Kelas Masakan Buat Sosej Gulung Yang Yummy

Wanita-wanita disini ada kelas masakkan setiap tahun , setelah di rancang rapi terus buat kelas masakan pada malam kelmarin dari jam 8.30pm hingga jam 11.00 pm , tudia masak sikit je pun , acara lain-lain banyak antaranya sembang-sembang , wahaha .. ada yag duk dekat tapi lama tak jumpa .. erk ? macam mana tu ? fikir lah sendiri hahah …

kelas masakan

Cikgu tu jiran je pun , dia pandai masak so kita lantik dia jadi cikgu kali ni , gambar di atas dia tengah tunjuk atur cara nak gentel doh untuk dililitkan menjadi roti sosej gulung yang yummy tu ..

kelas masakan

Puanbee yang chubby .. waaa~ banyak vitamin kata suami saya , waduhhh .. sebelah saya tu mak angkat (umi) yang baik hati , boleh lah dijadikan pengubat rindu mak di kampung tu , kalau lama tak pergi ke rumah umi , umi akan call ajak makan-makan, tu sayang tu hahah …

kelas masakan

Dan ini adalah sosej yang di bungkus untuk tapau bawak balik , yang tapau dalam perut pun banyak , sedap lembut je rotinya , makan pula ketika masih panas .. perghhh …

kelas masakan

Dekat sikit :) dap kan ? buat sendiri best .. nanti saya kongsi resepi , penat sikit nih , selain sosej gulung kami ada buat pop corn menggunakan periuk biasa je , best yang tu tak sempat pandang dah habis kanak-kanak makan , nanti saya share gambar dia ..

(Visited 16 times, 1 visits today)

36 thoughts on “Kelas Masakan Buat Sosej Gulung Yang Yummy

    1. puanbee Post author

      haa tunggu lah barang tak beli lagi asyik lupa je ..resepi tu ade je , tapi nak buat sendiri dulu baru senang nak bebel kat blog wahaha

  1. Ummi Hanie

    xpernah buat yg mcm ni .. slalu dok masukkan sosej yg dibelah 4 , masukkan dlm roti,roll gitu2 jer… ahh sedapp jugakk … hahhaha ~

    bee..chubby tp comei gok :p

    1. puanbee Post author

      memang dulu semasa anak saya kecil2 , tk join mana2 aktiviti , sekarang diorang dah besar boleh lah ..tu pun aktiviti yg boleh bawa anak sahaja saya turut serta

  2. nurmisnan

    Cik Bee kita memasak plak..

    Aku suka buat pop corn sendiri. Masuk butter, gula jagung dlm periuk
    tutup. Api jgn terlalu kuat… hangus… Sedia utk tgk movie baru.. hik3

      1. nurmisnan

        yer sweety.. aku masuk butter with sugar.. api jgn kuat
        then masuk terus jagung.. tutup.. biarkan sampai tak bunyi…
        guna minyak jagung lagi sodap..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>