Kami Tak Perlukan Taman Tema

Share

Bukan nak protes terhadap Taman Tema yang ada di Malaysia ni , Jauh sekali hendak sebarkan fitnah terhadap Taman Tema .. tapi .. kenapa harus pergi ke Taman Tema jika bermain di laman rumah pun dah super duper seronok ?

kanak-kanak main air

Amboi siap peace lagi tu , ni semua sepupu-sepupu aliya , una dan baby .. bila balik kampung berkumpul memang seronok..semua tinggal di KL , tapi tetap berjumpa di kampung , Di Kl bapak-bapaknya sibuk sangat tak sempat nak bawak anak-anak jumpa agaknya..

kanak-kanak main air

Opah kata ..jangan main air ..tak larat opah nak bayar duit air nanti ..

Paklang kata .. tak pa .. nanti paklang bayarkan ..

Budak-budak apa lagi dah dapat green light ..

Saya ? rasa aman sikit semua main kat luar leh le borak dengan lebih panjang dengan mak-mak depa kat dalam bayangkan 13 orang buadak berkumpul cam mana ..hiks..

kanak-kanak main air

Si laila ni pulak , tak de mood agaknya nak layan budak-budak yang lain main air .. laila kat kampung pemalu sakan ..Una kemain lagi kan..

baby laila

baby laila

Balik Kl je una demam , dah seminggu pun , tapi demam una masih tak sembuh-sembuh siap jangkit ke baby laila lagi tu .. Budak sensitif ni agak mencabar nak jaga , itu tak boleh , ini tak boleh , tapi kalau semua di larang kesian lah pulak.. layan …

Soalan : kenapa diorang menhadap satu arah je ?

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

22 Comments:

  1. Pingback: Mengidam Cucur Cempedak Goreng | Malaysia Mom Bloggers

  2. sonoknya taman tema kmpung … haa tau,depa ngadap ke pancutan air .. hahaha :p

  3. kesian kat una demam panjang. tapi dia dah puas main kat tmn tema FOC

  4. Seronoknya main air…:)

  5. biaselah bee…kalau dah balik kampung…nak pula sepupu sepapat merekapun ada sekali…ha apa lagi sakanla bebudak tu

  6. bestnya main air!! tiket ‘free’ plak tu ye..hehe..

  7. memang best la kalo dpt main air.. kecik2 dulu kalo time mak keja petang,.. ptg tu juga la mandi kat luar dgn adik. kawan duk sblh umah pon join.. MERDEKA day la time tu…

  8. taman temanya sembur air satu hala jer..:)

  9. amat menyeronokkan……knapa ibunya xjoin skali……

  10. budak2 memang suka main air..nape ek..akak tengah buat kajian sekarang ni nape budak2 suka main air..kihkihkih

  11. “Taman tema” ni masuk percuma. 😀

  12. amboi seronoknye, teringat lak zaman kanak-kanak dolu kale, tapi guna penyiram sayur atok, sukew bebenornye, atok sporting kihkih

  13. syoknya depa main ayaq…. sesekali erkumpul ramai2 mcm ni mmg best, tambah bila anak2 buah ramai..meriah… anak buah zie xdela ramai mcm Bee, 4 org je termasuk Alya baru 5 org…

  14. Selalu duduk diatas awan apabila turun ke tanah tentu gembira tidak ingat. Anak-anak kampung fizikal lebih lasak daripada anak orang bandar.

  15. hihi kalau macam ni memang tak perlu taman tema, ini lagi meriah…

  16. sukanya diorang…

  17. Salam Bee,

    Ada yang pakai pampers join ye? hikhik nampak comel je montot dia 😀

  18. Heeee… Sakan. Zaman saya juga x merasa. Kami merasa di taman tema je la. Zaman tu ada mimaland. Haaaaha

  19. budak-budak, biasalah tu..

  20. saya masa kecik memang tak merasa la main air gini..buat kena rotan je boleh la..hehehe

  21. seronok bebudak main air..teringat zaman kita kecik2 dulu

  22. mana xdemam..main air jer..huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *