Info : 10 Orang Terkaya Di Malaysia

Ini senarai 10 orang terkaya Di Malaysia .. amboi kayanya mereka ..sampai ku rasakan .. “Antara langit dengan bumi”

  1. Robert Kuok, 88. RM32,400 juta
  2. Ananda Krishnan, 68. RM19,723 juta 
  3. Tan Sri Quek leng Chan, 64. RM10,300 juta
  4. Tan Sri Lim Goh Tong, 89. RM9,670 juta
  5. Tan Sri Teh Hong Piow, 77. RM7,554 juta
  6. Tan Sri Lee Shin Cheng, 68. RM6,620 juta
  7. Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary, 56. RM4,289 juta 
  8. Tan Sri Lim Kok Thay, 55. RM2,600 juta 
  9. Tan Sri Tion Hiew King, 70. RM2,420 juta
  10. Tan Sri Yeoh Tiong lay, 77. RM1,552 juta

Banyaknya kan , juta-juta tuuu…senarai di atas diambil dari Majalah Malaysian Business “40 Richest Malaysians”.

Tapi bila melihat kekayaan Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary, kita kena tahu kisahnya ketika beliau masih kecil. Di besarkan di rumah kayu yang tidak mempunyai kerusi, meja dan katil. Kini, menjadi bumiputera terkaya di Malaysia.. siapa sangka kan ?

hurmm.. PB nak verangan ..

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

45 Comments:

  1. Pingback: 20 Senarai Orang Paling Kaya Di Malaysia 2012 | PuanbeeDotCom

  2. Ada juga nama melayu yg tersenarai
    Bila lah agaknye nama bEe pulak ada kan 😛

  3. Dapat duduk tangga no.100 pun jadilah.. 😀

  4. Kak Long Mawar Merah

    Dah baca tentang Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary tu dan juga tentang yayasannya. Semakin kaya, semakin banyak membantu orang lain.

  5. betui tue…deqlis pun pernah baca kisah dia… bermula dari anak miskin je..akhirnya dia paling kaya… rezeki Allah beri pada dia kan..

  6. kalaulah aku kaya..

  7. chii pernah baca pasal Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary..mmg org tak kan sangka yg satu hari dia akan jadi salah sorang org yg terkaya di malaysia..berkat dari ibu nya

  8. amm tumpang berangan sekaki kat sini..hahahaha
    kak bee berangan jadi awek robert kuok ker?

  9. Apa agaknya kerja dia orng sampaikan jadi jutawan, memang rasa sungguh bagai langit ngan bumi. TQ

  10. Alhamdulillah, suka tengok nama no.7 tu, tersenarai jugak jutawan muslim. Ummi pun pernah baca kisah beliau..

  11. Rezeki dia tu….
    Insyallah Bee pon leh 😀
    nnt jgn lupa kwn [ hulur2 sket ] 😀

  12. nak berangan gak lah..bilalh nak masuk dalam senarai tu

  13. alhamdulillah, ada juga yang berbangsa melayu dan beragama islam didalam list…beliau pun bukan jenis yang kedekut kan..

  14. salam..
    NO: 11
    saya lah orangnya..
    he he..kayap je..
    la la la..

  15. kagum dengan syed mokhtar. walaupun hanya berkelulusan SPM sahaja tapi mampu berjaya. pengalaman memainkan peranan sama untuk berjaya sebenarnya 😉

    salam kenal puan bee…

  16. bila la agakmya kita ni nak masuk dalam top 10 tu ye..kikiki 🙂

  17. Seronoknya jadi jutawan. Tapi bukan jalan mudah mereka nak sampai ke tahap tu kan. Betul le kata peribahasa Berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ke tepian, bersakit-sakit dahulu jadi jutawan kemudian.

  18. hahahaha… kena tambah lagi rank tu.. ada no 11…
    PUAN BEE…. 1111 JUTA… 😛

  19. huhu tuah ayam nampak dikaki..tuah bee siapa yg tau..:)

  20. fuuuuhhh.. kekayaan berbillion2..

  21. pergh…kayanya…alhamdulillah…ada jugak orang melayu…

  22. berjuta-juta. semuanya bermula dengan usaha keras. 🙂

  23. dlm senarai tu ramai cha ya nun aliff kan.

  24. sekarang dia dah ada Yayasan Al-Bukhary….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *