Istimewa Taiping Sup Special

Apa yang istimewa sangat ? ok ..Disini adalah tempat menjual sup / bihun sup / kue tiaw sup yang paling sedap dan paling lama , bayangkanlah .. zaman saya bercinta dulu dah ada , sampailah bertunang dan berkahwin dan beranak pinak ni , masih ada lagi kedai sup ni , memang terbaik ..

Asal balik kampung je tak sah kalau tidak perkena sup ni , okey .. kalau sapa-sapa yang terlanjur singgah di Taiping tu , cari lah kedai sup ni , tak susah .. dekat belakang CIMB tu je. Atau sebelahnya banggunan palaniapa.

sedap kuewtiaw sup taiping
sedap kuewtiaw sup taiping

Dalam gambar di atas tu “kuewtiaw sup daging special” kena order macam tu , baru dapat banyak daging hehehe . kalau order biasa pun dagingnya masih banyak jangan risau. nyummmmmyyy ..rindu dah kedai tu ni. Kalau saya tinggal di taiping memang boleh lagi gemuk , hahaha ..

laila di taiping

Laila pun order juga , tapi separuh untuk budak-budak , tu pun tak habis lah.

sedap kuewtiaw sup taiping

Semua fokos yekk.. fokos makan, lepas makan ni lah kami berangkat ke peneng. Selain sup tu ada macam-macam hidangan lagi Nasi ayam , nasi lemak dan lain-lain , tapi saya tak pernah cuba hidangan lain , memang fokos kalau pergi situ nak makan sup jek.. hahah .. Harga berpatutan , biasa-biasa jek , boleh lah layan ye dok ? ke korang tak pernah pergi kedai makan biasa- biasa ni ? patut cuba tau…

Lepas ni entri ke peneng pulak.

Comments

  1. aiii malam malam ni rasa teringin la pula sup sup bihun nih

  2. oh ye ke… tataw pulak pasal sup2 ni kat tepeng bee… yg ni stau, cendol,cendol,cendol…kahkahh~

  3. Banyaknya sekali restoran tersebut hidang. Puas makan kena pula sup terangkat. 🙂

  4. wow setengah yg anak bee punya pun nmpk byk gila,mmg mantop n puas hati.:)

  5. Tudia. Sedap aih.. Entri ke penang? Tak sabaq nak tengok puan bee pormot penang nie ;p

  6. pergh!!!!! dagingnya melambak2……xmenahan….

  7. memang dah lama betullah kedai tu bertahan…gi taiping kena singgah ni..

  8. hoho..memang happy familylah nih. hehe..

  9. sabar menanti entry ke penang…tgk…ada try pasembor tak..haha…dapnyaaa!!..

  10. perghh..sedap tuuu……kalau sup perut lagi laaaaaaaaaaaaaaa…..tak tertahan rasanya…hehehe…cop!!..nak cket.. 🙂

  11. suka bhun sup..sedapnyer..hehe..kak bee g penang ke? tmpat syu tu..tp syu xde kat penang skang..

Speak Your Mind

*