Kalkulator Waktu Subur & Kalkulator Tarikh Bersalin

Saya cari applikasi kalkulator waktu subur yang boleh di download untuk disimpan dalam laptop seperti yang terdapa pada applikasi iPad tu , tapi tak jumpa pulak lah .. search punya search jumpa satu applikasi di majalah Pa&Ma , tapi tak boleh download lah pula.Tapi tak pe masih lagi boleh guna , hari-hari kena pergi sana ler pulak.. Nak tak kira tarikh bersalin dan mungkin merancang untuk mengandung lagi ? boleh tengok waktu subur disini. Saya saja suka-suka je..

Rahsia Mudah Hamil – Tips Kesuburan Untuk Wanita

kalkulatur waktu subur dan kalkulator traikh bersalin

Jika nak kira waktu subur atau tarikh bersalin mestilah kena pergi ke website Pa & Ma dulu ye. Bila dah klik link Pa & Ma tu, scroll bawah sampai nampak gambar seperti di atas , Klik Kalkulator Ovulasi untuk tengok waktu subur anda , dan klik Kalkulator tarikh bersalin untuk tengok tarikh bersalin anda.

Walaubagaimana pun benda ni hanya applikasi ciptaan manusia , jangan ikut dan percaya sangat ye..jika dah pun disahkan mengandung cepat-cepat lah buat pemeriksaan di klinik berhampiran dan buat buku “pink” tu , tahu awal senang nak jaga kandungan tu.

Ataupun jom tengok cara-cara mengira waktu subur secara manual disini

Comments

  1. Kalkulasi yang sangat bermanfaat terutama bagi para ibu hamil dan ibu2 yang saat ini sedang ini menjalankan program bayi
    terima kasih infonya mbak ..
    Rina recently posted..Create 8 Simple CSS Image Button With Box Shadows EffectsMy Profile

  2. sy keluar period 3 hari je….so bila waktu subur sy?

  3. best gak..sblm ni x tau plak nk kira wktu sbr..pas ni bleh lh mrncg pa yg patut

  4. kak sya main agak2 je waktu subur….he3
    syamila recently posted..Saman jangan tak SamanMy Profile

  5. TopiJerami90 :

    nasib baik jumpa kan…
    buat la dalam blog kak gak pasal calculator bersalin nie
    TopiJerami90 recently posted..Lirik Lagu Bawaku Pergi – Zizan Feat KakaMy Profile

  6. Macam-macam sekarang ni. period pun boleh dicalculatorkan heheheh. canggih!!!!

  7. ya ampun smae jek kita pagi2 ni bukak website pa&ma… nis godek2 gak kalkulator tu tp takleh sbb lepas bersalin ni belum period..
    Ummi Hanie recently posted..Wordless Wednesday #32: Abby Abadi kini bertudung (SYUKUR)My Profile

  8. Puan Bee ada pelan hendak tambah boy lagi ker? :-)
    akubiomed recently posted..Blog AkuBiomed mencalon diri DiGi WWWOW Awards 2012My Profile

  9. Sebagai rujukan utk ibu2 n bakal ibu kan. Ayah2 pun elok tau juga.
    Denaihati recently posted..Jalan-jalan ke Tempat Menarik di Cameron HighlandsMy Profile

  10. aik boleh plak saja2 ye kak? hihi…
    bardboo recently posted..Kuah Kacang dan Nasi Impit | Rasa Macam Hari Raya Pulak!My Profile

  11. Owhh, ada juga aplikasi macam ni ya… menarik…
    Eizil recently posted..Fokus pada apa yang anda ingin capaiMy Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge