Nov
2011

Kelas Masakan Buat Sosej Gulung Yang Yummy

Wanita-wanita disini ada kelas masakkan setiap tahun , setelah di rancang rapi terus buat kelas masakan pada malam kelmarin dari jam 8.30pm hingga jam 11.00 pm , tudia masak sikit je pun , acara lain-lain banyak antaranya sembang-sembang , wahaha .. ada yag duk dekat tapi lama tak jumpa .. erk ? macam mana tu ? fikir lah sendiri hahah …

kelas masakan

Cikgu tu jiran je pun , dia pandai masak so kita lantik dia jadi cikgu kali ni , gambar di atas dia tengah tunjuk atur cara nak gentel doh untuk dililitkan menjadi roti sosej gulung yang yummy tu ..

kelas masakan

Puanbee yang chubby .. waaa~ banyak vitamin kata suami saya , waduhhh .. sebelah saya tu mak angkat (umi) yang baik hati , boleh lah dijadikan pengubat rindu mak di kampung tu , kalau lama tak pergi ke rumah umi , umi akan call ajak makan-makan, tu sayang tu hahah …

kelas masakan

Dan ini adalah sosej yang di bungkus untuk tapau bawak balik , yang tapau dalam perut pun banyak , sedap lembut je rotinya , makan pula ketika masih panas .. perghhh …

kelas masakan

Dekat sikit :) dap kan ? buat sendiri best .. nanti saya kongsi resepi , penat sikit nih , selain sosej gulung kami ada buat pop corn menggunakan periuk biasa je , best yang tu tak sempat pandang dah habis kanak-kanak makan , nanti saya share gambar dia ..

36 thoughts on “Kelas Masakan Buat Sosej Gulung Yang Yummy

    • memang dulu semasa anak saya kecil2 , tk join mana2 aktiviti , sekarang diorang dah besar boleh lah ..tu pun aktiviti yg boleh bawa anak sahaja saya turut serta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge