Jom Pasang “AirCond”

Nak Pasang Aircond ? Pilih dulu ..Panassssss betul Malaysia ni .. hehe dah lama dah teringin nak pasang Aircond , tapi tu lah saya ni jimat cermat orangnya (ye lah ) selalu bila Encik Suami tanya..

“Nak pasang aircond tak ?”
saya jawab “Nanti rugi bayar bil elektrik mahal “
haha .. selalu juga di bebelnya..
“laki pasang aircond sana sini,kat rumah sendiri tak boleh nak pasang aircond “ (suami saya kerja part time pasang aircond )

 Ingin Kurangkan Bil Elektrik Anda? Klik Disini!

harga fujiair dan kelebihan aircond fujiair

Bil Elektrik Terlalu Tinggi? Klik Disini!

Dah survey…rasanya Fujiaire lah yang terbaik buat masa ni kot .. suami saya cakap bagus Fujiaire ni .. entah lah .. saya bukan tahu menahu bab aircond, tapi bab servis tu tahu juga lah sikit-sikit, selalu tengok Encik suami saya tu pergi servis aircond kawan-kawan .. Ada sesetengah Aircond tak de warranty lama-lama ? terpaksa lah upah orang lain servis .. bayar asing kan ..

Tapi kalau beli Fujiaire dah ade warranty sampai 3 tahun .. lama tu .. berapa banyak duit dapat di jimatkan ? servis aircond ni kalau upah orang mahal wei..

Tengok ek .. apa yang lebihnya Fujiair ni .. saya copy je ni dari website Fujiair..

  • Fujiaire offers three-year FULL BODY warranty programme (the aircond unit
  • and compressor).
  • All airconds come with a standard 1 year warranty that covers all parts
  • and labor.
  • BUT if you register online at http://www.fujiaire.com.my/, within two weeks of purchase, you get extended warranty up to three years that covers parts only. (ni part paling best .. I like !!! )

Tapi tu lah , banyak betul pilihan aircond sekarang ni .. entah nak pilih mana satu le .. korang rasa apa pendapat korang ek ? tapi bagi saya ok sangat dah perkhidmatan selepas pembelian yang di tawarkan oleh Fujiair .. tak gitu ?

Jom layan Video kelakar di bawah ni pulak :)

 

Comments

  1. mohd azizi zahari :

    saya guna aircond fujiair…lebih kurang 1tahun 1.5hp.masaalah sekarang aircond tak sejuk mana ditambah pulak dgn bunyi compressor bising.

  2. promotion air conditon service hanya RM:50 sahaje kawasan kl selangor .lebih dari tiga air cond service ,free satu air cond service call 01603272946 wan

  3. promotion air conditon service hanya RM:50 sahaje kawasan kl selangor .lebih dari tiga air cond service ,free satu air cond service

  4. sandra melaka :

    sy dpt risalah psl aircon fujiare ni katanya teknologi jepun..betul ke..ingat nk psg kt bilik siap psg 900 je. sebelum ni nk pakai panasonic inverter 1hp hya 1450 byk dpt free mcm cam digital,set sudu mkn n tupperware..

  5. Assalamualaikum hai kak bee,
    saya penggunjung baru di sini, hehe..

    saya rasa brand Fujiaire ni ok dah, nak2 lagi dia punya warranty for the aircond unit dia..
    kebiasaannya jenama lain warranty for the aircond unit, setahun je.
    Tapi saya rasa york okey jugak, brand york nie dah kira femes jugakla..
    compressor dia warranty 5 tahun, kalau tak silap saya.
    tapi orang kata york dia punya compressor bising sikit..

    kak bee, aircond york untuk 1.5hp, berapa ya harga dia sekarang including installation in KL??
    niat di hati nak suruh mak ayah pasang,
    tapi budget larik pulak for this month, nak2 lagi dah nak puasa dan raya,
    mahu banyak nak guna duit, huhu.. :P
    tapi kalau tak pasang panasla pulak, kesian jugak kat tetamu bila dtg beraya nanti.. :D
    Dirah recently posted..Kenapa doa mu lambat dimakbulkan oleh Allah SWT?My Profile

  6. berapa harga air cond fujiaire tu ? berminat la plak nak pasang air cond.. skang ni musim panas..kesian baby asyik nangis tido malam..
    encikbeliau recently posted..Kelantan muncul juara dengan menewaskan Sime Darby 1-0My Profile

  7. wah….entri fujiaire ni macam akak penah tanye je dulu…hehe…sekarang ni kat umah kena ada aircond kak.. kalau terlampau panas sgt memang tak selesa duduk kat umah..

  8. Sy pasang kat bilik je sbijik PnBee, macam biasa la kalau sy ni takde produk lain :)…. samsung memanjang. Barang2 macam ni memang kena ambik berat pasal servis, itu dah kira untung hustband PnBee bleh buat sendiri..
    shraqs recently posted..Menangani Masalah Content Theft Dengan BerkesanMy Profile

  9. mmg panas sgt skrg ni bee …

    nis bukan nk eksyen … umah kami sume bilk + hall psg aircond , beli skaligus,dpt murah sket..diskaun katenyer … bil tu mmg atas rm100 le skrg ni sbb kerap psg aircond kan.. ate,udah panas .. satu lg,kesian kat anak2 dan tetamu juge …
    Ummi Hanie recently posted..Malaysia Top BloggerMy Profile

  10. kat rumah tak pasang aircond,,,aircond hanya pasang kat opis jer…jadi nak komen pun tak tahu…
    hatiputera recently posted..Madu lebahMy Profile

  11. Cuaca panas. Kalo anak sensitif, lagilaaaaa… 24 jm aircond kena pasang

  12. saya tak pernah dengar la plak jenama ni kak..
    bardboo recently posted..Salji Turun di ToulouseMy Profile

  13. salam…

    suka tido tanpa kipas dan ekon…hehehe

  14. dah ada aircorn dah kat sekolah. hehe..
    ohcikgu recently posted..Pelajar ponteng sekolah kena denda baca Al-QuranMy Profile

  15. baru je dengar jenama ni. kalau jadi pasang nanti jangan lupa buat review ye :) tengah berkira2 gak ni nak pasang aircond baru
    Amirez recently posted..Amalan Diet RasulullahMy Profile

  16. wah.. jarang saya dengar jenama ni..
    Mus recently posted..Senarai Perkhidmatan Kereta Sewa Di SabahMy Profile

  17. Kat ruma ni pun rasa macam nak pasang aircond tp tangguhkan dulu sbb budget bulanan takdan nak pusing… tak stabil lagi sejak pindah ni… :)
    zie fauzi recently posted..Gadget Yang TersadaiMy Profile

  18. nak pasang gak la :)
    xley lama2 dlm ekon. kompem selsema
    juanita recently posted..Wordless Wednesday : Bread ClayPOtMy Profile

  19. Salam, kat rumah ni aircond pasang kat bilik mak ayah diorang je hehee, tu yang kadang2 time tido malam diorang menyelinap masuk jugak, alasan bilik diorang takde aircond hahahaa :D
    yanmie recently posted..Dah Ada Business CardMy Profile

  20. ayah saya x nak pasang air cond walaupun dah minta.. saya sedang kumpul duit nak pasang kat bilik. hehehe
    Firdaus recently posted..One Piece Chess FigureMy Profile

  21. bil biasanya mesti tinggi sikit. cuma nak kena kawal baik2 penggunaannya, bila betul2 perlu je on.
    Denaihati recently posted..KFC apa nak jadi niMy Profile

  22. puan kutu :

    rumah kutu sejuk jer wp cuaca kt luar panas, tak payah pasang aircond,jimat bil elektrik.en suami kata klu nak rumah sejuk kena selalu baca quran.insyaallah sejuk.hehe..
    puan kutu recently posted..Wordless Wednesday : Kancil BetinaMy Profile

  23. Kat ruang tamu ummi pasang aircond, panasonic yang econsave tu, pasang 25 darjah celcius pun dah cukup sejuk. Tapi gilir2 jugak dengan kipas, nak kena berjimat jugak..hehe
    ummiross recently posted..PENAWAR GOUTMy Profile

  24. Bila dah guna A/c kulit kita mudah kering tapi jika tak der
    kepanasan ler pula.. kadang2 kipas bukak ligat pun
    kalau dah panas bahang tak terasa..

    Aku guna sharp inverter kat umah.. brand fuji nih pun bagus..
    nurmisnan recently posted..Wordless Wednesday #31My Profile

  25. bilik je pasang air cond.ruang tamu tak de..hehehe..
    tapi betul la..bil eletrik melambung
    2x ganda bila pasang aircond.sebab tu pasang masa nak tidur je..ehhehe
    kedekut!
    diana recently posted..BILA KANAK-KANAK PUNYA SIKAP MENGAMBIL KESEMPATANMy Profile

  26. Kalau kena cara pengunaan Aircond tidaklah tinggi bilnya. Kalau hendak yang cekap tenaga cari ada inverter tapi harganya sendiri mahu ingatlah. :-)

    Saya on Aircond 1-2 jam pertama dan guna kipas untuk cepat sejuk. Suhu pun set tidaklah sampai takat beku sekadar 23-24C sahaja. Selebihnya kipas ambil alih tugas Aircond.
    akubiomed recently posted..Wordless Wednesday – #Celik ITMy Profile

    • tapi di kawasan rumah saya , tanpa aircond boleh mencecah rm80 sebulan ..

      kebanyakkan jiran2 pun merungut bil tinggi , sebab nya ada pakcik tinggal seorang diri bil nya sampai rm70 , walopun tk pakai mesin basuh bagai ..

      nak pakai aircond pulak ..lagi ler #pengasangpatpoluhlimakali
      puanbee recently posted..Jom Pasang “AirCond”My Profile

  27. kat rumah abang akak,pasang ekon ni bil letrik 100 plus sebulan..itupun dia pasang dalam bilik je..heheheeh
    mrs.yie recently posted..SAYANG CIKGU KETAT-KETAT UNTUK BAB 28 AGAK TERLEWATMy Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge