Jahit Manik Sekebun Bunga Dan Sulaman Manik Crumble

Dah lama betul cari buku jahit manik , tapi tak jumpa yang betul-betul suka dan terkini, ada lah dua tiga buku tapi buku dengan design lama , saya nak cari tutorial jahit manik dengan design baru , semalam blogwaking ke sana sini jumpa link blog Cheq-su , nama nya buat saya tertarik sebab nama serupa dengan nama adik saya , tapi ejaan lain sikit , tapi nama adik saya memang che su di dalam IC , unik kan ?

Dah tertarik tu apa lagi terus terjah .. nah .. isinya pun buat saya suka sangat ..

e-tutorial_sulaman_manik_crumble1

Yeee disana ada jual E-Tutorial Jahitan manik , suka sangat memandangkan harga pun berpatutan saya beli.. dah tengok..tapi belum test jahit lagi , baju kurung pun banyak tak muat .. kalau jahit pun macam rugi je ..tunggu buat baju kurung lain lah baru jahit gamaknya ..

Kalau berminat juga sila kesana Blog Cheq-su– Harap cheq su tak marah ambil gambar tu :)

p/s : Ini bukan sponsor post ya , saja suka nak share ..suka sangat baju ada manik blink2 .. nak tempah mahal nauzubillah ..sebab tu kena belajar buat sendiri memandangkan anak dara pun dah tiga orang ..

(Visited 4 times, 1 visits today)
About puanbee

Seorang anak , isteri dan ibu. Mempunyai 4 orang cahaya mata. Berumur 30-an , Suri rumah sepenuh masa tetapi mempunyai perniagaan online. Segala terguran dan komen boleh terus hubungi admin melalui EMAIL.

Comments

  1. Bagaimana saya nak dapatkan buku tersebut….?Dan berapa harga buku tu…?

  2. puan bee mane nk beli buku teknik jahitan crumbel tu?

  3. wah.. berbangga bila blogger buat buku sendiri.. dan berbangga gak bila ada org rajin cam bee buat sulam2 ni.. kalau menjadik, leh la antar jahit baju raya kt bee kan

  4. kalau nak tempah manik ni memang mahal kan kak…so berbaloilah kalau akak belajar buat sendiri..

  5. Lepas ini boleh buat baju yang ada manik dan Labuci yang bling-bling. :-)

  6. minat..tp malas nak jahit manik sendiri.lgpun manik skang mahal..muahaha..

    • berapa rate harga manik ek? saya tak pernah plak survey2 harga manik ni..sebab memang tak pernah pikir pun nak jahit sendiri di baju..hehe..

  7. mantop, cara jahitan manik pun ade ebook skrg 😀

  8. memang cantiklah manik crumble ni bee, kalau pandai, jahitan manik ni boleh buat side income jugak bee, tak menang tangan dibuatnya…

  9. jom menjahit kak. saya suka sulaman benang berbanding manik.

  10. boleh la aku jahit manik lepas ni..hehe..

  11. ct suka gak jahit manik ni,tapi buat utk mak mertua je,klu nak pakai sendiri rasa mcm glamour pulak, lagi satu ada anak kecik ni,takut dia makan pula manik tu bila kita leka masa dukung dia…nampaknya tunggu anak dah besar barulah nak melawa

  12. wife rajin juga buat benda2 ni.. :)

  13. Bee.. hari tuh tanya kat kedai jait diorang ambik upah manik
    ringgit brunei 200 lebih x 2.4 = choiiiii.. baik aku jait sendiri…
    tak rugi yerk beli. thanks.. aku pun nak grab satu

  14. mmm…silap masuk entri ni…
    tumpang lalu yer.. puan2 sekalian….
    kak beeeee…….. :)

  15. Boleh buat satu lagi bisnes tu :) Permintaan agak tinggi jugak untuk tempahan jahitan manik ni.. Tambah kalau design pun cun, mahal pun orang labur jugak.

  16. ley2…..thun ni tempah ng bee ekkk:)

  17. nama mak aku che yam.
    kan bes kalau letak che gak depan nama aku…

  18. suka manik kat baju.. tapi malas nak jahit.. cana tu bee? huhu.. tempah dgn bee jek lah.. bleh tak?

  19. Wahaha.. Projek bling bling ni! 😀

  20. E-book ni 2-3 bulan muncullah di 4shared. . .huhu

  21. nis xpenah lg wat sulam manik2 ni .. sbb xde minat sgt,klu ada siap kat bju tu alhmdllh je lah .. hihi

    gudluck yer bee utk testing skill 😉

    • bee pernah jugak jahit , tp yg biasa lah sekarang ni design kemain meriah suka tengok try kodek2 sendiri tk jadi le pulak ..kena gak ada contoh yg basic .ehehe

Trackbacks

  1. […] jahit manik Jahit Manik : Teknik Bunga DahliaReviewed by Puanbee on Mar 31Rating: 5.0Ingat tak E-Book yang saya beli pasal jahit manik kelmarin ? dan saya berhasrat nak jahit manik kan , sekarang dah […]

Speak Your Mind

*