Sep
2011

Jadual Taman Iklim Sederhana Empat Musim

Salji dan ais di Malaysia ? Pelik tetapi benar. Di Taman Iklim Sederhana Empat Musim, anda akan merasai suasana empat musim di dalam bangunan, hasil daripada kreativiti dan teknologi manusia. Nikmatilah kecantikan musim bunga, kehangatan musim panas, lambaian musim luruh dan kedinginan musim sejuk. Ok! Teringin nak pergi melawat bersama anak-anak mesti seronok ni ..blogger jom buat rombongan nak ? ehemm.. rombongan ? entah kenapa saya suka pergi melawat satu – satu tempat pelancongan beramai-ramai lebih meriah rasanya ..bayaran masuk ke taman itu juga sangat berpatutan iaitu RM3 bagi golongan dewasa dan RM1 untuk kanak-kanak 12 tahun ke bawah.

Taman empat musim

Taman empat musim

BULAN KUTUB UTARA KUTUB SELATAN
  MUSIM MUSIM
November – FebruariMac – Mei

Jun – Ogos

September – November

Musim Salji (Winter)Musim Bunga (Spring)

Musim Panas (Summer)

Musim Gugur (Autumn)

Musim Panas (Summer)Musim Gugur (Autumn)

Musim Salji (Winter)

Musim Bunga (Spring)

 

Alamat taman iklim sederhana 4 musim:

Taman Botani Negara Shah Alam (TBNSA) berbanding Bukit Cherakah atau Taman Pertanian Malaysia Bukit Cahaya Seri Alam.

 

sumber : link

siapa pernah pergi tempat ni ..share lah sikit pengalaman tu …

sekian

Search

40 thoughts on “Jadual Taman Iklim Sederhana Empat Musim

  1. Saya pernah pergi tempat ni dgn family. Time tu waktu sejuk. Masuk2 je mmg sejuk gila. Best la jgk. Tapi kalau dorg cantikkan sikit “pemandangan” kat dlm tu pon ok. Tak tau la pulak kalau musim lain pemandangan dia lagi cantik dari winter. Ada salji, tapi tak boleh main. Overall ok la kalau nak jalan2 hujung minggu dgn family.

  2. masa akak pergi taman botani hr tu, bngunan 4 musim ditutup sbb tgh renovate…kesian anak2 murid yg trkilan xleh masuk….

  3. penah pegi bee.. bangunan tu takdelah besar mana.. tp arituh dia ada buat renovation tak tau la camne rupenye skrg. pengalaman mama gi sana masa tu musim bunga.. boleh masuk dlm tp ikut ruangan pejalan kaki aje. kalau rasa nak main salji puas2 baik gi genting aje.. tp kalau bee pegi rumah 4 musim bgtau la ye. boleh jmpa2.
    mama pipie recently posted..Kami pergi kenduri kahwin Ashraf Muslim & DayanaMy Profile

    • mama pipie duk dekat2 situ erk ? insyaallah dah ajak sang suami tp dia ckp tunggu lah abg sibuk lah nih ..tk dapat lah dlm masa terdekat ni ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge