Kad Bisnes Tempahan Online Je..

Orang lain ada kita pun mesti ada jugak.. oh bukan begitu ye .. sebenarnya dah lama saya berkira-kira nak buat kad bisnes ni, semenjak saya pergi ke Event pertama untuk movie screening dulu lagi, kemudian seperti biasa lah saya ni kan, tangguh-tangguh dulu..al-maklumlah kena keluarkan duit..sampai lah 2-3 event saya pergi pun tak ada kad..

Tengok blogger lain kemain edarkan kad, baru tefikir bagus juga ada kad..agak susah nak taip url blog ,alamat email segala.. sebabnya .. adsvertiser akan mencari blogger yang sesuai dan senang di hubungi jika ada apa-apa event..so persiapkan diri kita baru boleh menjana duit dari blog ye tidak ?.. apa salahnya melabur sikit.

order kad bisnes online

Tukar tradmark dan tajuk blog semata-mata kerana kad ni , nak nampak kan blog kita jenis apa ..semua kena tukar..Pink dan biru memang warna pilihan tak boleh tukar dah agaknya..

harga tempahan kad bisnes

Lepas kak kujie buat kad , terus kak kujie rekomenkan website yang kak kujie tempah kad tu , saya pulak borak dengan kak yan pasal nak buat kad.. tup-tup kak yan pun tempah kad, dan sampai pada hari yang sama , design pun ada sesikit tak jauh beza.. haha kebetulan ni siyez kami tak rancang apa-apa pun….(Nak tengok design lain dari Printsini boleh klik link tu ye..)

Kalau kak yanmie order 200 , saya order 100 keping sahaja.. rasa cam tak habis je..

contoh kad bisnes blogger

Antara kad blogger lain yang saya dapat ketika menghadiri event2 yang lepas..sayangnya tak de kad kak jie dengan kak yan..

Semua blogger patut ada kad ni lagi-lagi siapa2 yang ada bisnes online tu .. saya order dari Printsini.com dengan harga RM27 untuk 100 kad, duit pos RM10 dan design RM30. Berbaloi-baloi ..kot2 lah sapa2 nak survey harga kan..saya tempek harganya sekali senang .. LOL. Yang penting senang berurusan dengan Printisini tu .. maaf jika saya banyak kerenah :)

Search

Comments

  1. Teringin nak dapat kad Puan Bee. :)
    Asyrof Asri recently posted..That’s Why Im Here!My Profile

  2. wahh makin hebat..cayalah kak
    berminat nak wat gak 1hari nanti,tapi tak tahu la bila..kikiki
    maya mustwany recently posted.."Cik Bunny Buat Giveaway LAGI, Join Sekarang!"My Profile

  3. wah,,saya pun dah tempah kad juga tapi bukan untuk infonewbie tapi blog kraf saya. nanti nak tempah lagi untuk yang lain plak.
    eiela recently posted..Cuti Sakit 3 JamMy Profile

  4. hehe..nizam xde lagi kad utk blog ni…hehe..
    nizam recently posted..Larangan Sambutan Valentine DayMy Profile

  5. wah makin raamai blogger mempunyai bisnes card…;)
    tuan tanah recently posted..Belajar AbakusMy Profile

  6. kad bro framestone tu den yg print kan..hehe…design tu mmg design die cuma tochup cket…die buat 1000keping..hehe.. aritu promosi 1000 keping (10 kotak) rm50 jer :)
    Haru recently posted..Servis Design & Printing Business CardMy Profile

  7. Tengok YanmieOnline dan PuanBeeDotCom ada bisnes kad, rasa nak juga ada bisnes kad. :)
    zuls recently posted..Bantu Zulseffort Untuk Pusingan Akhir Gadget ImpianMy Profile

  8. wah, kena ada kad bisnes gak nanti ni. ingat nak tempah dengan haru je. tunggu siapkan landing page dlu. baru menarik. hehe
    Mohd Isa recently posted..Teknik SEO Blog Dengan Google Rich SnippetsMy Profile

  9. uikkkk…macam kenal je kad karer fink tu… :P

    tahniah2 dah maju setapak lagi ya bee… :)
    cikmin recently posted..Keputusan 2ND BIRTHDAY BLOG & MACARON GIVEAWAYMy Profile

  10. tak rasa macam blogger newbie macam saya ni kene buat.
    Yus recently posted..Dapatkan Genesis Framework + Child Theme Secara PercumaMy Profile

  11. cantik dn mmenarik..ingt nk buat gak la
    john recently posted..Cute Personal Pink Simple White Blogger TemplateMy Profile

  12. Saya belum lagi terlibat mana-mana aktiviti yang dianjur oleh blogger. Mungkin masa akan datang boleh buat business card.
    akubiomed recently posted..Gaji pegawai kerajaan wajib serah kepada isteriMy Profile

  13. cantik kad bisnes kad bee…kaler pink lagi tulisan dia..akak nak satu..hihihihihi
    mrs.yie recently posted..TAK PAYAH NAK KELENTONG AKULAHMy Profile

  14. saya tak pernah merasa lagi pergi mana2 event..so rasanya belum perlukan kad lagi..tapi bila tnegok blogger2 lain buat, rasa macam nak buat plak..hehe…
    bardboo recently posted..Saya Nak Hosting Percuma Pengendali BlogMy Profile

  15. Assalam..
    Ada juga terbaca kat blog kakjie…
    tunggu masa je nk buat sebab header blog tak tukar lagi…
    iza recently posted..Sinopsis Drama Atas Nama CintaMy Profile

  16. saya belum terfikir lagi nak buat..maklumlah belum dapat event apa2 pun lagi hehehe
    Zarul Umbrella recently posted..Peluang Karaoke Dgn Zarul UmbrellaMy Profile

  17. saya pun ade tempah bisnes kad.. tapi tak perlu cepat .. so dapat offer promosi dari colouful card. Dalam rm20, full colour termasuk free kos penghantaran.

    cuma masalah dia.. siap awal bulan mac. Saya terkejar ape2. so, amik je la kan.
    muazfaris recently posted..Singgah di Nandos | Jusco Wangsa MajuMy Profile

  18. ni yg tak menahan nk wat kad gak niii ….

    kira tajuk n tagline blog ni dah permanent la ek ;)

    nis pun sgt suke pink n biru … ;)
    Ummi Hanie recently posted..Malaysia Top BloggerMy Profile

  19. “This is my card” lepas ni boleh lah cakap cam tu :) tgh pikir design kad…
    azman recently posted..Sms Scam! Power RootMy Profile

  20. i tengah perah idea buat design kad sendiri.. huhu..
    madammondoq recently posted..Round-Round Bawak AwekMy Profile

  21. ramai dah main bisnis card, tengah pikir2.
    Denaihati recently posted..Dana Tanah Kebun Panti Asuhan Titian Ridho IlahiMy Profile

  22. cantiklah bee, kelas gitu. Ummi pun teringin, insyaAllah.
    ummiross recently posted..KELEBIHAN BISNES ONLINEMy Profile

  23. amboi semua sakan buat name card masing2.. :)
    CMRatu recently posted..Tips SEO : Bila tepat memilih kata kunciMy Profile

  24. Whoa..dh melangkah setapak ke hadapan..kehkehkeh..nk 1!
    UpProfits recently posted..Nak Cepat Kaya bukan Rasuah Jalannya..My Profile

  25. wah…puanbee pun dah ada bisness card…bagus2..satu kemajuan yg patut dicontohi. Senang kalau orang nak hubungi kan :D
    kimmie recently posted..Santai: Percutian di Kota Kinabalu – 1My Profile

  26. Bro angkat 1000 keping.. dalam rm 130 termasuk design etc
    Bro Framestone recently posted..Tazkirah : Sebelum Memberi NasihatMy Profile

  27. tq puan bee… :)
    arin recently posted..Update KejapMy Profile

  28. memang tak nak letak nombor telefon yer?
    ejam recently posted..RM100 Untuk Dimenangi, Hanya Capture Counter Sahaja.My Profile

  29. hehe…. tak yah kad, ambil tepon, picit2 je

    kalau penting mention je kt twitter…. dptlah message
    Kujie recently posted..Menangi Web Hosting Percuma Selama 2 TahunMy Profile

  30. ahak…wah wah…cantik dan kemas designnya^ ^
    Budak Nakal recently posted..Gempa bumi bermagnitud 6.2 gegar FijiMy Profile

  31. salam Bee..yg bee punya ni saiz bape yer?designnya kita sendiri/blog printsini yg suggestkan?Belakang kad kosong ke?Wah!byk lak atie menaya..bkn apa nk tahu gak dr bee yg telah menempah.Bkn tuk atie….tuk HB,dah lama biz..kad pon tarak..hihi
    ~azatie~ recently posted..SALAM MAULIDUR RASULMy Profile

    • 1. Product : Business Card
      Description
      Size : 90mm x 54mm
      Printing Colour : Full Colour
      Printing Material : 260gsm Art Card
      Print Side : 2 sides
      Finishing : Matte Lamination
      Processing Days : 1-2 Working Day (s) –

      ni bee copy je..

      zatie – tengok gambar kat atas tu betul2 satu side tulis puanbee.com , satu lagi ada semua maklumat media social bee

      printsini design dengan cas harga sikit , kalau nak design sendiri pun boleh
      puanbee recently posted..Kad Bisnes Tempahan Online Je..My Profile

  32. syoknya ada kad bisnes jgk…. bak satu.. hehehe…
    zie fauzi recently posted..Pusingan Akhir Contest Gadget Impian | Tercapai atau Sebaliknya?My Profile

  33. Bagus ada business card macam ni! Tool untuk memperkenalkan blog dialam nyata :D
    anif recently posted..Zoo Johor – Bahagian 2 (2012)My Profile

Trackbacks

  1. [...] perkhidmatan Printsinidotcom setelah melihat beberapa blogger yang saya kenali seperti Yanmie, Puan Bee dan Kak Jie telah mendapat perkhidmatan dari sumber yang sama. Setelah melihat beberapa rekaan, [...]

  2. AkuBiomed sudah buat business card says:

    [...] perkhidmatan Printsinidotcom setelah melihat beberapa blogger yang saya kenali seperti Yanmie, Puan Bee dan Kak Jie telah mendapat perkhidmatan dari sumber yang sama. Setelah melihat beberapa rekaan, [...]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge