Jahit Manik Sekebun Bunga Dan Sulaman Manik Crumble

Dah lama betul cari buku jahit manik , tapi tak jumpa yang betul-betul suka dan terkini, ada lah dua tiga buku tapi buku dengan design lama , saya nak cari tutorial jahit manik dengan design baru , semalam blogwaking ke sana sini jumpa link blog Cheq-su , nama nya buat saya tertarik sebab nama serupa dengan nama adik saya , tapi ejaan lain sikit , tapi nama adik saya memang che su di dalam IC , unik kan ?

Dah tertarik tu apa lagi terus terjah .. nah .. isinya pun buat saya suka sangat ..

e-tutorial_sulaman_manik_crumble1

Yeee disana ada jual E-Tutorial Jahitan manik , suka sangat memandangkan harga pun berpatutan saya beli.. dah tengok..tapi belum test jahit lagi , baju kurung pun banyak tak muat .. kalau jahit pun macam rugi je ..tunggu buat baju kurung lain lah baru jahit gamaknya ..

Kalau berminat juga sila kesana Blog Cheq-su- Harap cheq su tak marah ambil gambar tu :)

p/s : Ini bukan sponsor post ya , saja suka nak share ..suka sangat baju ada manik blink2 .. nak tempah mahal nauzubillah ..sebab tu kena belajar buat sendiri memandangkan anak dara pun dah tiga orang ..

Comments

  1. Bagaimana saya nak dapatkan buku tersebut….?Dan berapa harga buku tu…?

  2. puan bee mane nk beli buku teknik jahitan crumbel tu?

  3. wah.. berbangga bila blogger buat buku sendiri.. dan berbangga gak bila ada org rajin cam bee buat sulam2 ni.. kalau menjadik, leh la antar jahit baju raya kt bee kan
    mama pipie recently posted..Demam campak.My Profile

  4. kalau nak tempah manik ni memang mahal kan kak…so berbaloilah kalau akak belajar buat sendiri..
    bardboo recently posted..Jom Terjah Blog AkuBiomed [Blog Review]My Profile

  5. Lepas ini boleh buat baju yang ada manik dan Labuci yang bling-bling. :-)
    akubiomed recently posted..Wordless Wednesday – #Patuhi arahan MacaronMy Profile

  6. minat..tp malas nak jahit manik sendiri.lgpun manik skang mahal..muahaha..
    puan kutu recently posted..Giveaway Tahun Baru 2012My Profile

  7. mantop, cara jahitan manik pun ade ebook skrg :D
    jomkongsi.info recently posted..Lagi Kes Rogol Oleh Kenalan Facebook: ArauMy Profile

  8. memang cantiklah manik crumble ni bee, kalau pandai, jahitan manik ni boleh buat side income jugak bee, tak menang tangan dibuatnya…
    ummiross recently posted..30 MINIT USTAZ DON CINTA RASULMy Profile

  9. jom menjahit kak. saya suka sulaman benang berbanding manik.
    eiela recently posted..Lima Kali LegaMy Profile

  10. boleh la aku jahit manik lepas ni..hehe..

  11. ct suka gak jahit manik ni,tapi buat utk mak mertua je,klu nak pakai sendiri rasa mcm glamour pulak, lagi satu ada anak kecik ni,takut dia makan pula manik tu bila kita leka masa dukung dia…nampaknya tunggu anak dah besar barulah nak melawa
    ct n honey recently posted..David Beckham & Harper-’Anak Ayah’My Profile

  12. wife rajin juga buat benda2 ni.. :)
    CMRatu recently posted..Terkini : Jumlah Kelayakan Pinjaman Perumahan Kerajaan Mengikut GajiMy Profile

  13. Bee.. hari tuh tanya kat kedai jait diorang ambik upah manik
    ringgit brunei 200 lebih x 2.4 = choiiiii.. baik aku jait sendiri…
    tak rugi yerk beli. thanks.. aku pun nak grab satu
    nurmisnan recently posted..Omar Al MuhtarMy Profile

  14. mmm…silap masuk entri ni…
    tumpang lalu yer.. puan2 sekalian….
    kak beeeee…….. :)
    ammboi recently posted..LIVE STREAMING DAN SIARAN LANGSUNG PERLAWANAN SELANGOR VS KELANTAN 14 FEBRUARI 2012My Profile

  15. Boleh buat satu lagi bisnes tu :) Permintaan agak tinggi jugak untuk tempahan jahitan manik ni.. Tambah kalau design pun cun, mahal pun orang labur jugak.
    Jomtonton recently posted..Keputusan dan Jadual Liga Super 14 Februari 2012My Profile

  16. ley2…..thun ni tempah ng bee ekkk:)
    juanita recently posted..Wordless Wednesday : Bread ClayPOtMy Profile

  17. nama mak aku che yam.
    kan bes kalau letak che gak depan nama aku…
    kakngah recently posted..I Luv Dad Giveaway @ lindarosman.comMy Profile

  18. suka manik kat baju.. tapi malas nak jahit.. cana tu bee? huhu.. tempah dgn bee jek lah.. bleh tak?
    madammondoq recently posted..Ku Akan Merindumu Universal Studio Singapore!My Profile

  19. Wahaha.. Projek bling bling ni! :D
    anif recently posted..Sakit Adalah Sesuatu Yang Tidak DijangkaMy Profile

  20. E-book ni 2-3 bulan muncullah di 4shared. . .huhu
    MyKeyPad recently posted..TRIK BUMI2 MAXIS FREE INTERNET FEBRUARY 2012My Profile

  21. nis xpenah lg wat sulam manik2 ni .. sbb xde minat sgt,klu ada siap kat bju tu alhmdllh je lah .. hihi

    gudluck yer bee utk testing skill ;)
    Ummi Hanie recently posted..Update 2 : Top Referral Giveway tahun baru @ Ummihanie.comMy Profile

Trackbacks

  1. [...] jahit manik Jahit Manik : Teknik Bunga DahliaReviewed by Puanbee on Mar 31Rating: 5.0Ingat tak E-Book yang saya beli pasal jahit manik kelmarin ? dan saya berhasrat nak jahit manik kan , sekarang dah [...]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge