Jumpa Upin Dan Ipin Kali Kedua

Rekod untuk anak-anak ni , dulu jumpa upin dan ipin kali pertama di stesyen TV3 , bukan main meriah lagi bebudak , seronok tengok budak-budak happy jumpa Upin Dan Ipin , tapi kali ni memang kurang happy , anak-anak tak selincah biasa , maklumlah una sakit perut plus muntah-muntah , dia memang pantang kena panas berlebihan , penat mula lah meragam ..

Tak tahu nak buat cam mana , makan ubat pun keluar balik .. ni nasib cuaca sejuk mendung je hari ni kurang sikit alah dia .. adoyai una , tapi konfius lak si kakak pun kadang-kadang duk muntah , ke saja buat perangai sebab tengok una muntah best je ibu layan .. hahah .. tak baik ibu ni …

upin dan ipin booth

Masa kelam kabut nak ambil gambar perasmian ni , sempat juga bertempek kat gerai tepi-tepi tu , nak – nak ada upin dan ipin , wahaha memang lah mata macam terpaku je , tapi anak-anak tak de waktu ni , diorang pergi tidur dalam keta , tak lama lepas tu .. maskot upin dan ipin pun keluar , cepat2 sms ayah depa suruh bawak anak-anak tengok upin dan ipin , anak semua tak bermaya je , nampaknya ibu sorang je lah syok sendiri ek ..

upin dan ipin booth

Adik baju oren ni nampak tag saya , terus tanya nama blog , dan yang sadisnya , saya lupa nak tanya nama dan nama blog baliau .. diikk nanti komen sini ek .. siap dia tanya berapa kali update blog puanbee ni .. ahakss .. dikkk akak kalau rajin 5-6 kali pun boleh , tapi kalau kemalasan tahap gaban tu 2 kali cukup lah .. tak leh tak update nanti huru hara peminat ahaksss :) wink~

bersama upin dan ipin

Ok tetiba si ipin tu tangkap laila dukung , nasib dia tk menjerit , sebab kali pertama kelmarin laila memang takut tengok maskot , agaknya kali ni dia dah rasa menyesal sebab tak nak bergambar dengan maskot tu .. hahaha .. tengok kakak dengan una cengkung je ..alahai …

lepas tu tanya baby ,

“seronok tak ipin dukung baby ?” ..

” seyonokkkk “ .. jawabnya ..

Lepas ambil gambar bagai si ipin tu bawak lari laila ke dalam mart , pucat muka una n kakak , kot kot le maskot tu nak bawak lari adik depa , lawak lak mengenangkan situasi “ cuak ” memasing tu..

Comments

  1. apa nama budak maskot upin&ipin ya .so cute nak tau nama dia sesiapa tau tak .

  2. amboi…seronok ya … hihihi…

    p/s:betul3x
    nizam recently posted..Berusaha Lebih Dari Bayaran Lama Kelamaan Merasa Juga NikmatnyaMy Profile

  3. rugi pulak rasanya tak pergi ye…apapun nampak gayenye emakbee yang lebih lebih nak bergambo dengan upin dan ipin …anak2 selambe je tengok he he
    apaajanews recently posted..BELI SAMSUNG DAPAT LESUNGMy Profile

  4. arituh syafi jumpa gak maskot ni tp dia cabut lari haha
    mama pipie recently posted..Serba salahMy Profile

  5. sore dia sama ke cam dalam tv tu bee…heheheh…
    (kawan ajak bee review kain korean dia….jomsss)
    juanita recently posted..SentuhilahAkuMy Profile

  6. lahai sian kan budak2 letih xbermaya..yelah,musim panas ni bee …

    sonoknye jumpe maskot upin ipin ..kami penah jumpe maskot A&W je..haha ~
    Ummi Hanie recently posted..Perihal Cinta ?My Profile

  7. klu dah namanya maskot,bkn upin ipin pun budak suka.tp kesianlah tak berapa sihat msti mood teruja tu kurang je..

    tau pun syg adik.cuak sekejap..hehe..
    puan kutu recently posted..Aktiviti Petang dan RojakMy Profile

  8. klu dah namanya maskot,bkn upin iin [un budak suka.tp kesianlah tak berapa sihat msti mood teruja tu kurang je..

    tau pun syg adik.cuak sekejap..hehe..
    puan kutu recently posted..Aktiviti Petang dan RojakMy Profile

  9. kalau anak saya kena dukung confirm terjerit dh tu..
    FIEDA recently posted..SAMPAI BILA…??My Profile

  10. syoknya baby upin dukung dia.. hahaha.. kalau Alya mau jerit satu mart tu… Minat je lebih tp kalau nmpk maskot besaq2 ni comfirm takut…
    zie fauzi recently posted..Pesta Kutip RambutanMy Profile

  11. Bee.. belikan air zam2 untuk anak yg demam. ambil airnya
    sapu sekali kemuka dan badan.

    Kalau tak jumpa beli air kelapa + sedikit jus limau nipis.. sikit jer.. beri minum.
    tgk panasnya nanti akan kurang..
    nurmisnan recently posted..Penawar penyakti lelah dan semputMy Profile

    • bukan demam lah nora , tapi cirit birit dan muntah2 , td bawak pergi klinik doktor cakap salah makan , ada petua tk ?

      yg risau , depa tk leh makan langsung , asal makan je muntah balik , perut pun dah masuk angin tu , una lagi teruk minum pun tk leh asal minum je cirit birit ,sampai buat bubur je ni , tk baik2 gak , ubat langsung tk leh masuk
      puanbee recently posted..Jumpa Upin Dan Ipin Kali KeduaMy Profile

      • selalunya aku sarankan minum air kelapa + garam atau air garam saja.
        tapi kau kata anak2 tak boleh telan apa so kau kena carikan daun mengkudu. bersihkan dan keringkan. lumur minyak kelapa dan ratakan. panaskan atas api hingga layu. tampalkan atas perut satu dan punggung 1. tampal dgn plaster utk tidak jatuh.

        satu lagi bee.. kau goreng garam kasar.. buat sampai panas. tuang dlm
        tuala kecil dan ikat seperti tungku. tungku kat perut anak biar keluar angin dlm perut.. selawat syifa dan al fatihah di sertakan..
        nurmisnan recently posted..Doa penyakit asmaMy Profile

  12. upin dan ipin memang kesukaan budak-budak.
    eiela recently posted..Ego Seorang ManusiaMy Profile

  13. kesian anak akak sampai muntah2 tu..
    bardboo recently posted..Resepi Inti Karipap Yang Mudah & SimpleMy Profile

  14. syok laila kena dukung dengan ipin, kesian pulak tengok una n kakak. demam kuat ke ? nampak semangat lagi pandang camera.
    Denaihati recently posted..Keputusan Kes Liwat Anwar IbrahimMy Profile

  15. Kalau badan terlampau panas boleh anak demam. Tempoh anak saya baby Aslah kejap panas kejap ok. Pergi cari air kelapa bagi dia minum. Alhamdulillah dengan izinnya kebah demam panasnya cuma sayang ubat dia ambil jadi tawar.
    akubiomed recently posted..Blogger prihatin: Misi derma darah di PDN tercapai.My Profile

  16. bestnya baby ipin dukung huuu
    qaseh suhaida recently posted..Perpustakaan NegaraMy Profile

  17. budak kecik memang macam tuh,kalau sakat nak ambik adik dia,dia lak yang nangis over..sedangkan adiknya dok hepi dah bye2..hihiihi..ragam2 kanak2
    maya_mustwany recently posted..ADA BERANI??My Profile

  18. kakjie tak de…intan tak nak bergambar
    dia ckp tak minat…adoi
    direct dia sound
    Kujie recently posted..Permohonan UPU Fasa 2 Untuk SPM 2011My Profile

  19. kalau depa sihat, tentu lagi meriah kan bee, moga cepat sembuh
    ummiross recently posted..REZEKI ANAKMy Profile

  20. semoga una cepat sembuh untuk merasa upin ipin..
    muazfaris recently posted..Di sebalik Tabir "For The Rest Of My Life"My Profile

  21. nasib baik baby xnangis masa dibawa lari tu……he.he.he…
    nza recently posted..Master Chef Naurah vs Master Chef Najdah.My Profile

Trackbacks

  1. [...] juga maskot yang pernah anak-anak tengok secara live , zaman kita dulu jangan mimpi lah …Antaranya Maskot Upin dan Ipin di Pameran Agromart , Maskot Boboboi Di Stesen TV3 , Maskot Streetsmart di pelancaran streetmart [...]

  2. Pengalaman anak jatuh sakit says:

    [...] mengenai anak mereka jatuh sakit di awal persekolahan 2012 yang baru dibuka antaranya Kulanz dan Puan Bee.Penyakit demam panas antara penyakit paling mudah terkena kepada anak kecil tentu mengundang [...]

  3. [...] Kehadiran maskot Upin dan Ipin menambah kemeriahan majlis dan telah menarik perhatian para pengunjung di situ. Ramai yang ambil peluang bergambar dengan Upin dan Ipin, termasuk Puanbee. [...]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

Hakcipta Terpelihara · PuanBee.com · Diselia dan diselenggara oleh AI MEDIA NETWORK
%d bloggers like this: