Kami di Putrajaya

Tak pernah sampai di Putrajaya , ini lah pertama kali .. walaupun tinggal dekat aje ..  Perjalanan ini tak di rancang.. selalunya kalau tak merancang lah menjadi , kalau di rancang tak menjadi. Pada mula nya rancang hendak tidur di rumah adik yang terletak di kajang , kan ke ampang tak ada air .. jadi saya dengan anak kecil 4 orang ni memang tak boleh nak harung situasi tak ada air ni. Jadi sediakan payung sebelum hujan.

Tau-tau adik ipar ajak bejalan di Putrajaya. Dah memang tak pernah sampai ke Putrajaya , jadi siggah lah kejap ..walaupun sebenarnya nak pergi beli barang dapur.

pemandangan putrajaya waktu malam

Pemandangan waktu malam .. cantik dan tenang .. kalau tak ada anak kecil nak duduk lama sikit. Tapi ada anak tak sesuai .. jadi singgah untuk begambar saja lah ..

pemandangan di masjig putrajaya

Bergambar depan Masjid Putrajaya…dah hampir senja pun.. Ini lah peneman kalau nak pergi kemana-mana semasa ketiadaan suami . Tak berani nak berjalan sendiri. Takut macam-macam … ( sendiri faham lah kan ? )

bermain di putrajaya

Terkejut tengok aliya … mula-mula malu takut nak main sport drift ni , tapi di paksa oleh ibu sebab dah bayar … haha mahal kan .. sekali dah main , tak nampak macam anak dara dah .. lagak macam anak jantan. Kuat sungguh tenaga dia .. terkejut habis semua orang tengok .. dia memang minat lah aktiviti lasak ni .. dulu pernah cuba sekali .. 3 tahun lepas kot.

Pilih-pilih nak apa … budak kecil kaki pendek main motor , baskal untuk orang kaki pendek lah ye … walaupun mahal gak ler .. 15 minit RM10 .. tapi berbaloi … tengok aanak-anak , adik ketawa seronok .. lepas tension .. ibu tak naik lah ye ..

2013-12-18 18.57.58

2013-12-18 18.57.41

Maksu .. nak tahu … muka dia ni sebijik muka saya dulu-dulu ..cuma dia gelap dan kurus sikit dari saya .. tapi kebanyakkan  kawan-kawan yang dah bertahun tak jumpa mesti tak cam ..

Syamim … nasib lah anak …  belum 2 bulan dah merasa jalan jauh. Setakat ni .. Perak , KL dan JB .. Amboii dia …

2013-12-18 19.01.24

Kenangan .. bukti syamim di putrajaya .. heee ..  stroller pinjam .. nak cari stroller lah ..

gambar putrajaya

Gambar last sebelum pulang ..
2013-12-18 19.10.56

Tengah azan .. tak boleh main .. terkebil-kebil budak-budak ni hahaha ..

2013-12-18 19.22.21

Lain kali nak cuba main belon air ni lah .. teringin tapi tak sempat ..

Banyak nak update tapi masa tak cukup .. follow instagram cepat sikit dapat update .. 🙂

 

Please follow and like us:
200

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

14 Comments:

  1. orang putrajaya tak pernah try lagi…hehehe

  2. Wah anak2 begitu menikmati tu naik motor ..
    Semoga hari2 Puanbee dan keluarga selalu riang dan bahagia 🙂

  3. Spot yang menarik untuk mengambil gambar dan beriadah.

  4. Wah recumbent trike pun ada. Kenape saya pergi dulu takde ?

  5. nis dah sampai putrajaya byk kali… ada pak sedara di sana… tp area masjid tu tak pernah turun lepak2…

    sporting si ibu + kakak belanja anak2 n adik2 🙂

  6. menariknya kak…nanti nak bawak ammar dan aneesa pergi sini juga la…

  7. 15 minit RM10.. Murah juga… Tak pernah lagi naik basikal ni…

  8. best nyer jalan sini, saya x pernah lagi sampai sini

  9. tak pernah pergi bercuti atau jalan2 dekat putrajay..yg saya tau lau pergi sana atas sebab kerja..hu3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *