Jan
2012

Jumpa Upin Dan Ipin Kali Kedua

Rekod untuk anak-anak ni , dulu jumpa upin dan ipin kali pertama di stesyen TV3 , bukan main meriah lagi bebudak , seronok tengok budak-budak happy jumpa Upin Dan Ipin , tapi kali ni memang kurang happy , anak-anak tak selincah biasa , maklumlah una sakit perut plus muntah-muntah , dia memang pantang kena panas berlebihan , penat mula lah meragam ..

Tak tahu nak buat cam mana , makan ubat pun keluar balik .. ni nasib cuaca sejuk mendung je hari ni kurang sikit alah dia .. adoyai una , tapi konfius lak si kakak pun kadang-kadang duk muntah , ke saja buat perangai sebab tengok una muntah best je ibu layan .. hahah .. tak baik ibu ni …

upin dan ipin booth

Masa kelam kabut nak ambil gambar perasmian ni , sempat juga bertempek kat gerai tepi-tepi tu , nak – nak ada upin dan ipin , wahaha memang lah mata macam terpaku je , tapi anak-anak tak de waktu ni , diorang pergi tidur dalam keta , tak lama lepas tu .. maskot upin dan ipin pun keluar , cepat2 sms ayah depa suruh bawak anak-anak tengok upin dan ipin , anak semua tak bermaya je , nampaknya ibu sorang je lah syok sendiri ek ..

upin dan ipin booth

Adik baju oren ni nampak tag saya , terus tanya nama blog , dan yang sadisnya , saya lupa nak tanya nama dan nama blog baliau .. diikk nanti komen sini ek .. siap dia tanya berapa kali update blog puanbee ni .. ahakss .. dikkk akak kalau rajin 5-6 kali pun boleh , tapi kalau kemalasan tahap gaban tu 2 kali cukup lah .. tak leh tak update nanti huru hara peminat ahaksss :) wink~

bersama upin dan ipin

Ok tetiba si ipin tu tangkap laila dukung , nasib dia tk menjerit , sebab kali pertama kelmarin laila memang takut tengok maskot , agaknya kali ni dia dah rasa menyesal sebab tak nak bergambar dengan maskot tu .. hahaha .. tengok kakak dengan una cengkung je ..alahai …

lepas tu tanya baby ,

“seronok tak ipin dukung baby ?” ..

” seyonokkkk “ .. jawabnya ..

Lepas ambil gambar bagai si ipin tu bawak lari laila ke dalam mart , pucat muka una n kakak , kot kot le maskot tu nak bawak lari adik depa , lawak lak mengenangkan situasi “ cuak ” memasing tu..

40 thoughts on “Jumpa Upin Dan Ipin Kali Kedua

  1. Pingback: Pergi Event Bawa Anak | Puanbee.com | Diari Ibunda

  2. Pingback: Pengalaman anak jatuh sakit

  3. Pingback: Liputan Majlis Pelancaran Pasaraya My Agro Hypermart

    • bukan demam lah nora , tapi cirit birit dan muntah2 , td bawak pergi klinik doktor cakap salah makan , ada petua tk ?

      yg risau , depa tk leh makan langsung , asal makan je muntah balik , perut pun dah masuk angin tu , una lagi teruk minum pun tk leh asal minum je cirit birit ,sampai buat bubur je ni , tk baik2 gak , ubat langsung tk leh masuk
      puanbee recently posted..Jumpa Upin Dan Ipin Kali KeduaMy Profile

      • selalunya aku sarankan minum air kelapa + garam atau air garam saja.
        tapi kau kata anak2 tak boleh telan apa so kau kena carikan daun mengkudu. bersihkan dan keringkan. lumur minyak kelapa dan ratakan. panaskan atas api hingga layu. tampalkan atas perut satu dan punggung 1. tampal dgn plaster utk tidak jatuh.

        satu lagi bee.. kau goreng garam kasar.. buat sampai panas. tuang dlm
        tuala kecil dan ikat seperti tungku. tungku kat perut anak biar keluar angin dlm perut.. selawat syifa dan al fatihah di sertakan..
        nurmisnan recently posted..Doa penyakit asmaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge