Kalkulator Waktu Subur & Kalkulator Tarikh Bersalin

Saya cari applikasi kalkulator waktu subur yang boleh di download untuk disimpan dalam laptop seperti yang terdapa pada applikasi iPad tu , tapi tak jumpa pulak lah .. search punya search jumpa satu applikasi di majalah Pa&Ma , tapi tak boleh download lah pula.Tapi tak pe masih lagi boleh guna , hari-hari kena pergi sana ler pulak.. Nak tak kira tarikh bersalin dan mungkin merancang untuk mengandung lagi ? boleh tengok waktu subur disini. Saya saja suka-suka je..

Rahsia Mudah Hamil – Tips Kesuburan Untuk Wanita

kalkulatur waktu subur dan kalkulator traikh bersalin

Jika nak kira waktu subur atau tarikh bersalin mestilah kena pergi ke website Pa & Ma dulu ye. Bila dah klik link Pa & Ma tu, scroll bawah sampai nampak gambar seperti di atas , Klik Kalkulator Ovulasi untuk tengok waktu subur anda , dan klik Kalkulator tarikh bersalin untuk tengok tarikh bersalin anda.

Walaubagaimana pun benda ni hanya applikasi ciptaan manusia , jangan ikut dan percaya sangat ye..jika dah pun disahkan mengandung cepat-cepat lah buat pemeriksaan di klinik berhampiran dan buat buku “pink” tu , tahu awal senang nak jaga kandungan tu.

Ataupun jom tengok cara-cara mengira waktu subur secara manual disini

Please follow and like us:
200

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

23 Comments:

  1. Pingback: Mengira Waktu subur Wanita , Merancang kehamilan | Puanbee.com

  2. Pingback: Ibu Hamil Di Trimester Kedua Lebih Kuat Berpuasa ? | ~ Ini lah FaMiLi @ Puanbee.com ~

  3. Kalkulasi yang sangat bermanfaat terutama bagi para ibu hamil dan ibu2 yang saat ini sedang ini menjalankan program bayi
    terima kasih infonya mbak ..

  4. Pingback: Buat buku klinik setelah di sahkan hamil kali ke – 4 | Puanbee.com - Kisah peribadi tak terlalu peribadi

  5. sy keluar period 3 hari je….so bila waktu subur sy?

  6. best gak..sblm ni x tau plak nk kira wktu sbr..pas ni bleh lh mrncg pa yg patut

  7. kak sya main agak2 je waktu subur….he3

  8. nasib baik jumpa kan…
    buat la dalam blog kak gak pasal calculator bersalin nie

  9. Macam-macam sekarang ni. period pun boleh dicalculatorkan heheheh. canggih!!!!

  10. ya ampun smae jek kita pagi2 ni bukak website pa&ma… nis godek2 gak kalkulator tu tp takleh sbb lepas bersalin ni belum period..

  11. Puan Bee ada pelan hendak tambah boy lagi ker? ­čÖé

  12. Sebagai rujukan utk ibu2 n bakal ibu kan. Ayah2 pun elok tau juga.

  13. aik boleh plak saja2 ye kak? hihi…

  14. Owhh, ada juga aplikasi macam ni ya… menarik…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *