Jangan Lupa Tali Pinggang Keledar Tempat Duduk Belakang

Share

Contohi baby laila ni yek , hari ni hari sabtu mesti ramai yang jalan-jalan ke sana sini kan , so contohi laila ni walaupun duduk belakang dan tidur , tali pinggang keledar tak dilupakan.

tali pinggang kalendar tempat duduk belakang

Kesian pulak tengok baby ni cam ni , masa ni kita bergerak dari Taiping – KL – Melaka , ayah bawak kereta laju tak ingat naik seram bulu-bulu roma semua , risau kan anak-anak je , terus baby yang di pangku pun letak belakang dengan pakaikan tali pinggang keledar, risau sangat ..nasib semuanya selamat.

Sebenarnya tak berapa faham cam mana ayah dia lilit anak dia ni , haru.

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

53 Comments:

  1. Skali2 dngn dinasour pkai tli pinggang.hehe

  2. aikk macam main belit je?hihihihi
    yang penting selamat…
    nyenyak nya tdo

  3. kadang-kadang orang tua pun susah nak ajar jugak kak, saya salah satunya, rasa rimas pakai tali pinggang keledar kalau duduk belakang.

  4. Macam kurang betul je pakai tali pinggang keledar tu kak… Ni mesti main lilit je kan… Kak, salah eja kan tali pinggang kelendar tu? hehe

    • haha bukan akk buatkan , ayah dia buat ..akk pusing belakang tengok lain macam jek .. tp baby tidur lena sampai le dr melaka ke kl semula

  5. saya selalu kena tegur dengan parents saya suruh pakai tali pinggang sebab dalam keluarga saya,saya seorang je la yang degil bab2 tali pinggang nie..bila tengok budak kecil pun tahu pakai tali pinggang,,rasa macam nak berubah lak,,hehhe,,

  6. ingatlah orang tersayang he…23x

  7. hah dah ok dah pun blog akak ni ye…apa yang dikejarkan sangat tu..huhu…bahaya..

  8. ingatkan yang penting ni..bagus ajar kanak-kanak dari kecil, jd dah besar taklah susah kan. Untuk keselamatan mereka juga 😀

    • selalunya orang besar yang tak nak pakai tali pinggang keledar ni..hehe.

    • sebenarnya anak2 kecil zaman sekarang semua tau ni , diorang dah didedahkan dengan info2 jalan raya disekolah , tv dan sebagainya .. org dewasa jek yg tk berapa kisahkan bab ni

  9. terbaikk..siap ader buaya lagi…

  10. erkkk.. dia dah over tali pinggang dah ni.. siap 2 sekali masuk.

  11. bee…kak sya pun tgh dok fikir…camne pakaikan tali pinggang tu yea…he3…

    budak2 ni mmg tak reti nak pakai….sbb tk dibiasakan….baru skrg ni nk ajar…susah la sket…sbb masing2 dh besar….huhuhuhu….sabar3x

  12. W.HabibuRahman

    ingatlah orang y tersayang…

    *Lawa header PuanBee..hehe.

  13. bee,
    apa benda yg warna hijau dlm pelukan si baby tu… 😉

    lena dia tidur walaupun kena lilit mcm tu…

    • itu buaya , haha ..dia suka sangat buaya tu , kami terpaksa minta dr jurujual JJ .. kalau ikutkan buaya tu tk jual tau ..

      memang lena .. 3 jam dalam keta tak bangun langsung

  14. tali pinggang keledar la bee..hehe..bukannya kalendar..akak ingatkan pakai tali pinggang sambil tengok kalendar dalam entri ni..hehe 🙂 typo la tewwwww..hihihi

  15. hehe..dulu memang tak biasa pakai. akibatnya..dah besar ni..memang malas pakai.

  16. haha mmg sgt bagus baaby comel nie..Aiman mmg susah nak pakai seatbelt.jgn kata Aiman,ibu dan abahnya pun sama.hehe..

  17. Pakai talipinggang sambil tgk kalendar ke PB? Tali pinggang keledar laaa..hehe 😉

  18. seat belt belakang ada 3.. kalau 4 orang mcm mana tuh yer..
    agi2 org Msia skrg makin bertambah keluarga bahagia.. hik3

    tomeynyer dia tdo.. ada patung buaya ke dinasor tuh..

  19. talipinggang bahagian atas lalu bawah ketiak sbb xsesuai dgn baby laila(xbuat mcm ni nanti kena muka), kalau kita yg dewasa ni mcm biasa boleh letak atas bahu.
    susah juga nak suruh anak pakai talipinggang keledar, ikut mood diaorang.

  20. Saya tidak ada masalah untuk anak-anak memakai tali pinggang cuma masalah berebut tempat. 🙂

  21. betul tu yg penting keselamatan diutamakan..

  22. xde kreta lagi..hahaha

  23. bukan ayah tapi abang, hehe

  24. Safety First PnBee. Yang penting anak2 selamat.

  25. tu ada extra protection… depan dia.. suapa tak ada kesan kat perut & dada…

  26. Alahai comelnya baby laila tido, peluk apa tu bee.
    Hmm betul tu bee, kadang2 bila kereta tengah laju, break sikit je pun,anak2 dah boleh terjatuh.

    ps:bee..semalam blog ummi masuk segmen Blog Pilihan Apa Kata Wanita, kata Sakinah dapat link dari puanbee,kat n3 bee ari tu kot, thank you ye bee,,

  27. Salam Bee,

    Anak-anak akak dah biasa pakai tali pinggang belakang ni, sebelum dikuatkuasakan lagi, asal masuk dalam kereta diorang tahu apa yang patut dibuat, kadang-kadang tu anak-anak pulak yang tegur suruh pakai hehee 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *