Kad Bisnes Tempahan Online Je..

Orang lain ada kita pun mesti ada jugak.. oh bukan begitu ye .. sebenarnya dah lama saya berkira-kira nak buat kad bisnes ni, semenjak saya pergi ke Event pertama untuk movie screening dulu lagi, kemudian seperti biasa lah saya ni kan, tangguh-tangguh dulu..al-maklumlah kena keluarkan duit..sampai lah 2-3 event saya pergi pun tak ada kad..

Tengok blogger lain kemain edarkan kad, baru tefikir bagus juga ada kad..agak susah nak taip url blog ,alamat email segala.. sebabnya .. adsvertiser akan mencari blogger yang sesuai dan senang di hubungi jika ada apa-apa event..so persiapkan diri kita baru boleh menjana duit dari blog ye tidak ?.. apa salahnya melabur sikit.

order kad bisnes online

Tukar tradmark dan tajuk blog semata-mata kerana kad ni , nak nampak kan blog kita jenis apa ..semua kena tukar..Pink dan biru memang warna pilihan tak boleh tukar dah agaknya..

harga tempahan kad bisnes

Lepas kak kujie buat kad , terus kak kujie rekomenkan website yang kak kujie tempah kad tu , saya pulak borak dengan kak yan pasal nak buat kad.. tup-tup kak yan pun tempah kad, dan sampai pada hari yang sama , design pun ada sesikit tak jauh beza.. haha kebetulan ni siyez kami tak rancang apa-apa pun….(Nak tengok design lain dari Printsini boleh klik link tu ye..)

Kalau kak yanmie order 200 , saya order 100 keping sahaja.. rasa cam tak habis je..

contoh kad bisnes blogger

Antara kad blogger lain yang saya dapat ketika menghadiri event2 yang lepas..sayangnya tak de kad kak jie dengan kak yan..

Semua blogger patut ada kad ni lagi-lagi siapa2 yang ada bisnes online tu .. saya order dari Printsini.com dengan harga RM27 untuk 100 kad, duit pos RM10 dan design RM30. Berbaloi-baloi ..kot2 lah sapa2 nak survey harga kan..saya tempek harganya sekali senang .. LOL. Yang penting senang berurusan dengan Printisini tu .. maaf jika saya banyak kerenah :)

About puanbee

Seorang anak , isteri dan ibu. Mempunyai 4 orang cahaya mata. Berumur 30-an , Suri rumah sepenuh masa tetapi mempunyai perniagaan online. Segala terguran dan komen boleh terus hubungi admin melalui EMAIL.

Comments

  1. Teringin nak dapat kad Puan Bee. :)

  2. wahh makin hebat..cayalah kak
    berminat nak wat gak 1hari nanti,tapi tak tahu la bila..kikiki

  3. wah,,saya pun dah tempah kad juga tapi bukan untuk infonewbie tapi blog kraf saya. nanti nak tempah lagi untuk yang lain plak.

  4. hehe..nizam xde lagi kad utk blog ni…hehe..

  5. tuan tanah :

    wah makin raamai blogger mempunyai bisnes card…;)

  6. kad bro framestone tu den yg print kan..hehe…design tu mmg design die cuma tochup cket…die buat 1000keping..hehe.. aritu promosi 1000 keping (10 kotak) rm50 jer :)

  7. Tengok YanmieOnline dan PuanBeeDotCom ada bisnes kad, rasa nak juga ada bisnes kad. :)

  8. wah, kena ada kad bisnes gak nanti ni. ingat nak tempah dengan haru je. tunggu siapkan landing page dlu. baru menarik. hehe

  9. uikkkk…macam kenal je kad karer fink tu… πŸ˜›

    tahniah2 dah maju setapak lagi ya bee… :)

    • hahah kad fink tu comel .. bee memang simpan kad comel2 .. byk giler kad..dulu2 sebelum ada blog kerja kumpul kad supermarket je ..

  10. tak rasa macam blogger newbie macam saya ni kene buat.

  11. cantik dn mmenarik..ingt nk buat gak la

  12. Saya belum lagi terlibat mana-mana aktiviti yang dianjur oleh blogger. Mungkin masa akan datang boleh buat business card.

  13. cantik kad bisnes kad bee…kaler pink lagi tulisan dia..akak nak satu..hihihihihi

  14. saya tak pernah merasa lagi pergi mana2 event..so rasanya belum perlukan kad lagi..tapi bila tnegok blogger2 lain buat, rasa macam nak buat plak..hehe…

  15. Assalam..
    Ada juga terbaca kat blog kakjie…
    tunggu masa je nk buat sebab header blog tak tukar lagi…

  16. saya belum terfikir lagi nak buat..maklumlah belum dapat event apa2 pun lagi hehehe

  17. saya pun ade tempah bisnes kad.. tapi tak perlu cepat .. so dapat offer promosi dari colouful card. Dalam rm20, full colour termasuk free kos penghantaran.

    cuma masalah dia.. siap awal bulan mac. Saya terkejar ape2. so, amik je la kan.

  18. ni yg tak menahan nk wat kad gak niii ….

    kira tajuk n tagline blog ni dah permanent la ek πŸ˜‰

    nis pun sgt suke pink n biru … πŸ˜‰

    • haha buat cepat nis , elok sgt ..sebab nis ada bisnes .. mcm bee ni tk de apa sgt pun gatai nak buat kad ..

      tau nis pun suka color mcm bee nih

  19. “This is my card” lepas ni boleh lah cakap cam tu :) tgh pikir design kad…

  20. i tengah perah idea buat design kad sendiri.. huhu..

    • lor design sendiri ek ? ikut header blog boleh juga ..sebab bee ni tk tentu arah lagi nak letak header apa so tk de lah sama sgt ..

  21. ramai dah main bisnis card, tengah pikir2.

  22. cantiklah bee, kelas gitu. Ummi pun teringin, insyaAllah.

  23. amboi semua sakan buat name card masing2.. :)

  24. UpProfits :

    Whoa..dh melangkah setapak ke hadapan..kehkehkeh..nk 1!

  25. wah…puanbee pun dah ada bisness card…bagus2..satu kemajuan yg patut dicontohi. Senang kalau orang nak hubungi kan πŸ˜€

  26. Bro angkat 1000 keping.. dalam rm 130 termasuk design etc

  27. tq puan bee… :)

  28. memang tak nak letak nombor telefon yer?

    • a’ah memang tk letak .. nanti sapa2 nak leh je bagi ..cuma kalau rasa org tu tk perukan no tepun tk yah lah .. risau gak ..

      kot2 kad tu tercicir lah dimana2 , dpt kat org lain .. blog , fb , ada byk gambar .. cam bahaya jekk ..

  29. hehe…. tak yah kad, ambil tepon, picit2 je

    kalau penting mention je kt twitter…. dptlah message

  30. ahak…wah wah…cantik dan kemas designnya^ ^

  31. salam Bee..yg bee punya ni saiz bape yer?designnya kita sendiri/blog printsini yg suggestkan?Belakang kad kosong ke?Wah!byk lak atie menaya..bkn apa nk tahu gak dr bee yg telah menempah.Bkn tuk atie….tuk HB,dah lama biz..kad pon tarak..hihi

    • 1. Product : Business Card
      Description
      Size : 90mm x 54mm
      Printing Colour : Full Colour
      Printing Material : 260gsm Art Card
      Print Side : 2 sides
      Finishing : Matte Lamination
      Processing Days : 1-2 Working Day (s) –

      ni bee copy je..

      zatie – tengok gambar kat atas tu betul2 satu side tulis puanbee.com , satu lagi ada semua maklumat media social bee

      printsini design dengan cas harga sikit , kalau nak design sendiri pun boleh

  32. syoknya ada kad bisnes jgk…. bak satu.. hehehe…

  33. Bagus ada business card macam ni! Tool untuk memperkenalkan blog dialam nyata πŸ˜€

Speak Your Mind

*