Jahit Manik : Teknik Bunga Dahlia

Share

Ingat tak E-Book yang saya beli pasal jahit manik kelmarin ? dan saya berhasrat nak jahit manik kan , sekarang dah boleh buat satu teknik , iaitu teknik Bunga Dahlia , seronoknya lah hai.. Lepas ni saya buat teknik Bunga Sakura pulak.Tapi tak de gambar lagi nanti lah tunjukkan.

Jahit Manik : teknik bunga dahlia

Cantik kan ? banyak kali jahit dan buka sampai lah jadi pakar , terus jahit sekali jek jadi.. sebenarnya kalau kita minat nak buat apa pun jadi je. Seronok ! Bunga dahlia yang di tunjukkan di atas tak cantik sangat , saya silap guna benang , kot nak canggih guna lah benang tangsi tu , rupanya benang tangsi susah nak simpul , kalau simpul pun cepat terbuka , so kena guna benang biasa , nantikan gambar lain ye ..

manik bunga dahlia

Sekarang dah nak siap pun , tapi kamera tak de pulak , kawan pinjam , so next entri lah ye ..saya tunjuk baju yang 50% dah nak siap di jahit tu … Tak perlu tempah dah .. yeay .. berbaloi

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

25 Comments:

  1. salam cmna nak contact akan..bg mail adress

  2. cantik nye beb. tahniah 😉

  3. Memang serius btul PnBee ye. BTW, kemas jahitannya. 🙂

  4. wau..lawanya…memang dah bleh buka kelas jahitan dah..

  5. wah dah pandai..bley bukak class jahitan manik dh nie..hehe..

  6. Boleh ambik tempah dah ni bee.. hik3

  7. cantik!!!!!!hr ni pn akak ada jahit manik juga……kalau dh tgh minat mmg cpt je siap….

  8. wow..cantik..

  9. rajin bee…blh la kak sya tempah ngn bee nanti yea…

  10. memang cantik la kak..tapi kalau saya susah sikit nak pakai baju manik2 ni..sebab jenis ganas…nanti habis tersangkut2 je kerjanya..hehe..

  11. Ibu Mifzal Arsyad

    eh..rs dah komen entry ni..rajin bee menjahit manik..kalu sy x leh lama..sakit mata..malas pun ya..hehe

  12. wahhh pandainyerrr

  13. Cantik bunga Dahlia tersemat dihujung kain. Warna bunga pun kena. 🙂

  14. berjima dan yg penting kepuasan dr segi rekabentuk. bila buat sendiri boleh design sendiri. letak kat baju melayu cantik juga ni.

  15. akak x minat menjahit tahu x? hehehe..tapi menjahit tu pandai la..kalau jahit langsir ke,minat la jugak sebab dia x perlu banyak penelitian semasa menjahit..bukan macam jahit manik ni..nak kena betul2 fokus..

  16. wah cantik jaihtan maniknya.. mmg satu kepuasan jika berjaya buat….

  17. Salam,

    Benda ni kena ada minat, macam akak ni memang tak jahit ler segala manik, main tempah je, tapi biasanya mak mertua buat siap2, free of charge hihihi 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *