Jumpa Upin Dan Ipin Kali Kedua

Rekod untuk anak-anak ni , dulu jumpa upin dan ipin kali pertama di stesyen TV3 , bukan main meriah lagi bebudak , seronok tengok budak-budak happy jumpa Upin Dan Ipin , tapi kali ni memang kurang happy , anak-anak tak selincah biasa , maklumlah una sakit perut plus muntah-muntah , dia memang pantang kena panas berlebihan , penat mula lah meragam ..

Tak tahu nak buat cam mana , makan ubat pun keluar balik .. ni nasib cuaca sejuk mendung je hari ni kurang sikit alah dia .. adoyai una , tapi konfius lak si kakak pun kadang-kadang duk muntah , ke saja buat perangai sebab tengok una muntah best je ibu layan .. hahah .. tak baik ibu ni …

upin dan ipin booth

Masa kelam kabut nak ambil gambar perasmian ni , sempat juga bertempek kat gerai tepi-tepi tu , nak – nak ada upin dan ipin , wahaha memang lah mata macam terpaku je , tapi anak-anak tak de waktu ni , diorang pergi tidur dalam keta , tak lama lepas tu .. maskot upin dan ipin pun keluar , cepat2 sms ayah depa suruh bawak anak-anak tengok upin dan ipin , anak semua tak bermaya je , nampaknya ibu sorang je lah syok sendiri ek ..

upin dan ipin booth

Adik baju oren ni nampak tag saya , terus tanya nama blog , dan yang sadisnya , saya lupa nak tanya nama dan nama blog baliau .. diikk nanti komen sini ek .. siap dia tanya berapa kali update blog puanbee ni .. ahakss .. dikkk akak kalau rajin 5-6 kali pun boleh , tapi kalau kemalasan tahap gaban tu 2 kali cukup lah .. tak leh tak update nanti huru hara peminat ahaksss 🙂 wink~

bersama upin dan ipin

Ok tetiba si ipin tu tangkap laila dukung , nasib dia tk menjerit , sebab kali pertama kelmarin laila memang takut tengok maskot , agaknya kali ni dia dah rasa menyesal sebab tak nak bergambar dengan maskot tu .. hahaha .. tengok kakak dengan una cengkung je ..alahai …

lepas tu tanya baby ,

“seronok tak ipin dukung baby ?” ..

” seyonokkkk “ .. jawabnya ..

Lepas ambil gambar bagai si ipin tu bawak lari laila ke dalam mart , pucat muka una n kakak , kot kot le maskot tu nak bawak lari adik depa , lawak lak mengenangkan situasi “ cuak ” memasing tu..

40 Comments

  1. su 21 February 2012 Reply
  2. nizam 10 January 2012 Reply
  3. apaajanews 10 January 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 10 January 2012 Reply
  4. mama pipie 10 January 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 10 January 2012 Reply
  5. juanita 10 January 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 10 January 2012 Reply
  6. Ummi Hanie 10 January 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 10 January 2012 Reply
  7. puan kutu 10 January 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 10 January 2012 Reply
  8. puan kutu 10 January 2012 Reply
  9. FIEDA 9 January 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 10 January 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 10 January 2012 Reply
  10. zie fauzi 9 January 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 10 January 2012 Reply
  11. nurmisnan 9 January 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 10 January 2012 Reply
      • nurmisnan 10 January 2012 Reply
  12. eiela 9 January 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 10 January 2012 Reply
  13. bardboo 9 January 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 10 January 2012 Reply
  14. Denaihati 9 January 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 10 January 2012 Reply
  15. akubiomed 9 January 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 10 January 2012 Reply
  16. qaseh suhaida 9 January 2012 Reply
  17. maya_mustwany 9 January 2012 Reply
  18. Kujie 9 January 2012 Reply
    • puanbeeAuthor 10 January 2012 Reply
  19. ummiross 9 January 2012 Reply
  20. muazfaris 9 January 2012 Reply
  21. nza 9 January 2012 Reply
    • shraqs 9 January 2012 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.