Feb
2012

Jahit Manik Sekebun Bunga Dan Sulaman Manik Crumble

Dah lama betul cari buku jahit manik , tapi tak jumpa yang betul-betul suka dan terkini, ada lah dua tiga buku tapi buku dengan design lama , saya nak cari tutorial jahit manik dengan design baru , semalam blogwaking ke sana sini jumpa link blog Cheq-su , nama nya buat saya tertarik sebab nama serupa dengan nama adik saya , tapi ejaan lain sikit , tapi nama adik saya memang che su di dalam IC , unik kan ?

Dah tertarik tu apa lagi terus terjah .. nah .. isinya pun buat saya suka sangat ..

e-tutorial_sulaman_manik_crumble1

Yeee disana ada jual E-Tutorial Jahitan manik , suka sangat memandangkan harga pun berpatutan saya beli.. dah tengok..tapi belum test jahit lagi , baju kurung pun banyak tak muat .. kalau jahit pun macam rugi je ..tunggu buat baju kurung lain lah baru jahit gamaknya ..

Kalau berminat juga sila kesana Blog Cheq-su- Harap cheq su tak marah ambil gambar tu :)

p/s : Ini bukan sponsor post ya , saja suka nak share ..suka sangat baju ada manik blink2 .. nak tempah mahal nauzubillah ..sebab tu kena belajar buat sendiri memandangkan anak dara pun dah tiga orang ..

35 thoughts on “Jahit Manik Sekebun Bunga Dan Sulaman Manik Crumble

  1. Pingback: Jahit Manik : Teknik Bunga Dahlia | Puanbee Cool tak menyengat pun

  2. Bee.. hari tuh tanya kat kedai jait diorang ambik upah manik
    ringgit brunei 200 lebih x 2.4 = choiiiii.. baik aku jait sendiri…
    tak rugi yerk beli. thanks.. aku pun nak grab satu
    nurmisnan recently posted..Omar Al MuhtarMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge