Feb
2012

Jahit manik di baju mahal

Patut lah orang yang mengambil upah jahit manik tu cas mahal , sudah lah susah hendak menjahitnya , nak beli manik pun mahal kan bagus jika dapat beli dengan harga pemborong. Nak murah saja kan ?

upah jahit manik mahal
Manik

Kelmarin kan saya beli E-Book jahit manik sekebun bunga tu , so kena lah praktik kan , kalau tak memang amalan syaitan tu , beli tapi tak buat pun , so dah beli manik dengan tema biru untuk baju saya yang lama2 tu , saja nak try ok ke tidak saya jahit manik tu hahah ..

Ada yang tanya berapa rate manik di komen entri sekebun bunga , jawapan saya memang lah mahal.. huhu semua di atas berharga RM28 , perghhh rasa macam nak pergi susun jek manik tu semula , tapi kerana minat teruskan juga..tapi tak habis kot gunanya .. saja beli banyak-banyak buat koleksi , gila manik le pulak …

Tunggu hasilnya pulak ek , kalau cantik , korang2 yang kata nak tempah ritu sila beli kain dan tempah baju siap2 raya lagi 6 bulan jek hahah .. awal betul fikir raya , tak patut betul :)

P/S : tengah nak kembali normal dari mood contest hehehe .. sabar ye . nak balas komen bermula dari mana entah ..

Search

34 thoughts on “Jahit manik di baju mahal

  1. Pingback: Jahit Manik : Teknik Bunga Dahlia | Puanbee Cool tak menyengat pun

  2. Perlu kesabaran dan ketelitian. Kalau saya sudah lama dilemparkan sahaja manik-manik. Makna taknya hendak pegang manik terlepas sebab halus dan lubang manik pun tak nampak. :-)

  3. wow menarik nie..tiba2 rasa macam terpanggil nak beli manik n jahit.haha..gila betullah tgok org bermanik kutu pun nak manik..tp basuh baju nak masuk mesin jer..dasar malas mana boleh berbaju seperti mak datin.kihkih..
    puan kutu recently posted..Set Siang Safi Rania GoldMy Profile

    • heheh hobi ni lama dah simpan , sebab susah nak g belajar , sejak jd blogger ni mcm2 kemudahan dan ilmi baru kita dapat , so cuba jek diana …

      boleh nak tempah tunggu hasil pertama dulu ek , kot tk menjadi kehkehkeh
      puanbee recently posted..Jahit manik di baju mahal My Profile

  4. situ memang bagus ke kak beli maniknya? tgah nk carik manik n pearl ni jugak nk jahit kat baju nikah

  5. salam Bee..atie pon mmg dah lama cari buku camni.Nak beli gak larrrr.Betul tu klu nak menempah baju ada manik2 ni mmg mahaiiiiii….tingin gak nk baju blink-blink..hihi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge