Jadual Cuti Sekolah 2013 : Hari sekolah makin panjang cuti makin pendek

Share

Takwim cuti sekolah 2013 dah keluar memang menanti jadual cuti sekolah ni. Kalau tak kurang nak ambil pusing bab ni , memandangkan takde plan nak pergi bercuti kemana-mana , tapi dah memang pakej percutian di blog kujie , memang kena tahu jadual , tahun 2012 ni dah pack dengan jadual tersendiri , penting – penting semuanya. Jadi percutian bersama keluarga itu akan di bawa ke tahun 2013 nanti. Insyallah ..

PERINCIAN PERSEKOLAHAN MENGIKUT PENGGAL

KUMPULAN A terdiri daripada  Sekolah-sekolah di Negeri Kedah, Kelantan dan Terengganu  bagi Tahun 2013

jadual cuti sekolah 2012

PERINCIAN PERSEKOLAHAN MENGIKUT PENGGAL bagi KUMPULAN B : Sekolah-sekolah di Negeri Perlis, Pulau Pinang, Perak, Selangor, Negeri Sembilan, Melaka, Johor, Pahang, Sabah, Sarawak, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Labuan & Putrajaya

Tahun 2013

takwim cuti sekolah 2012

Jadual Cuti dan Hari Mula  Sekolah  2013

cuti sekolah tahun depan

Tak ada cuti untuk bulan satu dan dua , alamak eh .. macam mana ni ? tapi takpe .. bukan jauh sangat nak pergi tu ….

Fakta Cuti Sekolah Tahun 2013 : 

  1. Waktu persekolah tahun 2013 akan lebih panjang dari waktu persekolahan  tahun 2012.
  2. Cuti sekolah juga dijangka lebih pendek pada tahun 2013.
  3. Jumlah hari bersekolah pada tahun 2013 adalah 205 hari , manakala waktu bersekolah pada tahun 2012 adalah 203.
  4. Cuti persekolahan 2013 kurang 3 hari cuti persekolahan pada tahun 2012. Iaitu 84 hari.
  5.  Cuti Umum (Public Holidays) tidak akan jatuh pada cuti persekolahan. Anak-anak yang bersekolah akan masih dapat menikmati cuti tambahan itu selain dari cuti sekolah.
  6. Sesi persekolahan akan bermula pada 2 Januari 2012 bagi semua negeri kecuali negeri Kedah, Kelantan dan Terengganu yang akan bermula pada 1 Januari 2013 .

 Sumber Gambar  : Yanmieonline.com

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

11 Comments:

  1. x panjang mana pon lebih 2 hari jer…kalau boleh panjang lagi..masalah pelajar2 sekarang banyak buang masa semasa cuti…

  2. Pingback: Cuti Umum 2013 di Malaysia | Puanbee.com

  3. Budak-budak tahu suka sahaja bercuti. Mak dan Paknya runsing apabila musim cuti sekolah bermula. 🙂

  4. nnti nk copy yer…

    kami pun cuti2 msia bulan januari ni… monteng ler jawabnyeee…..

  5. tahun ni punya cuti sekolah pun masih merancang lagi.
    bagus juga cuti sekolah pendek, anak2 kat rumah banyak main je nanti…heee

  6. hmmm…. suruh belajar lama ni. tak kasi budak2 cuti/main lama2..

  7. dah 30 tahun tinggalkan alam persekolahan, tapi masih belajo lagi… belajo ilmu blogging dan ilmu cari pitih…

  8. penting gak nak tahu cuti sekolah budak2 ni awal2 kan…senang nak merancang perjalanan..

  9. Dah boleh merancang aktiviti cuti-cuti Malaysia untuk tahun 2013! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *