2012)
016-416-1775 (Personal bank loan. Contributed by Monamie; Added 22 Apr. 2012)
016-454-0584 (Online purchase scammers; Added 02 Mar. 2012)
016-464-7098 (Online purchase scammers; Added 11 May 2012)
016-466-8947 (Online purchase scammers; Added 02 Mar. 2012)
016-591-0694 (Online purchase scammers; Added 11 May 2012)
016-613-8493 (Online purchase scammers; Added 11 May 2012)
016-626-3171 (Scammers; Added 03 Nov. 2011)
016-626-3397 (Scammers; Added 03 Nov. 2011)
016-626-6394 (Scammers; Added 03 Nov. 2011)
016-648-4724 (Spammers)
016-655-7841 (Debt collectors; Added 09 Dec. 2011)
016-665-2473 (Some medical plan promotion; Added 17 Feb. 2012)
016-678-0169 (Ritma Armada Debt Collectors; Contributed by Jash; Added 12 Jul. 2012)
016-696-3260 (Online purchase scammers; Added 02 Mar. 2012)
016-712-3427 (Scammers; Added 03 Nov. 2011)
016-915-5171 (Scammers; Added 22 Apr. 2012)
016-977-7806 (Pervert; Contributed by weeds; Added 17 Feb. 2012)
016-977-9916 (Pervert; Contributed by weeds; Added 17 Feb. 2012)
016-979-2307 (Spammers)
016-998-2460 (Online purchase scammers; Added 02 Mar. 2012)

Prefix 017

017-207-4859 (Debt collectors; Added 09 Dec. 2011)
017-218-6523 (Debt collectors; Added 09 Dec. 2011)
017-237-0624 (Online purchase scammers; Added 24 Jul. 2012)
017-241-3137 (Pervert; Contributed by Alissa; Added 17 Feb. 2012)
017-344-0829 (Pervert; Contributed by weeds; Added 17 Feb. 2012)
017-386-4537 (Online purchase scammers; Added 02 Mar. 2012)
017-657-3766 (Online purchase scammers; Added 6 Jun. 2012)
017-661-8393 (Pervert; Contributed by weeds; Added 17 Feb. 2012)
017-693-1328 (Online purchase scammers; Added 02 Mar. 2012)
017-797-7516 (Loan shark; Added 11 May 2012)
017-847-9562 (Online purchase scammers; Added 24 Jul. 2012)
017-882-2964 (Online purchase scammers; Added 02 Mar. 2012)
017-920-6818 (Online purchase scammers; Added 11 May 2012)

Prefix 018

018-278-4955 (Al-Rajhi Bank)
018-667-2455 (Al-Rajhi Bank)

Prefix 019

019-222-8654 (Koperasi personal loan. Contributed by azmi; Added 10 Aug. 2012)
019-271-2873 (Scammers; Added 6 Jun. 2012)
019-320-2952 (Scammers; Added 6 Jun. 2012)
019-333-4926 (Koperasi personal loan. Contributed by azmi; Added 10 Aug. 2012)
019-335-2189 (Scammers; Added 03 Nov. 2011)
019-394-8805 (Online purchase scammers; Added 02 Mar. 2012)
019-398-7520 (Credit card; Added 17 Feb. 2012)
019-399-2665 (Scammers; Added 28 Mar. 2012)
019-632-6688 (Pervert; Contributed by weeds; Added 17 Feb. 2012)
019-656-4133 (Scammers; Added 28 Mar. 2012)
019-675-0068 (Scammers; Added 12 Jul. 2012)
019-675-0093 (Scammers; Contributed by this is my 3rd time forgodsake!; Added 12 Jul. 2012)

From overseas (contacting us in Malaysia)

1-610-222-6009 (Unknown – USA)
44-77-3003-9225 (Scammers – UK)
44-77-3044-6195 (Scammers – UK)
852-6067-4175 (Scammers – Hong Kong; Added 09 Dec. 2011)
852-6529-2148 (Scammers – Hong Kong; Added 22 Apr. 2012)

“Exotic phone numbers”

+60301 (Internet phone number like VoIP or budget international calls. This number is sometimes used by scammers; Added 28 Sept. 2012)
23526663337 (Spammers; Added 1 Oct. 2012)
0000104432696 (Scammers. Contributed by Concern Citizen; Added 1 Oct. 2012)

Comments

  1. Nurulhuda Mohamed :

    Thanks .Sgt membantu:-)

  2. Pergh, bahayanya. Kena lebih berhati-hatilah pasni. Terima kasih Puan Bee kongsi pengalaman yg sgt2 berguna. 🙂

  3. mmg banyak kes mcm ni.. kene ambik langkah berjaga jaga

  4. bee kena kes gini… nis kena kes nigerian scam…

    hai…. zaman penipuan berleluasa ni kan… nak hati2 je…

    mak oi panjangnyaaaa list nombor tepon scammer

Speak Your Mind

*