Jadual Taman Iklim Sederhana Empat Musim

Salji dan ais di Malaysia ? Pelik tetapi benar. Di Taman Iklim Sederhana Empat Musim, anda akan merasai suasana empat musim di dalam bangunan, hasil daripada kreativiti dan teknologi manusia. Nikmatilah kecantikan musim bunga, kehangatan musim panas, lambaian musim luruh dan kedinginan musim sejuk. Ok! Teringin nak pergi melawat bersama anak-anak mesti seronok ni ..blogger jom buat rombongan nak ? ehemm.. rombongan ? entah kenapa saya suka pergi melawat satu – satu tempat pelancongan beramai-ramai lebih meriah rasanya ..bayaran masuk ke taman itu juga sangat berpatutan iaitu RM3 bagi golongan dewasa dan RM1 untuk kanak-kanak 12 tahun ke bawah.

Taman empat musim

Taman empat musim

BULAN KUTUB UTARA KUTUB SELATAN
  MUSIM MUSIM
November – FebruariMac – Mei

Jun – Ogos

September – November

Musim Salji (Winter)Musim Bunga (Spring)

Musim Panas (Summer)

Musim Gugur (Autumn)

Musim Panas (Summer)Musim Gugur (Autumn)

Musim Salji (Winter)

Musim Bunga (Spring)

 

Alamat taman iklim sederhana 4 musim:

Taman Botani Negara Shah Alam (TBNSA) berbanding Bukit Cherakah atau Taman Pertanian Malaysia Bukit Cahaya Seri Alam.

 

sumber : link

siapa pernah pergi tempat ni ..share lah sikit pengalaman tu …

sekian

find me on ...
Follow on FacebookFollow on Google+Tweet about this on TwitterFollow on LinkedIn

Related Post

Comments

  1. Saya pernah pergi tempat ni dgn family. Time tu waktu sejuk. Masuk2 je mmg sejuk gila. Best la jgk. Tapi kalau dorg cantikkan sikit “pemandangan” kat dlm tu pon ok. Tak tau la pulak kalau musim lain pemandangan dia lagi cantik dari winter. Ada salji, tapi tak boleh main. Overall ok la kalau nak jalan2 hujung minggu dgn family.

  2. Ha, bEe pnh pi musim winter kat the mine dulu 😛

    hehehe~~~**

  3. salam Bee..

    singgah jengah Bee… apa khabar Bee?
    iklan Bee tu kakyong dah OFF kan.. kalo nak sambung kabo lah yer..

  4. bagus info nie…nanti senang nak g melancong tgk musim apa yg kita suka…..

  5. 2 tahun lepas pernah pergi.. xbest..tu yang tak mau pergi dah..he he

    (bee..kalau bee g belog ayu..comment luv ayu ok ke tak?…ke dh jadi cacamarba?

  6. Okay juga bayaran masuk berbanding di i-City dan di Genting.

  7. puan kutu :

    tak pernah pergi.tp mmg teringin nak p.nie kt taman pertanian yg s.alam tu kan?pernah dpt pamplate pasal taman pertanian.masa kursus kt kl dulu ada kawan sekursus yg keje kt situ.selalu je artis buat shooting kan..

  8. masa akak pergi taman botani hr tu, bngunan 4 musim ditutup sbb tgh renovate…kesian anak2 murid yg trkilan xleh masuk….

  9. Ummi Hanie :

    xpenah pegi lagi … nk gi the mines aritu tp xkesampaian..last pegi mase kecik2 dulu..main kat umah salji tu..best gak 😉

  10. macam best je tmpat ni kak bee.. huhu.. murah2 pon murah.. berbaloi- baloi la kalau nak pergi..

  11. Ni yang dekat Bukit Cerakah tu ke?

  12. PB dah pergi ker? gmbr pls..nk tgk cantik ke x tmpt tuh.. 😉

  13. waa bestnya, kat mana ni bee, kalau ada anak2 kecik ni mesti seronok dia orang…

  14. penah pegi bee.. bangunan tu takdelah besar mana.. tp arituh dia ada buat renovation tak tau la camne rupenye skrg. pengalaman mama gi sana masa tu musim bunga.. boleh masuk dlm tp ikut ruangan pejalan kaki aje. kalau rasa nak main salji puas2 baik gi genting aje.. tp kalau bee pegi rumah 4 musim bgtau la ye. boleh jmpa2.

    • mama pipie duk dekat2 situ erk ? insyaallah dah ajak sang suami tp dia ckp tunggu lah abg sibuk lah nih ..tk dapat lah dlm masa terdekat ni ..

  15. yg kat bukir cherakah tu kan???
    masa sekolah dulu naaaaaakkkkkkk sangat pergi.
    hhmm.. boleh masuk senarai tempat bakal dilawati musim cuti sekolah akan dtg selepas pusat sains…

  16. menarik ni.. teringin la nak pergi ambil gambar.. musim luruh mesti cantik kan..

  17. wau..nk pegi

  18. ini yang rumah 4 musim bukit cerakah kan…saya pergi februari lepas masih dalam musim salji….

  19. bila la sesekala salji turun mesia. Sekali pon xpe janji bukan ribut 😀 mesti sakan kan hehe

  20. Saya pernah dengar je..
    pergi belum lagi, belum ada kesempatan….

Speak Your Mind

*