Jan
2011

Ini Dia Projek Mega Bee Malam Bawak ke Pagi- The Making Of Nasi Lemak

Taraaa….bikin suspentot jer kan…hikss buat projek besar-besaran nih..tak pernah-pernah bee bungkus nasi lemak hokeyyy…jadi ada orang tempah 20 bungkus sudah cukup membuatkan bee tersiksa siang dan malam..hikss tapi bee buat dengan tak berapa rela lah penat..hukksss apa pun tak dapat..ceh! abang ku tuh! naik geram pun ada…

20 bungkus nasi lemak yang telah siap dibungkus untuk kawan-kawan opis En suami…

yah.. 4 bungkus yang pertama ..herot petot kan nasib lah…En suami ku pergi beli kertas nih buat apa tah..bungkus guna polisterin kan sonangggg!!

Ni nasi lemak kukus air tangan bee…bertuah orang yang makan nasi lemak air tangan bee hahaaa sebab bee bukan nyer rajin sangat nak masak nasi lemak nih..renyah! periuk kat rumah kecik-kecik jer….nak masak nasi untuk 20 orang kena buat 3 pusingan..ehekss..maklumlah kan orang muda punya rumah ..mana der periuk besar-besar lainlah rumah mak bee kat kampung nun!..periuk bapak punya besar pendek kata nak buat kenduri tak yah sewa-sewa lagi dah….mak please sedekah kan ku periuk sebijik..kenapa entah tak suka lah beli periuk besar-besar tu…erk korang lak ?

Ayam goreng , kacang dan ikan bilis goreng , sambal ikan bilis , telur sebiji , nasi lemak kukus ..depa bagi RM3.50 sorang..murah kan ? aku tak dapat paper beli barang jer dah 60 lebih hukss…abg cakap ikhlas..ikhlas lah sangat dia tau bebel jer pastu tidur..yang tanggung tu bee…wah!! bengang…please nyanyikan ku lagu bengang dr akim sekali harung…..
Malam tuh bee dah siap goreng-goreng semua dah… last siap pun kul 3 pagi…..tidur sekejap …dalam sejam tuh bangaun masak nasi pulak ..bungkus bagai…dah lah tak berapa nak cekap..yer lah ukan buat hari-hari pun…siyez bee lebih suka masak benda berkuah..dari nasi lemak nih..macam laksa ker, mee kari ker….erk! korang ?
oh review blog pilihan bee belum buat lagi kan ? sabar eh..ponat buat projek tak habis lagi nih..hikss

Search

19 thoughts on “Ini Dia Projek Mega Bee Malam Bawak ke Pagi- The Making Of Nasi Lemak

  1. bee..ni salah satu sumber tmbahan $$ ni..jika kencang why not bee teruskan je..

    akak pom terliur weh..lapo nih bee..akak jam 4.30 tadi baru blik skoloh..lapo..lapo..tgk lak nasi lemak ni..mmg mencengkam jiwa perut nih…hahhaaa

  2. ha.ha.ha….wat projek amal jariah ye bee….mesti sedap tu dr hasil tngan mulus + gebuz bee tu..
    bila bc n3 nie tringat hubby akak, every year suruh akak masak smbal tumis ikan bilis cz nk jamu staf dia…pnya la gigih akak masak n pastu akak biar trbongkang..ha, yg lain dia kena uruskn..nasib la….wakaka….

  3. wahhh… fda suka makan nasi lemak… tapi mr. busyuk tu macam tak berapa jerk kalau fda masak nasi lemak.. tanda2 tak sedap tu… hahaha… umah fda pon takde periuk besar2

  4. hebat la Puan Bee ni, siap ada org ambek tempahan lagi. kakchik masak utk famili je yg lepas!! hihi ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge