Jahit Manik : Teknik Bunga Dahlia

Ingat tak E-Book yang saya beli pasal jahit manik kelmarin ? dan saya berhasrat nak jahit manik kan , sekarang dah boleh buat satu teknik , iaitu teknik Bunga Dahlia , seronoknya lah hai.. Lepas ni saya buat teknik Bunga Sakura pulak.Tapi tak de gambar lagi nanti lah tunjukkan.

Jahit Manik : teknik bunga dahlia

Cantik kan ? banyak kali jahit dan buka sampai lah jadi pakar , terus jahit sekali jek jadi.. sebenarnya kalau kita minat nak buat apa pun jadi je. Seronok ! Bunga dahlia yang di tunjukkan di atas tak cantik sangat , saya silap guna benang , kot nak canggih guna lah benang tangsi tu , rupanya benang tangsi susah nak simpul , kalau simpul pun cepat terbuka , so kena guna benang biasa , nantikan gambar lain ye ..

manik bunga dahlia

Sekarang dah nak siap pun , tapi kamera tak de pulak , kawan pinjam , so next entri lah ye ..saya tunjuk baju yang 50% dah nak siap di jahit tu … Tak perlu tempah dah .. yeay .. berbaloi

25 thoughts on “Jahit Manik : Teknik Bunga Dahlia”

  1. memang cantik la kak..tapi kalau saya susah sikit nak pakai baju manik2 ni..sebab jenis ganas…nanti habis tersangkut2 je kerjanya..hehe..

  2. Ibu Mifzal Arsyad

    eh..rs dah komen entry ni..rajin bee menjahit manik..kalu sy x leh lama..sakit mata..malas pun ya..hehe

  3. akak x minat menjahit tahu x? hehehe..tapi menjahit tu pandai la..kalau jahit langsir ke,minat la jugak sebab dia x perlu banyak penelitian semasa menjahit..bukan macam jahit manik ni..nak kena betul2 fokus..

  4. Salam,

    Benda ni kena ada minat, macam akak ni memang tak jahit ler segala manik, main tempah je, tapi biasanya mak mertua buat siap2, free of charge hihihi 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *