Jalan-Jalan Dengan Smartphone Lebih Mudah Kan ?

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jalan-Jalan Dengan Smartphone Kesukaan Lebih Mudah Kan ?  untuk megambil gambar setiap moment lalu berkongsi gambar dengan kawan atau sedara mara yang duduk jauh dari kita ? Jauh di mata dekat di hati gitu ..

Selepas kita berkongsi kemeriahan hari raya , mari lah kita sama-sama rehatkan minda dan mengubah suasana dengan berjalan-jalan melihat pemandangan cantik di Serendah dan pemandangan malam di Batang Kali.

lumia WP_20130823_055

Sekali sekala kita kena ubah pemandangan mata ni , melihat sesuatu di luar kelainan .. hanya berbekalkan smartphone saya mengambil gambar pemandangan di bawah. Smartphone hokey … bukan DSLR .. susah nak usung kamera besar jadi lebih senang bawa smartphone tu je ….

Ini lori .. sapa tak tau sila cubit pipi sendiri. 🙂

Menggunakan setting smart cam yang ada pada smartphone saya dan effect  yang di pilih adalah motion focus. Maka anda akan dapat hasil cenggini ..

Amacam lawa ? smartphone saya di rahsiakan .. korang teka la sendiri ..

lumia WP_20130823_18_21_26_Smart

Gambar pemadangan dengan adik saya yang sibuk mengabadikan pemandangan langit biru nan cantik ni …

Menggunakan setting smart cam juga ..

lumia WP_20130823_022

Gambar lalang di bawah pun cantik juga .. hanya menggunakan smartphone boleh dapat gambar cenggini not bad la……. boleh buat kalendar ni , tak bpun buat photobook dengan koleksi gambar pemandangan yang cantik-cantik ..

Adakah saya perasan ? komen-komen di bawah …

lumia WP_20130823_029

Kemudian ini … langit dan lalang menjadi kawan setia 🙂

lumia WP_20130823_037

Oh terakhir gambar pemandangan begini …  komen sikit … cantik tak ? Hanya guna setting normal camera … tak tau nak cakap , saya memang suka gambar pemandangan cenggini .. kalau ada masa memang best jalan-jalan tengok gambar macam ni je …

lumia WP_20130823_058

Oh ada lagi .. gambar-gambar liburan di funfair batang kali , riuh dan panas .. tapi suka juga sebab banyak lampu yang menarik minat saya untuk di abadikan dalam blog ni.

Created with Nokia Smart Cam

Pencahayaan di waktu malam yang kadang ada kadang tidak , boleh juga di ambil .. gunakan seting smart cam saja ..

WP_20130819_21_38_28_Smart

Buaian pusing … amacam ?

WP_20130817_23_08_41_Smart

Lepak gerai burger , makan dulu .. jalan-jalan satu hari .. lapar wooo …..

Created with Nokia Smart Cam

Ni gambar di stesen lrt waktu malam , guna setting smart cam di smartphone dan pilih effect montion fokos , so dapatlah gambar orang sedang berjalan dan latar belakang blur .. ala-ala dslr juga ni 🙂

Okay kalau rasa nak tengok lebih banyak gambar di ambil dengan menggunakan device ini … sila klik lini ini laju-laju untuk mengetahui device rahsia saya .. dan korang juga boleh menang sebijik sama macam saya … tak percaya ? sila klik dulu ……..

LINK

Saya percaya .. korang rakan taulan yang membaca ni lagi hebat dari saya .. nangis tengok gambar yang cantik-cantik ni …

Comments

  1. pergh..memang nangis tangok hasil Nokia Lumia ni

  2. perhh…cantik gambar yang diambil tu..hebat gak PB ni..takyah nak usung DSLR sony tu lagi.. 🙂

  3. Saya setuju lebih mudah amik gambar dgn smartphone…nak bwk dslr gedabak sgt…dslr yg duk ada tu pun dah lama masuk sangkar..heheh

  4. bee…gambar lori gerak tu gempaq sangat
    pic depan tu sharp dengan kesan motion….mcm laju 120km/h je lori gerak

  5. Ayu Jamal :

    haha ayu dah tahu, bee yang bagitahu.. tapi biar lah rahsia ye Bee

  6. Cantik gambar dia..very sharp

  7. bolejugadotcom :

    pakai smartphone memang membuat jalan-jalan makin mudah, ade maps, bisa buka forum jalan-jalan, bisa cari tempat-tempat dekat dan masih banyak lagi fungsinya.

  8. Kak Long Mawar Merah :

    Serius terpegun tengok gambar-gambar tu. Memang tak payah bawa dslr yang gedabak tu kalau dah cun begini. Nak cuba teka juga, hihihihi…. boleh dapat hadiah smartphone ni sebijik tak? 😉

  9. salam kak.owh saya rasa ni nokia lumia 925 kan?sebab harian metro hari ni ada keluar..saya ni dah keliru.duit dah ada cuma tak tau nak beli S4 ke atau nokia lumia baru je ni huhu…..bila baca blog2 lain,ada yang kata s4 ni tak best.better beli lumia atau htc…..pulak…he3…

    salam merdeka,puan bee!!!

    • s4 akak tak pernah cuba lagi dik , tak tahu nak komen , tp ikut keperluan adik la nak mcm mana …. sesetengah org nak lancar apabila guna internet dan sesetengah org nak gambar cantik …

  10. Dengan menambahkan beberapa effect khusus, hasil cepretan dari smartphone-nya jadi makin bagus persis dengan cepretan fotografer profesional. bagus sekali…

  11. lawa gamborrr..

  12. baguslah funtion kamera “smartphone” tu…

  13. ni mesti pakai xperia Z ni..heheh

  14. mmg nangis ler..

  15. mantap jugak gambar dr hp ni.. bak mai secawan!!!

  16. ada kelas gambar-gambar ni. kamera satu hal, skill tuan kamera pun makin hebat jugak kot…

  17. serius cantik sangat! kongsi la guna smartphone apa?
    mana tau ada rezeki boleh angkat 8… agagaga
    (beli satu pun belum tentu mampu)

  18. terbaik lah,…cantik..:)

  19. Cantik gambar-gambar yang Puan Bee tangkap… Berapa harga Smartphone ni satu? Nak dapatkan satu Smartphone macam ni secara Percuma boleh ker?…

  20. Serius cantik dan ketajaman gambar. Tak sangka ia adalah dari Smartphone. Beritahu jenama dan model boleh?

  21. cantik gambar dari Nokia tu, Superb yang lori tu, vroooommmmm

  22. memang semua gambar2 tu cantik la pn Bee…guna Nokia eh….alahai..SA guna samsung …

  23. serius gambar lori tu memang cantik.
    berbaloi betul dengan kualiti kamera pada telefon nokia tu.
    model apa yer nokia yang digunakan?

  24. Guna camera phone apa tu cantik2 gambar dia..

  25. Salam,

    cantik gambar-gambar yang makcik ambik ni, eh makcik ke anak makcik yang amik ni heheee, gambar lori tu cun lah….

    nak teka phone tu boleh tak? hahahahaa

Trackbacks

  1. […] Jalan-Jalan Dengan Smartphone Lebih Mudah Kan ? […]

  2. […] suka sangat dengan fungsi ini. Antara efek yang sempat saya guna terdapat di dalam entri ini >  http://puanbee.com/jalan-jalan-dengan-smartphone-lebih-mudah-kan/  ia .. dan ianya bukan rahsia lagi. Seronok sungguh menggunakan aplikasi kamera […]

  3. […] Nota : gambar atas tu guna Nokia Lumia 925 […]

Speak Your Mind

*