Kelas Masakan Buat Sosej Gulung Yang Yummy

Wanita-wanita disini ada kelas masakkan setiap tahun , setelah di rancang rapi terus buat kelas masakan pada malam kelmarin dari jam 8.30pm hingga jam 11.00 pm , tudia masak sikit je pun , acara lain-lain banyak antaranya sembang-sembang , wahaha .. ada yag duk dekat tapi lama tak jumpa .. erk ? macam mana tu ? fikir lah sendiri hahah …

kelas masakan

Cikgu tu jiran je pun , dia pandai masak so kita lantik dia jadi cikgu kali ni , gambar di atas dia tengah tunjuk atur cara nak gentel doh untuk dililitkan menjadi roti sosej gulung yang yummy tu ..

kelas masakan

Puanbee yang chubby .. waaa~ banyak vitamin kata suami saya , waduhhh .. sebelah saya tu mak angkat (umi) yang baik hati , boleh lah dijadikan pengubat rindu mak di kampung tu , kalau lama tak pergi ke rumah umi , umi akan call ajak makan-makan, tu sayang tu hahah …

kelas masakan

Dan ini adalah sosej yang di bungkus untuk tapau bawak balik , yang tapau dalam perut pun banyak , sedap lembut je rotinya , makan pula ketika masih panas .. perghhh …

kelas masakan

Dekat sikit :) dap kan ? buat sendiri best .. nanti saya kongsi resepi , penat sikit nih , selain sosej gulung kami ada buat pop corn menggunakan periuk biasa je , best yang tu tak sempat pandang dah habis kanak-kanak makan , nanti saya share gambar dia ..

Comments

  1. Mana resepinyer? xder resepi, tggu PB buat dan hantar ke umah jelah..huhu

    • haa tunggu lah barang tak beli lagi asyik lupa je ..resepi tu ade je , tapi nak buat sendiri dulu baru senang nak bebel kat blog wahaha

  2. xpernah buat yg mcm ni .. slalu dok masukkan sosej yg dibelah 4 , masukkan dlm roti,roll gitu2 jer… ahh sedapp jugakk … hahhaha ~

    bee..chubby tp comei gok :p
    Ummi Hanie recently posted..Bahaya GulaMy Profile

  3. wah bestnyer…rajin bee…biler la nak beraktiviti cam ni mesti seronok…
    lizz recently posted..Makanan diet : Ketam dan Udang bantu turunkan berat badanMy Profile

  4. alololo bestnye Bee… nak buat x pandai… beli ajo la haza ni.. hikhik :)
    mummyHaza recently posted..Lagi cite konvo | Tapi mane Arman?My Profile

  5. bagusnya ada aktiviti camtu…..
    syamila recently posted..Wordless Wednesday #13My Profile

  6. Ehh..nak belajar la…..
    Tapi sosej tu kene beli kat kedai la kan
    juanita recently posted..WW : Gap Casting Call 2011 @ GapKids One UtamaMy Profile

  7. ohh..yang ini. senang aje nak buat. ingatkan lain tadi.
    titan recently posted..Komisen ke 11 dari InnityMy Profile

  8. hehe.. kalau boleh jual online mesti lagi hebat.. :)
    tapi roti mana boleh tahan lama….
    CMRatu recently posted..Agihan RM100 kepada pelajar sekolah bermula hari iniMy Profile

  9. siap dlm bekas mcm jual kat kedai, tinggal letak tanda harga je…
    buat sendiri guarantee halal.
    Denaihati recently posted..Senarai Peserta dan Tugasan Contest Gadget ImpianMy Profile

  10. roti sosej adalah peberet kutu dan Aiman.yummy!
    puan kutu recently posted..Wordless Wednesday : Allahu AkbarMy Profile

  11. sedappppp
    Jendela Hati recently posted..Matt Bond Alaf BaruMy Profile

  12. Isteri saya berminat hendak mengikut aktiviti macam ini tapi masalah ada anak kecil susah sedikit untuk sertai.

    • memang dulu semasa anak saya kecil2 , tk join mana2 aktiviti , sekarang diorang dah besar boleh lah ..tu pun aktiviti yg boleh bawa anak sahaja saya turut serta

  13. best jugak ada aktiviti macam ni bee, belajar buat kuih dan dapat jugak jumpa kawan2
    ummiross recently posted..KESAYANGAN KAMI-OUTDOOR PHOTO SHOOTMy Profile

  14. wah sedapnya sosej gulung tu,teringin jugak nak belajar…..

  15. Cik Bee kita memasak plak..

    Aku suka buat pop corn sendiri. Masuk butter, gula jagung dlm periuk
    tutup. Api jgn terlalu kuat… hangus… Sedia utk tgk movie baru.. hik3
    nurmisnan recently posted..Wordless Wednesday #21My Profile

  16. adeh…lapar balik tengok roti sosej tu…macam sedap je..
    Hazmin Hamudin recently posted..Wordless Wednesday #10My Profile

  17. puan bee…..menyelerakan betul sosej gulung tu…..yum yum..:)
    kimmie recently posted..Wordless Wednesday 4My Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge