Jalan-Jalan Dengan Smartphone Lebih Mudah Kan ? 40


Jalan-Jalan Dengan Smartphone Kesukaan Lebih Mudah Kan ?  untuk megambil gambar setiap moment lalu berkongsi gambar dengan kawan atau sedara mara yang duduk jauh dari kita ? Jauh di mata dekat di hati gitu ..

Selepas kita berkongsi kemeriahan hari raya , mari lah kita sama-sama rehatkan minda dan mengubah suasana dengan berjalan-jalan melihat pemandangan cantik di Serendah dan pemandangan malam di Batang Kali.

lumia WP_20130823_055

Sekali sekala kita kena ubah pemandangan mata ni , melihat sesuatu di luar kelainan .. hanya berbekalkan smartphone saya mengambil gambar pemandangan di bawah. Smartphone hokey … bukan DSLR .. susah nak usung kamera besar jadi lebih senang bawa smartphone tu je ….

Ini lori .. sapa tak tau sila cubit pipi sendiri. 🙂

Menggunakan setting smart cam yang ada pada smartphone saya dan effect  yang di pilih adalah motion focus. Maka anda akan dapat hasil cenggini ..

Amacam lawa ? smartphone saya di rahsiakan .. korang teka la sendiri ..

lumia WP_20130823_18_21_26_Smart

Gambar pemadangan dengan adik saya yang sibuk mengabadikan pemandangan langit biru nan cantik ni …

Menggunakan setting smart cam juga ..

lumia WP_20130823_022

Gambar lalang di bawah pun cantik juga .. hanya menggunakan smartphone boleh dapat gambar cenggini not bad la……. boleh buat kalendar ni , tak bpun buat photobook dengan koleksi gambar pemandangan yang cantik-cantik ..

Adakah saya perasan ? komen-komen di bawah …

lumia WP_20130823_029

Kemudian ini … langit dan lalang menjadi kawan setia 🙂

lumia WP_20130823_037

Oh terakhir gambar pemandangan begini …  komen sikit … cantik tak ? Hanya guna setting normal camera … tak tau nak cakap , saya memang suka gambar pemandangan cenggini .. kalau ada masa memang best jalan-jalan tengok gambar macam ni je …

lumia WP_20130823_058

Oh ada lagi .. gambar-gambar liburan di funfair batang kali , riuh dan panas .. tapi suka juga sebab banyak lampu yang menarik minat saya untuk di abadikan dalam blog ni.

Created with Nokia Smart Cam

Pencahayaan di waktu malam yang kadang ada kadang tidak , boleh juga di ambil .. gunakan seting smart cam saja ..

WP_20130819_21_38_28_Smart

Buaian pusing … amacam ?

WP_20130817_23_08_41_Smart

Lepak gerai burger , makan dulu .. jalan-jalan satu hari .. lapar wooo …..

Created with Nokia Smart Cam

Ni gambar di stesen lrt waktu malam , guna setting smart cam di smartphone dan pilih effect montion fokos , so dapatlah gambar orang sedang berjalan dan latar belakang blur .. ala-ala dslr juga ni 🙂

Okay kalau rasa nak tengok lebih banyak gambar di ambil dengan menggunakan device ini … sila klik lini ini laju-laju untuk mengetahui device rahsia saya .. dan korang juga boleh menang sebijik sama macam saya … tak percaya ? sila klik dulu ……..

LINK

Saya percaya .. korang rakan taulan yang membaca ni lagi hebat dari saya .. nangis tengok gambar yang cantik-cantik ni …

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

About puanbee

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at puanbeedotcom@gmail.com , thank you :)


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 thoughts on “Jalan-Jalan Dengan Smartphone Lebih Mudah Kan ?