Kebaikkan memakai Premium Beautiful Korset semasa dalam pantang …

Kebaikkan memakai Premium Beautiful Korset semasa dalam pantang …

Sekarang selepas saya dah melahirkan anak 3 orang , baru rasa menyesal .. kenapa lah tak guna korset Premium Beautiful ni masa dlm pantang kelmarin , alahai .. dulu-dulu semasa dalam pantang saya tak suka pakai korset , kalau pakai pun ..sekejap jer ..sebabnya panas dan rasa tak selesa gatal-gatal .. macam – macam rasa lah.. siap beli bermacam jenis kain bengkung lagi tu …korset pun ada , tapi harga bawah RM100 , tapi semuanya tak bertahan lama dengan saya .. sebab tak selesa…

Dah pakai Premium Beautiful ni baru tahu rasanya macam mana , selesa .. tak panas… dan yang paling penting … sedap jer memakainya .. walaupun pakai 2-3 hari baru basuh .. sebelum ni saya tak percaya langsung apa orang cakap .. yang Premium Beautiful ni sedap di pakai .. Tapi bila dah rasa sendiri baru tau .. rugi tak beli dari awal dulu .. kalau tak mesti badan aiii langsing jerrr.. awww…

Pandangan sisi Premium Beautiful
Pandangan sisi Premium Beautiful

Walau sebesar mana pun badan wanita , selepas pakai Premium Beautiful Corset ni , badan tetap akan ada cutting .. Best kan gitu ?

Dalam zaman sekarang ni .. mesti ramai yang tak berbengkung kan kan kan ?

Saya pernah interview seorang nenek , bagaimana orang dulu berpantang … diorang akan lilitkan kain panjang ke badan setiap hari .. dari dada sampai ke punggung ..tapi org sekarang tak akan buat begitu …bukan dlm pantang je , setiap kali nak keluar rumah pun pakai bengkung .. sebab tu orang dulu2 boleh pakai kebaya pendek setiap masa , sebabnya cutting diorang memang tak kan lari .. maintain jer…

Oleh itu .. kalau lah korang tak nak menyesal macam saya yang ambik remeh benda ni … last2 perut mengelebeh jer .. sampai suami pun asyik tegur-tegur .. dah jadi satu hal .. baik lah spend duit sikit dan beli Korset Premium Beatiful ni…

Tahu tak bahawa …..

”Kehamilan dan kelahiran mengganggu badan wanita dan kesemua otot-otot, tulang, urat, sendi, dan lain-lain, sudah bertukar keadaan dan menjadi kembang dan bengkak disebabkan pengaruh hormon hamil.”

Oleh itu .. kita kena jaga betul2 semasa dalam pantang nanti…

Antara kebaikkan berpantang dengan Korset Premium Beautiful adalah :

  • melindungi organ dalaman dan membolehkannya lebih cepat kecut dan kembali ke tempat asal
  • menggalakkan postur yang baik, justeru, membantu penyusuan bayi
  • mengetatkan perut dan otot-otot yang longgar semasa kehamilan
  • memecahkan lemak dan selulit
  • mencegah dari makan berlebihan
  • mengempiskan perut dan mengurangkan berat badan supaya potongan badan kembali kepada bentuk asal

Oleh itu … jika nak cuba korset Premium Beautiful ni sebelum membeli pun boleh ..

Puanbee : tie2kay@gmail.com

Maklumat lengkap tentang Premium Beautiful – link

Testimoni pemakaian saya sendiri pada hari pertama dan kedua – link

Dah tu amalkan pulak herba maharani ni mesti meletop punya lah 🙂

20 thoughts on “Kebaikkan memakai Premium Beautiful Korset semasa dalam pantang …”

  1. Pingback: Fatin Liyana Pakai Corset PB - Dapatkan Postur Badan Yang Cantik

  2. Pingback: Herba Maharani | Herba Untuk Wanita | Puanbee.com

  3. bersalin ank pertama dulu, mmg nis pamkai bengkung lilit2 yg pnjg tu, nenek pakaikan… dia ajar,,

    brsalin ank ekdua pun pakai gak, yg ketiga dan dampai kelima ni pakai jenis ikat2 tali kat depan tu, lepas pntg pun masih rajin juge pakai..skrg tak dahh… hoho. tp serius ckp, mmg rasa sedap perut bila pakai, tak rasa kembang jer,,,

  4. korses sendatla…ingat dulu kakak sepupu bertunang sekali baju tak muat…ada sorang mak saudara saya yang glamour guna korset bagi kakak pakai baru muat baju bertunang haha kelakar…

  5. Ibu Mifzal Arsyad

    alamak..kena kumpul duit dr sekarang lah..nak buat beli PB ni..harga beribu..kalau x sedap pakai mmg naya..mgkin sbb tu harga nya mahal..sbb banyak kelebihannya kan..

    1. ibu sedap pakai saya jaim , utk bra dan long girdle kita tk rasa macam susah sangat pun, cuma tuk pinggang tu biasa lah kalau dah banyak melebar memang ler tertekan sikit .. saya kalau boleh tk nak tukar2 bra n long girdle tu ibu .. siyessss

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *